Pyszne wafelki z masą kakaową. Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych sposobów na wafle. Przełożone tą masą smakują rewelacyjnie i nie rozmakają.Potrzebujemy:1 opakowanie andruta1 kostkę margaryny3/4 szklanki cukru6 łyżek wody2 płaskie łyżki kakao6 łyżek mleka w proszku Wszystkie składniki masy z wyjątkiem mleka w proszku dać do garnka i chwilę gotować na małym ogniu. Oczywiście(...)cały czas mieszać. Lekko przestudzić, a następnie wsypać mleko w proszku i energicznie wymieszać.Ciepłą masą przełożyć wafle. Przyłożyć deseczką i lekko obciążyć. Pozostawić na kilka godzin, następnie pokroić na romby lub wg upodobań
Praktyczna plłyżek cukru 1 op. cukru waniliowego Wszystkie składniki mieszamy. Zalewamy je 1/2 szklanki gorącej wody i dodajemy 4 łyżki masła. Na koniec wszystko miksujemy. Jedno opakowanie sychych wafli smarujemy przygotowanym kremem, obciążamy je deseczką i wkładamy do lodówki. Po dwóch godzinach kroimy wafle na małe prostokąty lub romby. Smacznego
Salonik smakówcukier, szczyptę soli, cukier waniliowy. Stopniowo wlewamy i miksujemy roztopione i schłodzone masło. Na koniec wsypujemy mąkę. Waflownicę smarujemy olejem i rozgrzewamy. Na środek nakładamy łyżkę ciasta i pieczemy wafle ok. 2 minut. Wielkość rurek zależy od tego, ile nałożymy ciasta na waflownicę. Jeszcze gorące wafle szybko owijamy wokół rączki od drewnianej łyżki i pozostawiamy do wystudzenia. Przed podaniem napełniamy
Salonik smakówWykorzystałam przepis na masę orzechową, dodałam jeden wafelek i wyszły takie oto pyszności :-) Składniki: pół szklanki cukru 300 g orzeszków ziemnych 125 g masła 4 łyżki miodu jeden wafel na spód Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzuciłam do garnka i smażyłam na średnim ogniu przez 30 minut, mieszając co jakiś czas. Wafel włożyłam do blachy, wylałam na niego masę orzechową
Kulinarny PamiętnikDziś od firmy SONKO dostałam megaśną pakę. A w niej mnóstwo pyszności - ryże, kasze, chrupkie pieczywo, wafle ryżowe i snacki kukurydziane. SONKO to firma powstałą w roku 1989. Od tego czasu dba o nas, dostarczając nam produkty najlepszej jakości. W ofercie znajdują się takie produkty jak: ryże, kasze, wafle ryżowe, pieczywa lekkie i pełnoziarniste, snacki i suchary.Szczegółowe informacje
kolorowotorcikowojakbym chciała. Dlatego w przepisie podaję Wam jedną galaretkę więcej, czyli w sumie 3:) Oczywiście ze względu na dodatek alkoholu ciasto nie jest dla dzieci. Składniki:4 okrągłe wafle andruty, 200ml białego półsłodkiego wina, 3 galaretki truskawkowe, 1 op. polewy biało-czarnej, 1/2 cytryny, 50g cukru, szklanka śmietanki 30%, 2 opakowania śmietan-fixu, cukier waniliowy, 1/2 małego arbuza.Przygotowanie(...)formy do tortownicy o śr. 24cm ułożyć jednego andruta, posmarować rozpuszczoną polewą i przykryć drugim waflem. Galaretki rozpuścić w 500ml wrzątku, przestudzić. Dolać wino oraz sok wyciśnięty z pół cytryny. Arbuza pokroić w kosteczkę, 2/3 dodać do galaretek. Masę przełożyć do tortownicy i odstawić na 2-3 godziny, by dobrze stężała. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania
