Funkcje: płynna regulacja prędkości i funkcja „TURBO” pojemnik malaksera (2000 ml) pojemnik (400ml) z nożem ze stali nierdzewnej do siekania i rozdrabniania pojemnik z pokrywką (600 ml) przystawki do krojenia w kostkę – dwie wielkości kostek przystawka miksująca ze stali nierdzewnej przystosowana do pracy w wysokiej temperaturze przystawka do ubijania piany z białek, lekkich kremów i sosów mieszadło do wyrabiania
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazwiązku ze zbliżającym się sezonem imprez – Sylwestrem i karnawałem, wzrośnie zapotrzebowanie na proste imprezowe potrawy. Dlatego też dziś chciałabym zapoznać was z pyszną przystawką prosto z południowej Kalifornii. Przepis zawiera smaki charakterystyczne dla lokalnej mi sceny kulinarnej. Tak więc przede wszystkim awokado. Do tego spora doza świeżej kolendry, która w Kalifornii używa się na kilogramy, a nie na listki(...)tekstur i jaskrawych kolorów. Jest zieloność, chrupkość i armoat. Danie świetnie nadaje się do drinków z wódką, piwa a nawet wina. Możecie podać samodzielnie jako przekąskę, a także jako przystawkę do obiadu lub kolacji. Wykonanie przepisu nie zajmie wam więcej niż 30 minut. Do dzieła, bo do nowego roku zostały już tylko 2 dni! Zimna przekąska z awokado i krewetek
Jem więc JestemDzisiaj mam dla Was niezwykle banalną przystawkę. Składniki do jej wykonania raczej znajdą się w każdym domu. Miotełki wiedźmy są idealne na dzisiejsze Halloween, radość z nich powinny mieć zwłaszcza dzieci. Wykonanie tej przystawki zajmuje dosłownie chwilę. Składniki: 1/2 opakowania paluszków junior 2 opakowania sera żółtego w plastrach pęczek cienkiego szczypiorku (siedmiolatka) Wykonanie: Plaster sera przekroić
Pasja SmakuGustownie, stylowo i przestronnie. Miejsc wolnych sporo, ale w końcu byliśmy tam wczesnym niedzielnym popołudniem. W karcie ciekawy wybór dań z przewagą rybnych – jak to sugerowała nazwa restauracji. Na przystawkę poprosiliśmy o śledzia po kaszubsku. Mąż jak zwykle nie przepuścił zupie rybnej ( w karcie nazwano ją „kaszubską” ), a ja konserwatywnie poprosiłam o żurek. Na drugie danie ja zamówiłam miks pierogowy(...)mąż smażonego sandacza. Pierwsze zaskoczenie pojawiło się kiedy przed przystawką zaserwowano nam zupę – ale uznaliśmy, że pewnie chodziło o podanie jej na ciepło. Zupy podano bardzo ładnie – na estetycznej i ciekawej zastawie. Co do rybnej, to zacytuję mojego ślubnego: nie wystarczy do pomidorowej dodać pokrojonego rybnego filetu – kaszubi tak zupy nie robią. Niesmaczna nie była, ale rybnego smaku zdecydowanie
Smaki Ewycukinią, które również zostały przygotowane w Cuisine Companion. Później podzieliliśmy się na trzy grupy. Każda z grup przyrządzała wymyślone przez Grzegorza dania. Jedni tworzyli danie główne, a reszta przystawki i desery. Cała praca wykonywana była przy pomocy Cuisine Companion marki Tefal, a menu było bardzo obfite i różnorodne - zresztą sami przeczytajcie jakie pyszności zostały przygotowane! Menu: Przystawki: - Świeże(...)automatycznych programów, które ustawiamy przy pomocy tylko jednego kliknięcia! Jak to zostało już przez nas wspomniane urządzenie jest wielofunkcyjne i dlatego mogliśmy przygotować w nim dosłownie wszystko od przystawki po deser! Robot gotuje, gotuje na parze, gotuje na wolnym ogniu, miesza, smaży, wyrabia i ubija - posiada pełen zestaw akcesoriów. Jest to urządzenie idealne nawet dla osób zupełnie początkujących
Plate of Joyużyte do nadziania schabu. Jedną z wielkich zalet faszerowanych schabów jest to, że zwykle można je podawać zarówno na ciepło jako danie główne, jak i na zimno w charakterze przystawki. Schab z tego przepisu podaję najpierw na ciepło z pieczonymi ziemniakami z nutą cytryny i rozmarynu oraz z kolorowymi sałatami. Po ostudzeniu doskonale smakuje jednak również z pieczywem i tartym(...)przygotowany i podany faszerowany schab uświetni każdą okazję. Soczyste mięso nadziane śliwkami i upieczone pod glazurą z soku owocowego smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i w charakterze zimnej przystawki. Zapisz przepis Drukuj Składniki 1,2kg schabu środkowego 80g suszonych śliwek 150ml białego (pół)wytrawnego wina 1 łyżeczka łagodnej musztardy sól 2-3 łyżki oleju rzepakowego Glazura 1 łyżka masła
Kulinarna Pokusaowocami oraz ziemniaki. Jeśli jednak jesteście gotowi się nieco poświęcić, zapewniam że doznania smakowe z pewnością wynagrodzą ten wysiłek. Tak przygotowana szynka doskonale smakuje również na zimno jako przystawka, np. z dodatkiem domowego majonezu . Pieczona szynka z kapustą 2015-04-03 13:09:38 Pieczona szynka utrzymana w słodko-cytrusowych klimatach. Doskonała jako główne danie na ciepło z duszoną kapustą(...)jabłkami i ananasem oraz z pieczonymi ziemniakami, jak również jako przystawka na zimno. Zapisz przepis Drukuj Składniki 1kg szynki wieprzowej bez kości 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu 5 goździków 1 płaska łyżeczka owoców kolendry 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 6 owoców jałowca 2 płaskie łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego Do podania duszona kapusta
