Przepis na : śniadanie
Już nie mogę doczekać się wiosny i świeżutkich warzyw Ten wiosenny torcik twarogowy jest takim jej wspomnieniem. Najsmaczniejszy jest zawsze przygotowany z świeżutkich i chrupiących nowalijek. Idealny do kanapki. Wiosenny torcik twarogowy Składniki: 2 wafle 100 g masła 500 g sera białego 2 jajka 4 pełne łyżeczki żelatyny pół szklanki mleka 3 łyżki śmietany 4-5 ogórki gruntowe (ew. 2 szklarniowe) pęczek rzodkiewki pęczek koperku 2 ząbki czosnku pieprz sól Dodatkowo do dekoracji: ogórek 2-3 rzodkiewki garść posie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...