Przepis na : śniadanie
Szybka, zdrowa i smaczna pasta idealna na kanapki oraz jako dodatek do imprezowych przekąsek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki ciecierzyca, słoik/puszka ok 400 g pasta tahini, 3 łyżki czosnek, 1-2 ząbki (jak lubicie) oliwa, 3 łyżki + 1 łyżka do polania na wierzch woda, 3 łyżki sok z połowy cytryny sól i pieprz, po ok 0,5 łyżeczki do posypania – ulubione dodatki np: czarnuszka, sezam, zatar , świeże zioła, słonecznik Wykonanie Ciecierzycę odsączamy na sitku. Ciecierzycę przekładamy...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...