przystawki - 16200 przepisów (strona:26/1080)

Cukiniowe roladki z nadzieniem z koziego sera i bazylii 96

Cukiniowe roladki z nadzieniem z koziego sera i bazylii Jeśli szukasz przystawki lub przekąski w stylu wiosna, lato, lekkiej i szybkiej w przygotowaniu to mam dla ciebie propozycję! Składniki : 2 młode cukinie 1 garść świeżych liści bazylii sól i biały pieprz do smaku 100 g serka koziego krem balsamiczny 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia folia kuchenna   Wykonanie(...)minimum jedną godzinę. Przed podaniem roladkę pozbawić folii, a następnie pokroić na niewielkie kawałki. Przyozdobić kremem balsamicznym, dowolnymi świeżymi ziołami, parmezanem czy płatkami z migdałów (inwencja własna). Jako przystawka jest to rewelacja na wiosenne i letnie spotkania z przyjaciółmi i rodziną. Gorąco polecam, a na inne roladki z cukinii zapraszam  tutaj . Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 94

Tajemnica smacznych pieczarek faszerowanych mięsem leży oczywiście w dobrze doprawionym, lekko pikantnym i aromatycznym mięsie, dzięki czemu całe danie jest wyraziste w smaku. Pieczarki faszerowane mogą stanowić idealną przystawkę, ale także pożywne danie główne. Polecam! Pieczarki faszerowane mięsem mielonym Składniki:  4 duże pieczarki (użyłam pieczarek portobella) 250-300g mięsa mielonego (użyłam wołowego, najlepiej jednak użyć mieszanego) 1 nieduża(...)lekko ugnieść, wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut lub do czasu aż mięso będzie upieczone.  Pieczarki natychmiast podawać z sałatką jako przystawkę.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Krążki cebulowe – jak przygotować 118

Krążki cebulowe to idealny dodatek do mięs, jako przystawka lub zamiennik chipsów. Bardzo prosty przepis, który wykonasz w niecałe 30 minut. Poniżej przedstawiam listę potrzebnych produktów oraz przepis. Składniki: 4 duże cebule 60 ml mleka 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej ½ łyżki suszonego tymianku Sól Pieprz Olej do smażenia Krążki cebulowe – przepis: Do miski rozbij jajko i dodaj mleko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rolada szpinakowa z łososiem 120

Rolada to świetne rozwiązanie na przystawkę W dodatku jeśli połączy się kilka kolorów i kombinacji smakowych wyglądają fenomenalnie. Rolada szpinakowa z łososiem jest ostatnio bardzo popularna. Wcale mnie to nie dziwi, bo jest faktycznie smaczna. Jeśli planujecie przyjęcie urodzinowe, imieniny lub inną uroczystość zaskoczcie swoich gości oryginalną przystawką. Wypróbujcie też roladę pomidorową i buraczaną ze śledziem. Będą wyglądały fenomenalnie Rolada

PatiGotuje
Mięsno-warzywne kulki w cieście 113

Pyszna przekąska na imprezę! Kulki mięsno-warzywne w cieście mogą stanowić pyszną przystawkę na przyjęcie albo przekąskę na piknik. Wspaniale smakują zarówno podane w formie zimnej płyty, jak i na ciepło zaraz po upieczeniu. Polecam!     Składniki: 0,5kg wieprzowego mięsa mielonego 1 jajko po kawałku papryki czerwonej, zielonej i żółtej pół szklanki kukurydzy konserwowej pół pora 1 czerwona(...)minut w piekarniku nagrzanym do 180’C. Taka przekąska wspaniale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Wielkanocna przystawka śledziowa – serniczek z ciecierzycy ze śledzikiem, świeżym ogórkiem i limonką 82

