Przepis na : śniadanie
Gofry z jajkiem i szparagami – śniadanie w dobrym stylu. Zapraszam na ten pyszny przepis Składniki ok. 2 porcje: – 75 mąki pszennej – 75 ml mleka – 1 jajko – 1,5 łyżki oleju – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – szczypta soli – 2 frankfurterki – 4 zielone szparagi – 2 jaja sadzone Przygotowanie: Ubij białko. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. Dodajemy pozostałe składniki ( olej, mleko i sól, żółtko). Wszystko miksujemy. Na koniec dodajemy ubita ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...