Solony karmel (Sauce caramel au beurre salé)

Solony karmel (Sauce caramel au beurre salé)

Solony karmel (Sauce caramel au beurre salé)

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Solony karmel to doskonały dodatek do naleśników, lodów - czy prażonych owoców. Można nim przekładać wafle tortowe lub rożne ciasta/ciasteczka. Smakuje tak pysznie, że podjadanie go prosto ze słoiczka jest nieuniknione! 200g cukru 2 opakowania cukru waniliowego (po 16g) 50 ml wody 200 ml śmietanki 30% 100g masła 1/2 łyżeczki soli Cukry połączyć z wodą i podgrzewać w garnuszku do momentu, aż zrobi się złocisty lukier. (Podczas gotowania nie mieszać!)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.