SEKO, tworząc innowacyjny przepis na potrzeby konkursu kulinarno-fotograficznego „Śledzik na każdą okazję” , w którym postanowiłam wziąć udział. Propozycja była eksperymentem smakowym i muszę przyznać, że udanym. Przystawka jest niezwykle świeża, za sprawą ogórka i limonki ożywcza dla kubków smakowych i nadająca wiosennego charakteru mojej potrawie. Serniczek został upieczony z pasta z ciecierzycy z dodatkiem czosnku, kolendry, mleczka(...)drobną kosteczkę, którą układamy wokół sernika. Płat śledziowy odsączamy z zalewy, kroimy na kawałki, które układamy ciasno na wierzchu serniczka. Całość posypujemy starta skórką z limonki. Smacznego! Artykuł Wielkanocna przystawka śledziowa – serniczek z ciecierzycy ze śledzikiem, świeżym ogórkiem i limonką pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
rolada szpinakowa z łososiem 82

Roladę szpinakową z łososiem warto każdemu polecić, to bardzo prosty przepis, a w wyniku dostajemy ładną przystawkę. Mimo, że wygląda na oko dość skomplikowanie – to wykonanie jest naprawdę proste dla każdego kto piecze regularnie biszkopty. Przy tym jest to bardzo dobre połączenie smaków, a i wygląda apetycznie Save Print rolada szpinakowa z łososiem Autor:  zjemto Kategoria:  przystawka

zjem to blog kulinarny
Sałatka owocowa z krewetkami 100

context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Doskona\u0142a jako przystawka lub lekka kolacja we dwoje, sa\u0142atka owocowa z krewetkami. Ostrzejszy i wyrazisty sos \u015bwietnie uzupe\u0142nia s\u0142odkie sk\u0142adniki. Dodatkowo grapefruit nadaje daniu goryczki. Idealne do podania z bia\u0142ym winem. Pe\u0142na naturalnych smak\u00f3w i aromat\u00f3w nie wymaga dodatkowych przypraw. Przepis i zdj\u0119cie podes(...)u0144cze i grapefruita. Awokado kroimy w plasterki. Mieszamy je ze sob\u0105 i wyk\u0142adamy na talerze.\r","Uk\u0142adamy na wierzchu ugotowane krewetki i polewamy sosem."]} Doskonała jako przystawka lub lekka kolacja we dwoje, sałatka owocowa z krewetkami. Ostrzejszy i wyrazisty sos świetnie uzupełnia słodkie składniki. Dodatkowo grapefruit nadaje daniu goryczki. Idealne do podania z białym winem. Pełna naturalnych

Kosą po patelni
Sałatka z pora i groszku 240

Jeśli mają odwiedzić Was niezapowiadani goście, nie macie zbyt wiele czasu na przygotowanie przystawek to najszybszym daniem będzie sałatka z pora i groszku. Do przygotowania tej przystawki potrzebujecie praktycznie tylko 4 składników. Sałatka idealnie nadaje się również na szybką i smaczną kolację albo na urozmaicenie śniadania. Zobaczcie jak łatwo ją przygotować :) Składniki 1 por puszka groszku konserwowego 150g sera żółtego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryba w sosie czosnkowym 179

Być może nie wszyscy się tego spodziewają, ale ryba w sosie czosnkowym to idealna przystawka na każde przyjęcie, kolację albo śniadanie. Jeśli odpowiednio przygotujecie sos czosnkowy to z całą pewnością nie będziecie mieli „nieprzyjemnego oddechu”. Tą przystawkę najlepiej jest przygotować jeśli zostanie Wam ryba np. z piątkowego obiadu. Składniki do przygotowania ryby 700g mrożonej ryby np. miruny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ziołowa focaccia z rozmarynem i szałwią z wolnowaru 87

jest popularna na terenie całych Włoch.  Może być cienka lub puszysta, słodka lub słona, ilość wersji i wariantów jest nieograniczona. Można ją traktować jako podstawę kanapek albo jako przystawkę. Wczoraj przygotowałam klasyczną ziołową focaccię ( focaccia al rosmarino e salvia ) z dodatkiem drobno pokrojonej cebulki Upiekłam ją jednak w... wolnowarze. Wbrew temu, co możemy sądzić, Crock-Pot (wolnowar) to urządzenie(...)Mycook Wszystkie składniki ciasta włożyć do naczynia miksującego. Ustawić czas 2 minuty, prędkość "wyrabianie ciast" Ziołowa focaccia z rozmarynem i szałwią z wolnowaru może być traktowana jako pieczywo lub przystawka Buon appetito! #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tapenada (pasta z oliwek) wg Aleex 81

