jaką można by było zrobić, idealne na upalne lato, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego a o odpalaniu piekarnika nie ma mowy. Polecam Wam gorąco. Składniki: 1 opakowanie kwadratowych wafli 1 galaretka agrestowa 20 dag śmietany 18% 20 dag masła nie margaryny! 9,5 dag cukru ½ szklanki mleka w proszku Sposób przygotowania: Masło umieścić w rondelku, wsypać cukier, podgrzewać(...)wsypać suchą galaretkę, mieszać do momentu rozpuszczenia, wsypać mleko w proszku, ponownie wymieszać. Masa ma być jednolita i gładka. Zostawić do całkowitego wystudzenia. Zimna masą przełożyć każdy wafel, ułożony na folii aluminiowej dociskając jeden do drugiego, lekko obciążyć tak aby masa nie wypłynęła, zostawić najlepiej w lodówce aby dobrze stężała. Pokroić na prostokąty lub romby podawać. Smacznego
Wanilia i Kardamonstwardnieją wystarczająco aby je nabrać. 4. Podawać bezpośrednio po sporządzeniu lub przechowywać w zamrażarce przez okres nie dłuższy niż 2 tygodnie. Możesz je podawać z domowej roboty waflami kukurydzianymi. Link do przepisu znajdziesz poniżej. PREPARATION 1. Place raspberries, coconut cream, mint and xylitol in a blender bawl and blend until smooth. 2. Add lemon juice(...)freezer for up to 2 weeks. You can serve them with homemade corn wafers. Link to the recipe you will find below. ... Smacznego :) ... Bon appetit! Zobacz też: Chrupiące wafle kukurydziane - gofry serduszka
Better Life By Auntie Juorzechów włoskich z nasionami konopi: Śmiałyśmy się na początku, że pasta konsystencją przypomina nam maść xD Ale trzeba przyznać, że jest ona idealna do rozsmarowywania na kanapce czy waflu. Widać też małe drobinki skórek orzechów i łusek konopi. W smaku dominują zdecydowanie orzechy włoskie i ich charakterystyczna goryczka, którą bardzo lubimy. Następnie da się wyczuć roślinny posmak typowy dla konopi(...)fajną karmelową nutą. Podsumowanie: Raczej nie grozi nam wyjadanie tych past łyżkami prosto ze słoika, ponieważ są intensywne w smaku ale wprost genialnie sprawdzają się na waflach, krakersach, herbatnikach a wymieszane z budyniem czy owsianką tworzą orzechową miazgę (generalnie to czekajcie na przepisy :P). Idealne na małą przerwę od klasycznych maseł fistaszkowych. Jednak gdybyśmy miały wybrać to prosta wersja
Candy PandasSKŁADNIKI: wafle ryżowe twarożek (250 g) 1 banan 1 łyżka oleju lnianego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Rozgniatamy widelcem banana oraz twarożek, dodajemy łyżkę oleju lnianego. Wszystko mieszamy i nakładamy na wafle
wege i kropkatkwi siła i… smak Warto siąść z talerzykiem w ręku (w szczególności w śród zieleni) i zjeść coś tak pysznego. Spróbujcie. Składniki: około 7 truskawek 1 nektarynka 1/2 wafla gryczanego BioJeje garstka płatków migdałowych oryginalny syrop klonowy listki świeżej mięty Przygotowanie: Nektarynkę kroimy w kosteczkę. Truskawki kroimy na pół. Owoce mieszamy na talerzu (używam eko talerzy od Siejeje + biotrem(...)idealne do zabrania na piknik ). Całość posypujemy płatkami migdałowymi i pokruszonym waflem gryczanym. Na koniec układamy listki świeżej mięty i polewamy wszystko delikatnie syropem klonowym. Podajemy od razu. Smacznego
Słodkie okruszkiekstrakt ma korzystny wpływ na nasz układ krążenia, np. obniża cholesterol) przyjemnie skomponuje się ze świeżymi truskawkami, bitą śmietaną i domowym wafelkiem tuille. Tuille to upieczony cieniutki i chrupiący wafel, pochodzący z Francji. Jego smak wszyscy znają, bo któż nie próbował lodów w waflu lub nie chrupał wafelkowych rurek zdobiących lodowe desery :) Wafelek tuille jest banalny w przygotowaniu, a składniki
Moja Delicjawzbogaciłam o jajko, rzodkiewkę i natkę pietruszki. Dodatkowo nie zblendowałam jej na "paćkę", gdyż lubię wyczuwalne małe kawałeczki w paście. Pastę z awokado zjadłam na śniadanie z waflem ryżowym 5 zbóż od zdrowymarket24 . Wafle ryżowe bogate są w białka, węglowodany, błonnik a także wzbogacone o proso, amarantus, grykę i quinoa. Składniki: * 1 dojrzałe awokado (jeśli
Zrób to smacznieżyczę przy okazji radosnych świąt wielkanocnych, spędzonych w gronie bliskich osób, a także odpoczynku, regeneracji i wielu pyszności na stole. 💖 Składniki: czekoladowy spód 150 g płatków owsianych 2 wafle ryżowe po 10 g każdy 2 czubate łyżki naturalnego kakao 2 łyżki siemienia lnianego 2 banany 2/3 szklanki cukru pudru lub innego słodzidła ok. 60 g oleju kokosowego mąka(...)Banany zblendować z odrobiną wody na gładki mus. Olej kokosowy roztopić. Płatki owsiane zmielić w malakserze z siemieniem lnianym, kakao i rozkruszonymi wcześniej waflami ryżowymi na drobny ,,pył". Wymieszać wszystkie składniki w misce za pomocą łyżki wsypując stopniowo cukier puder i kilka łyżek mąki ( dosypywałam na oko ) . Masa może się bardzo lepić. Wylepić ciastem natłuszczoną wcześniej i oprószoną płatkami owsianymi
