Błyskawiczne czekoladowe powidła z suszonych moreli i rodzynek

Błyskawiczne czekoladowe powidła z suszonych moreli i rodzynek

Błyskawiczne czekoladowe powidła z suszonych moreli i rodzynek

Przepis na : deser

Zabrzmiało egzotycznie?  Pomysł zrodził się, kiedy szukałam zastosowania suszonych owoców. Dodawanie ich do mięsa jest, według mnie, najsmaczniejsza alternatywą. Co z tego, kiedy w domu tylko ja lubię to połączenie? Zjeść, zjedzą, ale bez zachwytów. Przypomniałam sobie czekoladowe powidła śliwkowe  (nie wiem czemu nazywane przez niektórych nutellą) i przyszło mi na myśl zrobić coś podobnego, ale własnie z suszonych owoców. Składniki: 200 g suszonych moreli - użyłam Kresto Morele Suszone 200 g rodzynek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Małgorzata KMałgorzata K

Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.


Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, mięso, deser, desery, mięso mielone, pieczywo, wafle, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, śniadania, ciasteczka, ciasto kruche, mielone, ciasto, śniadanie, przetwory, kolacja, kruche ciasteczka, gorąca czekolada, ciasteczka waniliowe, ciasteczka z czekolada, domowa czekolada, ciasta z masa, czekoladowe ciasteczka , ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z bezami

Inne przepisy z Codzienna kuchnia niecodzienna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.