Szybka, efektowna i smaczna przystawka. Krewetki i majonez z awokado świetnie się uzupełniają. Polecam!składniki ( 3 - 4 porcje)ok130 g koktajlowych krewetek ( gotowanych, obranych)4 łyżki majonezu z awokadogarść świeżej kolendry1/2 szalotki, drobno pokrojonejpapryka ostra do posypaniapieprz4x 1/2 plasterki cytrynyprzygotowanieKrewetki rozmrozić, najlepiej w lodówce, po rozmrożeniu osuszyć ręcznikiem papierowym, skropić cytryną. W małych naczynkach przygotować przystawki. Na spód nałożyć łyżkę sosu, posypać lis... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...