Mazurek kokosowy

Mazurek kokosowy

Mazurek kokosowy

Pochodzacy z "tureckiej " kuchni specjal Polacy nazwali mazurkiem i od wiekow jest on wielka osobliwoscia wielkanocnej kuchni polskiej.Wymyslono dziesiatki przepisow na polskie mazurki,jednak glowna zasada pozostala niezmieniona-duzo slodkiej masy na cieniutkim kruchym lub polkruchym ciescie,waflu lub oplatku.Smak mazurkow uswietniaja dodane bakalie.Oto moja proba przedswiateczna-mazurek kokosowy.Pieklam go pierwszy raz, z przepisu p. Hanny Szymanderskiej ( "Prawdziwa kuchnia polska").Przepis jest bardzo praktyczny,bo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Weronika SwientekWeronika Swientek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kokosowe, zdrowe, zdrowe przepisy, ciasto, tarta, sok, mielone, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, kruche ciasta, orzechy, wafle, mak, jajko, lekkie ciasto, wielkanoc, ciasto kokosowe, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z orzechami, tarta kokosowa, ciasto z białek , ciasto z kawą, ciasto z makiem, orzechy laskowe, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.