Kto by nie lubił gofrów? Sama forma chrupiącego wafla z dużymi wgłębieniami kusi. Oprócz gofrów uwielbiam również cieciorkę i falafele więc gdy zobaczyłam ten przepis w książce "Kuchnia roślinna dla każdego" Eryka Wałkowicza musiałam je przygotować! Gofry falafelowe z ciecierzycy 1 szkl. ciecierzycy 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki mąki pszennej 2 zabki czosnku 1 mały pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka mielonej kolendry 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu ... czytaj dalej...
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)