Przepis na : deser
Sezon morelowy w pełni, a więc warto uzupełnić zimowe zapasy w dżemy z moreli. Poniżej przedstawiam przepis, który wykorzystywany jest w mojej rodzinie od lat. Dżem jest robiony tradycyjnie bez dodatku żelfixów i innych zagęszczaczy. Idealnie nadaje się jako dodatek do wafli oraz ciast. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 kg moreli 1 kg cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Morele dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie kroimy na połówki i wyci... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...