Tatar to tradycyjna przystawka na wielu rodzinnych imprezach. Pamiętam go z dzieciństwa, był zawsze, surowe okrągłe kuleczki z żółtkiem po środku, których rodzice nie pozwalali mi jeść. Jaka ja się czułam dorosła, gdy w końcu spróbowałam tego cudu! Spróbowałam i polubiłam. Mój Smakosz też ciągle czeka z utęsknieniem na tą przekąskę, więc co jakiś czas gości ona na naszym stole. Ale póki co, to na dziewięć miesięcy rezygnujemy z surowego mięsa :D (ja z konieczności,a Smakosz w ramach solidarności, a co!... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...