sobą wszystkie składniki i robimy kotlety średniej wielkości. Kotlety smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy bułką tartą. Gotowe kotlety grilujemy z obu stron do zarumienia się. Tworzymy hamburgera. Bierzemy jeden wafel ryżowy, na który kładziemy roszpunkę, dwa plasterki pomidora, ogórka i rzodkiewki. Potem kładziemy kotlet na warzywa i znowu kładziemy dwa plasterki pomidora, ogórka, rzodkiewki i roszpunkę. Na górę hamburgera kładziemy(...)drugi wafel ryżowy. Gotowy hamburger posypujemy cebulką i startym serem. Ugotowaną fasolkę podsmażamy, kładziemy ją na talerzu i polewamy roztopionym masłem. Smacznego! ***** First, we prepare cutlets with cauliflower. We mix cauliflower in a blender and put him into a bowl. We add the sesame, rice, bread crumbs, flour, mustard, garlic, parsley and two handfuls of grated cheese
Projekty ze smakiemCoś słodkiego na szybko. Składniki: -opakowanie wafli -2 galaretki owocowe -400 ml słodkiej śmietany 30% -1/2 szklanki cukru -15 dkg margaryny W rondelku podgrzewamy śmietanę z cukrem, aż cukier się rozpuści. Nie doprowadzamy do wrzenia. Dosypujemy galaretki w proszku i mieszamy do ich rozpuszczenia. Dodajemy margarynę i mieszamy na małym ogniu do jej rozpuszczenia. Studzimy. Masę(...)rozsmarowujemy na kolejnych waflach. Dociskamy. Po ok. godzinie kroimy i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnytrzy równe części. Do dwóch części dodać po jednej łyżce kakao, a jedną zostawić białą. Ciasto majonezowe przekroić na pół. Złożyć w następujący sposób: połowa ciasta +masa ciemna + wafel+ kajmak+ wafel+ masa ciemna +druga połowa ciasta. Następnie posmarować jasną masą i posypać kakao. Część ciasta możemy włożyć do zamrażarki i podawać w wersji mrożonej
Tradycyjna Kuchniaodmienią ich zwyczajny wygląd, sprawiając, że będą się mienić wieloma kolorami! Gwarantuję, że żadne dziecko nie przejdzie obok nich obojętnie! Zobacz również inne słodkie przepisy dla dzieci -----> WAFLE ŚMIETANKOWO-CZEKOLADOWE , WAFLE Z KAJMAKIEM I LEMON CURD , KOLOROWE NALEŚNIKI , NALEŚNIKI SUZETTE , CHRUPIĄCE GOFRY CZEKOLADOWE , CIASTECZKA KORZENNE , CIASTECZKA MOCNO CZEKOLADOWE , KOKOSANKI , KRAJANKA KRÓWKOWA Z ORZECHAMI , KRUCHE CIASTECZKA
Moje Qulinariakajmakową - dla wszystkich amatorów niestandardowych wypieków. Sam sernik nie jest przesadnie słodki, dominuje w nim lekka nuta kawowa, słodyczy oddaje polewa z kajmaku. Słodkości, które mogą spodobać się dzieciom: Wafle śmietankowo-czekoladowe Wafle naszego dzieciństwa. Wypełnione masą śmietankowo-czekoladową - słodką, ale tak pyszną, że trudno się im oprzeć! Krajanka krówkowa z orzechami Kruche ciasto na spodzie i wierzch wypełniony
Moje QulinariaPodstawą trzeciego zestawu śniadań/kolacji są kanapki na waflach ryżowych. Sama będąc na diecie często jadłam krążki ryżowe, poza tym są one bezglutenowe . Wykaz szczegółowy surówek możecie znaleźć tutaj , pamiętajmy tylko o kaloryczności porcji - 50 kcal . Aby pozbyć się elementu monotonności, propnuję czasem podmieniać jogurt na kefir czy maślankę. Koniecznie proszę zapoznać się o informacji(...)temat kiełków, powinny być nieodłącznym elementem kanapek! Kiełki są bombą witaminową , równocześnie ich wartość kaloryczna jest znikoma. Śniadanie lub Kolacja 300 kcal Wafle ryżowe 4 krążki = 40g = 156 kcal Serek kanapkowy do smarowania lub gotowy produkt ze sklepu 1 płaska łyżeczka = 10 kcal Chuda polędwica drobiowa 4 plastry =40g = 36 kcal Surówki warzywne