Grana Padano, niezwykle aromatyczna i wyrazista w smaku pasta all’amatriciana z sosem pomidorowym, boczkiem, czosnkiem i ostrą papryką oraz gorąca herbata. Jednak najbardziej zapamiętałam z tej nocy przystawkę, którą dostałyśmy w ramach oczekiwania na posiłek. Była to cudownie smakująca tapenada z gorącymi, chrupiącymi bułeczkami. Tę znakomitą pastę z czarnych oliwek pochłonęłyśmy błyskawicznie. Byłyśmy głodne i zmarznięte, więc połączenie oliwek(...)grzankami. Ja przygotowałam je, krojąc bagietkę na kromki. Na każdej położyłam płatek masła i odrobinę parmezanu. Całość zapiekłam do zrumienienia. 12. Na kromce bagietki kłaść tapenadę. 13. Podawać jako przystawkę lub „czekadełko”. Można przygotować większą ilość tapenady, przełożyć do słoiczka, zalać oliwą i przechowywać w lodówce przez klika tygodni. Smacznego

W mojej kuchni
Galantyna z kurczaka i papryki na parze 143

Galantyna z kurczaka idealnie pasuje do kanapek jako alternatywa wędliny. Dobrze się też sprawdza jako przystawka razem z sosem. Od Was zależy jak ją wykorzystacie. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 300 g piersi z kurczaka 300 g mięsa z udka z kurczaka bez skóry i kości 150 g mix papryk ( czerwona, zielona, żółta, po 50 g każda ) 2 łyżeczki vegety(...)Zawijamy a końce związujemy ( jak cukierka ). Gotujemy na parze przez 30 minut. Schładzamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Podajemy na zimno do kanapek lub z sosem jako przystawkę. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Wyrtawne galaretki "Krwawa Mary" z pastą z łososia wędzonego 113

Wspominała mi kiedyś moja Siostra o nietypowej przystawce. O Krwawej Mary, której nie wypijamy, lecz zjadamy. Przypomniała mi o niej niedawno, a ponieważ i okazja się trafiła warta takiej przystawki i ze składnikami problemu nie było, postanowiłam wreszcie sprawdzić co to za smakowitość. Poszperałam w internetach, pomocny okazał się przepis ze strony  Delicious . Używałam żelatyny w płatkach, którą lubię

Stare Gary
Nadziewane papryczki pardon – pimientos de pardon 93

Pimientos de pardon to małe zielone papryczki, które uwielbiam grillować. Dzisiaj proponuję świetną przystawkę na ciepło czyli nadziewane papryczki. Nadzienie przygotowałam z białego sera zaprawionego ziołami,chili i czosnkiem. Papryczki pardon są miękkie i bardzo łatwo można je napełnić nadzieniem. Nie zawierają dużo nasion, a grillowane z ogonkami są szczególnie dekoracyjne i łatwe w jedzeniu, takie na jedno ugryzienie. Grillowane(...)pieczone są najlepsze. Często je przygotowuję jako przekąskę na ciepło ale i jako przystawkę do mięsa, na przykład do grillowanych skrzydełek . Nadziewane czy nie są smaczne, lekko gorzkawe. Choć uważane za słodkie może się trafić kilka papryczek o ostrzejszym smaku. Nadzienie do papryczek zrobiłam z włoskiego sera zwanego quartirolo lombardo dop. Jest to ser z mleka krowiego, konsystencją podobny

codojedzenia