Ta pyszna pasta zdecydowanie urozmaici Wasze śniadania. Jej przyrządzenie zajmuje dosłownie kilka minut i nie wymaga dużej ilości składników. Jest dość lekką formą śniadania ponieważ nie zawiera majonezu ani oleju. Ja podaję je na waflach ryżowych ale oczywiście świetnie komponuje się zarówno ze świeżą bułeczką jak i pełnoziarnistym pieczywem :) Do przygotowania tej pasty potrzebujemy: 6 jajek, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 2 ogórki kwaszone (lub 1 duży), musztarda miodowa, sok z cytryny, sól, pieprz, ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...