Kulinarna Pokusaserem, suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi i miodowym sosem vinegret Zupa Tom Kha z krewetkami Black Tiger i warzywami Kiedy kelner przyniósł nam napoje zdecydowaliśmy się złożyć zamówienie - na przystawkę zamówiliśmy roladki z grillowanej cukinii, z kozim serem, suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi oraz zupą Tom Kha z krewetkami - obie nasze przystawki były pyszne! Kelner w trakcie posiłku przyniósł jeszcze(...)talerz z wodą i cytryną, aby po zjedzeniu krewetek móc przemyć ręce. Przystawka w postaci grillowanej cukinii była pyszna - w końcu czego tu nie lubić? Aromatyczna, lekka i w odpowiedniej ilości! Krewetki tygrysie w chrupiącym cieście kokosowym z sosem słodko-pikantnym Rib Eye Stek - stek z antrykotu wołowego marynowany w pieprzu Jeśli chodzi o danie główne - Tomek chciał tylko
Plate of Joyoleju tak, aby farsz nie był surowy, ale żeby żółtko jaja pozostało płynne. Potrawa jest pyszna, a jej zjedzenie tak, aby się nie pobrudzić jest nie lada wyzwaniem. Tunezyjska przystawka, obowiązkowo z jajkiem na twardo, tuńczykiem i limonką. Obok mini wersja brick'a W Tunezji spożywa się też zupy warzywne z dodatkiem makaronu, soczewicy, mięsa oraz zupy rybne. Zupa rybno(...)pomidorowa Bardzo popularne są jajka podawane na twardo jako dodatek do wielu dań lub jako przystawka. Kuchnia tunezyjska obfituje też w warzywa, przede wszystkim ostrą i słodką paprykę, pomidory, cukinie i bakłażany oraz roślin strączkowe-soczewicę i cieciorkę. Robi się z nich wszelkiego rodzaju potrawki i gulasze. Tunezyjskie warzywa Mówiąc o kuchni tunezyjskiej nie możemy pominąć deserów. Bardzo słodkich, przygotowywanych
Zawsze głodna!już wcześniej wspominałam ciasto francuskie smakuje doskonale zarówno na słodko, jak i słono. Ponieważ mamy jeszcze karnawał ciasto to daje nam nieograniczone możliwości w tworzeniu i przygotowywaniu smacznych przystawek i przekąsek na imprezy i eleganckie przyjęcia okolicznościowe. Możemy urozmaić dania główne, jak i zrobić pyszne małe ciasteczka, które na pewno zaskoczą najbardziej wymagające gusta gości. Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego
Kuchnia Pełna PasjiDelikatny, puszysty mus z koziego sera, galaretka z czerwonego wina i chipsy z buraczka. To elegancka przystawka, którą stworzyłam na konkurs Merci Chef , w którym biorę udział Składniki (na 2 porcje): Mus z koziego sera: 1 roladka kozia twarogowa Merci Chef (110 g) 100 g śmietanki 30 % 1 łyżeczka żelatyny 2-3 łyżki mleka biały pieprz sól Galaretka z czerwonego(...)rondelka wlać wino i wsypać żelatynę. Gdy napęcznieje podgrzewać, do momentu rozpuszczenia żelatyny (nie zagotować!) i ostudzić. Następnie wlać na stężały mus i ponownie wstawić do lodówki. Gotową przystawkę udekorować kiełkami i pokruszonymi chipsami z buraczka. Smacznego
Oryginalny smakgłośnikach włoska muzyczka wręcz zachęcały do tego , by zostać tam na dłużej. Już wcześniej zdecydowaliśmy się na konkretne dania , więc wybór poszedł nam sprawnie i szybko. Na przystawkę obydwoje wybraliśmy: Crostini misti czyli chrupiące grzanki z pesto ze świeżymi pomidorami , szynką parmeńską i rukolą. Na obiad: Roladki z soli z bazylią i marchewką na puree ziemniaczanym z fasolką szparagową(...)polana sosem owocowym i Lody z gorącymi wiśniami. Nasza oferta wyglądała tak : https://www.groupon.pl/oferty/krakow-extra/cosa-nostra-1/34499738 Za ucztę o wartości 140 zł zapłaciliśmy 69zł – naprawdę warto! Popijając herbatkę wkroczyły przystawki – jak jak to ja : najpierw uczta , potem zdjęcia . Przepięknie podane , a zapach obłędny! Po spróbowaniu okazało się , że smak dokładnie taki sam – niebo w gębie. Niesamowicie chrupiąca i ciepła grzanka
Ostra na Słodkopicia - każda wybrałam napoje bezalkoholowe, chociaż gdyby nie to, że miałam przed sobą jeszcze kawałek drogi do domu, to chętnie skusiłabym się na kieliszek wina. Na początek otrzymałyśmy przystawki: bruschette miste - chrupiące kromki z trzema różnymi dodatkami: pomidorami, pastą z oliwek i pastą z grzybów. Takie danie w lokalu kosztuje 9 zł. Mi najbardziej smakowała ta ostatnia, grzyby fajnie(...)komponowały się z pieczywem i były odpowiednio doprawione. Jako druga przystawka na stole pojawiły się cykorie zawinięte w szynkę parmeńską, zapiekane pod beszamelem . Tej propozycji nie ma w karcie - została przygotowana specjalnie dla nas. Czy skradła moje serce? Niestety nie do końca, chyba jednak wolę cykorię na świeżo, tu było tego wszystkiego za dużo. Po przystawkach czas
Pasja Smaku