IzaGotujemoje, domowe rafaello. Składniki: 2 tabliczki białej czekolady 1 szklanka mleka w proszku 1 śmietana kremówka(330 ml) 1 kostka masła 3/4 szklanki cukru 1 opakowania suchych wafli 1 opakowanie wiórek kokosowych 200 g Wykonanie: Śmietanę podgrzewam, dodaję mleko w proszku, mieszam, zestawiam, wrzucam do tego połamaną na kawałki czekoladę i mieszam do rozpuszczenia. Masę odstawiam by przestygła. Masło(...)ucieram z cukrem na puszysty krem i dodaję po jednej łyżce zimną masę z białą czekoladą. Do masy wsypuję 100 g wiórek kokosowych. Wafle mielę na proszek i również dodaję do masy. Wstawiam do lodówki na 2 godziny, by stężała. Mieszam i formuję kulki. Obtaczam w pozostałych wiórkach kokosowych i schładzam przez noc w lodówce
Ciasteczkowy Potwórbiszkopt czekoladowy z 6 jaj 1 litr śmietany kremówki 1 kostka margaryny 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 1/2 szklanki mleka w proszku 3 łyżki kakao 1 opakowanie wafli bakalie Wykonanie: Czekoladowy biszkopt przekroić na pół, kremówkę ubić dodając ewentualnie cukier puder. Dla pewności, że kremówka będzie miała idealną konsystencję, można dodać trochę żelatyny rozpuszczonej(...)gorącej wodzie. Margarynę, cukier i mleko zagotować i ostudzić, dodać kakao i wymieszać. Dodać drobno pokruszone wafle i ponownie dokładnie wymieszać masę. Dodać mleko w proszku i dobrze utrzeć. Masę czekoladową przelać na blachę wyłożoną pergaminem i odstawić do całkowitego zastygnięcia. Na spód biszkoptowy wyłożyć połowę bitej śmietany, na to położyć wkładkę czekoladową, przykryć pozostałym biszkoptem
Ciasteczkowy Potwórakurat, kucharki-zakonnicy. Świetne, pyszne, mało przy nich pracy, tylko czas oczekiwania trochę długi :D Ale na to także znalazłam sposób Składniki: 15 dag cukru pudru 20 dag zmielonych wafli 10 dag zmielonych orzechów 8-10 łyżek słodkiej śmietanki 36% 1 łyżka kakao spirytus (opcjonalnie) Masa: 10 dag masła 10 dag cukru pudru 80 g wiórek kokosowych(...)łyżeczki mleka w proszku Wykonanie: Cukier puder, wafle, orzechy i kakao mieszam ze sobą. Dolewam po łyżce śmietankę do momentu, aż będzie można formować wałek ciasta.Rozwałkowuję na cienki placek na desce wyłożonej papierem do pieczenia lub folią i odstawiam. W tym czasie ucieram masło z cukrem pudrem, dodaję wiórki kokosowe i mleko w proszku. Masę wykładam na rozwałkowany
Ciasteczkowy Potwórefektu końcowego. Wspaniałe w smaku, piękny wygląd i robi się trochę jak jabłecznik, do tego na zimno. Extra! Składniki na kruchy spód: 10 dag cukru pudru 25 dag zmielonych wafli 1/2 kostki margaryny 1 łyżeczka kurkumy Masa: 1 kg dyni pokrojonej w kostkę 1/4-1/2 szklanki cukru 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej 250 ml śmietanki kremowej 30% Piana: 250 ml śmietanki kremowej(...)łyżki żelatyny rozpuszczonej w szklance wody lub 1 galaretka cytrynowa Wykonanie: Margarynę ucieram dodając cukier puder, zmielone wafle i kurkumę dla koloru. Masę wykładam na blaszkę o wymiarach 26x38 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiam w chłodne miejsce by stężała. Kostki dyni przekładam do rondla, wsypuję cukier i duszę pod przykryciem do miękkości. Ugotowaną dynię miksuję
Ciasteczkowy PotwórSkładniki: 600 gram półtłustego twarogu (3 kostki, każda po 200 gram) 6 jaj 3/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki miodu 1 suchy wafel Sos miętowy: 2 łyżki świeżej mięty 1 zielona galaretka 1/8 kostki masła 2 łyżeczki mąki sok z 1/2 cytryny cukier do smaku Wykonanie: Miksuję twaróg dosypując po trochu cukier(...)jednym jajku i przesiewam obie mąki do masy serowej. Na końcu dolewam miód. Wszystko razem wymieszam i przekładam ciasto do tortownicy o śr 24 cm wyłożonej suchym waflem. wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190'C na 30 minut. Upieczone zostawiam w zamkniętym piekarniku na następne 30 minut, wyjmuję i studzę. Miętę zaparzam w 1/2 szklanki wrzątku, odcedzam
Ciasteczkowy Potwórtylko pozory, a całość jest naprawdę pyszna i mocno czekoladowa. Dodatkowo jest to bardzo odchudzona wersja, czyli prawdziwy raj dla wszystkich łakomczuchów. Tak przygotowany krem to doskonały dodatek do wafli ryżowych GoodFood. Nowy produkt firmy to dla mnie absolutny hit! Wafle są niskokaloryczne (jeden wafelek to tylko 19kcal!) , bezglutenowe i bogate w błonnik . Kolejną zaletą jest małe i poręczne
peanutbuttermonsterBłyskawiczna masa kajmakowa zastąpi gotową masę kupowaną w sklepie. Jest pyszna i kremowa idealna do przekładania ciast , wafli ,tortów może być dodatkiem do smakowitych deserów . składniki na około 600 g masy 2 kostki margaryny po 250 g 2 szklanki cukru kryształu 2 szklanki mleka w proszku 4 żółtka przepis Margarynę roztapiamy w garnku na małym ogniu, dodajemy mleko(...)przejmować tylko cały czas mieszać aż masa będzie gładka . Garnek z masą zdejmujemy z ognia , lekko przestudzamy , dodajemy żółtka i całość bardzo dokładnie miksujemy . Tak przygotowaną masą przekładamy ciast , wafle i torty
Smakowite Daniatruskawek na działce , więc polegam tylko na tych kupnych. Mam jednak nadzieję, że jeszcze doczekam się tych słodkich , dojrzałych na słoneczku :) Dzisiaj andruty...polecam. Składniki: 1 opakowanie kwadratowych suchych wafli 150 g miękkiego masła 2 żółtka 50 g ajerkoniaku 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny * dżem truskawkowy domowej roboty Sposób wykonania: Masło przełożyć do miski(...)cytryny i ajerkoniak. Wszystko dokładnie połączyć i odstawić na 5 minut aż masa się całkowicie zespoli. Andruty przekładać masą ajerkoniakową naprzemiennie z dżemem, aż do ostatniego płata wafla. Przykryć deską i obciążyć dużym garnkiem napłnionym wodą. Kroić na porcje i podawać. Smacznego
Gosia gotujenaszej mocy, aby nie uschnąć :) Ostatecznie zawsze można schować się w lodówce, ale to grozi przeziębieniem. My proponujemy coś orzeźwiającego na początek dnia. Dzisiaj w menu : Wesołe śniadanko, wafle ryżowe na wesoło plus shake malinowy. :) Wafle podajemy w dwóch wersjach: z twarożkiem, pomidorami, papryką i cebulą oraz druga: z twarożkiem, dżemem z borówek lub innym, jaki akurat macie w lodówce
vegetanie