Kuchnia Ellieśrodek każdej orzech laskowy). Każdą kuleczkę obtoczyć w wiórkach kokosowych (wcześniej odsypanych). Kuleczki schłodzić w lodówce. Jest to przepis podstawowy na smaczne kuleczki. Osobiście wolę zastąpić część herbatników najzwyklejszymi waflami. Zdecydowanie bardziej przypominają wtedy smak oryginalnych kulek Rafaello oraz są bardziej białe. Im więcej dodasz herbatników, tym bardziej będą w kolorze biszkoptowym. Ponadto lubię do zmiksowanego masła dodać serek mascarpone(...)dwie rozpuszczonej czekolady. Gdy decyduję się na czekoladę, dodaję odrobinę mniej cukru pudru. Należy jednak pamiętać, że im więcej dodasz tych składników, tym więcej będą one wymagały herbatników i wafli. To dzięki nim konsystencja masy na kuleczki jest zwięzła i zbita. Zapisz Zapisz Zapisz
Mojewlasne.plprzepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 30 g wafli ryżowych (niesolonych, naturalnych) 8 łyżek wiórków kokosowych 2 łyżki miodu 80 g gęstego jogurtu greckiego + wiórki kokosowe do obtoczenia Wafle pokruszyć w dłoniach , wsypać do miski. Dodać wiórki kokosowe, miód
Domowa cukiernia EwyWpadam na chwilę, by podzielić się pomysłem na bardzo fajną przekąskę, która zadowoli miłośników słodkości. Do zrobienia tych chrupaczy z bakaliami potrzebujemy opakowania wafli ryżowych, tabliczki gorzkiej czekolady oraz ulubionych bakalii. Najpierw trzeba zatemperować czekoladę: siekamy ją, 1/3 odkładamy, a resztę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy czekolada osiągnie temperaturę 50stC, zdejmujemy z kąpieli, wsypujemy tę odłożoną część i mieszamy(...)uzyskamy gładką lejącą czekoladę. Wafle układamy na kratce, na każdy wylewamy łyżkę czekolady, rozsmarowujemy i posypujemy bakaliami. Zostawiamy na pół godziny, żeby czekolada zastygła. U mnie wśród bakalii znalazły się rodzynki, żurawina, morele, śliwki, migdały, prażone i obrane z skórki orzechy włoskie, miechunka peruwiańska oraz wiórki kokosowe. Proste, prawda?;) Można je zabrać na drugie śniadanie do szkoły albo do pracy
Obiad gotowykawy Dziś postanowiłam upiec migdałowe babeczki . Niebo… po prostu niebo U mnie w domu wszyscy uwielbiamy migdały. Dlatego masło migdałowe prażone tak szybko znika. Idealne do placuszków, gofrów, wafli ryżowych i… oczywiście do słodkich wypieków. Masło migdałowe Primavika , to po prostu poezja dla zmysłów. Dodanie go do babeczek okazało się strzałem w 10. Spróbujcie, polecam O innych pysznych(...)właśnie jest! Pyszne, w 100% z orzechów. Zdrowie i smak. A do tego duży słoik, który starcza na dłużej. Wspaniale smakuje na drugie śniadanie z placuszkami owsianymi, ryżowymi waflami lub w koktajlu. Idealne po ćwiczeniach. Po prostu dodaje energii na resztę dnia! Wiem, bo sprawdzam to codziennie A słoiczek już coraz bardziej świeci pustkami hummus naturalny i hummus z suszonymi
Słodkie okruszkicukru waniliowego Wszystkie składniki mieszamy. Zalewamy je 1/2 szklanki gorącej wody i dodajemy 4 łyżki masła. Na koniec wszystko miksujemy. Jedno opakowanie suchych wafli smarujemy przygotowanym kremem, obciążamy je deseczką i wkładamy do lodówki. Po dwóch godzinach kroimy wafle na małe prostokąty lub romby. Smacznego
Pyszności Słodkościpokruszonych andrutów z dodatkiem nutelli miętowej, orzeźwiający i ciekawym smaku, umili rodzinne chwile przy stole. Jeden z lepszych serników bez pieczenia. Składniki: Tortownica 23 cm Spód: 12 dag suchych wafli 20 dag nutelli miętowej-może być orzechowa 1 tabliczka gorzkiej czekolady Masa serowa: 1 szklanka jogurtu greckiego 1 szklanka śmietany kremówki 30% 25 dag sera mascarpone 100 ml likieru(...)łamiemy na kawałki, umieszczamy w garnuszku nad kąpielą wodną, dodajemy nutellę i rozpuszczamy do połączenia. Masę jeśli jest dobrze ciepła chwilę studzimy i mieszamy z pokruszonymi na pył suchymi waflami, wykładamy do tortownicy i ubijamy dokładnie łyżką do dna. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy. Masa serowa: Żelatynę zalać zimną wodą, tak jak w przepisie na opakowaniu, odcisnąć
Wanilia i Kardamonchrupiący element w miseczce z owsianką. Czasami wrzucam takie ziarna słonecznika na suchą patelnię, dodaję szczyptę soli himalajskiej i mam przepyszną, banalnie prostą przekąskę. Krążki kukurydziane z chia / Wafle wielozbożowe / Krakersy z ryżu brązowego z czarnym sezamem Typowe chrupacze, czyli wafle kukurydziane, wielozbożowe i coś nowego, czyli krakersy z ryżu brązowego. Takie produkty zawsze dobrze mieć
Zdrowie na języku :P