Z miłości do słodkościProsta i pyszna pasta z czerwonej fasoli, w sam raz na śniadanko lub kolację. Pastę można podać z ulubionym pieczywem lub też wafelkami ryżowymi. Ja akurat użyłam wafli ryżowych Sonko. Jak widać wafelki są idealne aby zrobić z nich pyszne i zdrowe kanapeczki.składniki:1 puszka czerwonej fasoli1 puszka tuńczyka w kawałkach4 łyżki majonezu1-2 łyżki natki pietruszkiFasolę(...)Dodać 2 łyżki majonezu i zmiksować. Natępnie dodać posiekaną natkę pietruszki, osączone kawałki tuńczyka i kolejne 2 łyżki majonezu. Wszystko zmiksować na gładką masę. Pastę podawać z pieczywem lub waflami ryżowymi, do tego idealnia pasuje konserwowa papryka i ogóreczki
Monia miesza i gotujelepiej niż lubiany sklepowy batonik! Chrupiące wafelki połączone z obłędnym orzechowym kremem i mleczną czekoladą – coś pysznego! A do zrobienia dosłownie w 5 minut! SKŁADNIKI : ( 4 batony ) * wafle / andruty – 3 szt MASA ORZECHOWA: * masło orzechowe naturalne – 3 czubate łyżki * mleko w proszku – 2 czubate łyżki * słodzidło – do smaku POLEWA: * mleczna czekolada
Ostra na Słodkosmarowa\u0107 niczym.\r","Delikatnie przycisn\u0105\u0107 od g\u00f3ry ca\u0142o\u015b\u0107, \u017ceby si\u0119 dobrze zlepi\u0142o."],"keywords":"andrut,bez-pieczenia,d\u017cem,masa kajmakowa,wafle"} Drukuj Piszinger z kajmakiem i dżemem porzeczkowym Składniki: opakowanie andrutów, puszka masy kajmakowej, słoik dżemu porzeczkowego. Przygotowanie: Andrut posmarować masą kajmakową. Przykryć kolejnym andrutem i posmarować dżemem. Kłaść kolejno kolejne
Bardzo Gruby SmokWafle ryżowe Kupiec to niesamowite źródło inspiracji. Jedną z nich jest forma podania kanapki. Oto moja, wytrawna propozycja. Można śmiało podać dla gości. Co nam trzeba? Na 4 krążki. 4jajka majonez majonez kawior czarny- 4 łyżeczki Avocado- dojrzałe mała cebula kawałek papryki czerwonej sól i pieprz do smaku Robimy! Układamy 4 krążki Jajka gotujemy na twardo. 2 jajka kroimy
LatosiowydomAndrutów bardzo dawno nie robiłam ,a że zalegał mi jeden składnik dokupiłam resztę i po 2 godzinach można już było wcinać batoniki . składniki 1 paczka wafli tortowych 1 puszka kajmaku o smaku krówkowy ok 6 kostek czekolady bialej roztopionej rozmieszać puszkę masy i smarować .Ja zużyłam wszystkie andruty .A masa w ten sposób nie jest za gęsta . Potem przyłożyć
Moje WyrobyLato to dla moich maluchów prawdziwe wyzwanie. Szczególnie, gdy tuż pod domem otwiera się budka z lodami. Nawet jeśli lodziarnie sprzedają sorbety, w których nie ma
Dieta bez mlekaTeraz przepis na smaczną przekąskę lub kolację. Roladki z ziemniaków w waflu. Można jeść z surówką lub same z herbatą. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieDzisiaj chciałabym się podzielić z Wami przepisem na smaczne i chrupiące gofry jak z budki, dlatego kojarzą mi się z latem. Składniki: 500 g mąki tortowej
Przepisy BabciDzisiaj absolutny hit dziecięcych uroczystości. Zawsze "schodzą" pierwsze niezależnie w jakich ilościach są przygotowane. Mowa tu oczywiście o waflach. Świeżo zrobione są fantastycznie kruche, a jeśli przełożone masą czekoladową to delicja. I chętnie sięgają po nie również dorośli. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznie