Miodowe pieczone brukselki

Miodowe pieczone brukselki

Miodowe pieczone brukselki

Pieczone brukselki to prosta przystawka do dań głównych, choć może wystąpić w roli samodzielnej przekąski. Wierzcie, że chętnie będziecie ją przekąszać, bo jest pyszna. Czas przygotowania: 5 minut Czas pieczenia: 20 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji: 4 Brukselska jest jednym z najpiękniejszych warzyw, zminiaturyzowana wersja kapusty, krągła, zwarta i niebywałe zdrowa i pyszna. A mino to mało kto ją lubi. Jest o to głównie sprawka fatalnych doświadczeń ze źle przyrządzoną kapustką. Jako barowa przyst... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

brukselka, przystawki, tarta, mięso, przekąski, bułki, kapustą, przekąska, bez pieczenia

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.