Mazurek migdałowy makaronikowy

Mazurek migdałowy makaronikowy

Mazurek migdałowy makaronikowy

250 g obranych migdałów, 250 g cukru pudru, 6 białek, wanilia, opłatki*, do lukrowania: 250 g cukru pudru, 5 łyżek rumu, 70 ml soku z cytryny, woda, Utarte lub starte migdały utrzeć z cukrem, dodać miąższ wanilii i ciągle ucierając wlewać powoli 3 białka. Powinniśmy otrzymać masę, którą można by smarować nożem. Ubić pozostałe 3 biała na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z masą migdałową. Masę nałożyć na opłatki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 110 stopni na około 40 minut. Lukier: Cukier utrzeć z rume... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.