KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ

KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ

KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ

Ryż to jedna z najpopularniejszych roślin świata. Występuje około 800 odmian ryżu, które różnią się między sobą kształtem ziarna, smakiem, stopniem oczyszczenia, wartością odżywczą i zawartością skrobi - amylopektyny. Najbardziej ceniony jest w Azji, gdzie jest on podstawą większości dań. Robi się również z niego mąkę, makaron, płatki, olej, mleko, piwo, sake oraz papier ryżowy. Ryż to źródło witamin, minerałów, błonnika, białka oraz przeciwutleniaczy. Przy czym, najbardziej popularny w Polsce ryż biały jest naju... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, tarta, ciasto, ciastka , kolacja, ciasteczka, obiad, zupa, jabłka, bezglutenowe, desery, deser, torty, tort, bez pieczenia, sushi, wafle, makarony, ryż, pieczarki, kurczak, tortilla, makaron, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ryż smażony, kurczak z ryżem, dania z makaronem, kurczak z pieczarkami, tortilla z kurczakiem

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.