Brukselka pieczona w bekonie

Brukselka pieczona w bekonie

Brukselka pieczona w bekonie

Przepis na : kolacja

Pomysł na tą przystawkę powstał przy okazji przygotowania daktyli w bekonie nadziewanych gorgonzolą .  Często piekę warzywa w piekarniku, dzięki temu nie tracą witamin i są bardziej esencjonalne w smaku. Pieczone warzywa najczęściej podaję skropione oliwą i octem balsamicznym. Jednak brukselka najlepiej smakuje w towarzystwie solonego masła, parmezanu lub bekonu.  Do pieczenia brukselki użyłam metalowych szpadek, dzięki którym ,,kapustki" równomiernie się upiekły. Przystawka udała  się wybor... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.