Gofry jest to rodzaj pulchnego lub chrupkiego wafla, który przygotowuje się w gofrownicy, gdzie nadawany jest mu charakterystyczny kształt. Standardowo jest to prostokąt lub kwadrat z kratownicą, lub rzadziej koło czy serduszka ułożone w kwiatek. Podaje się je z różnymi dodatkami m. in. z bitą śmietaną, owocami, dżemem, galaretką, lodami, cukrem pudrem lub polewą. Ciasto na gofry powstaje dzięki wymieszaniu mąki, cukru, soli, stopionego masła lub oleju, żółtek jaj i mleka, a następnie ubitych białek jaj. Spe... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl