Galantyna z kurczaka i papryki na parze

Galantyna z kurczaka i papryki na parze

Galantyna z kurczaka i papryki na parze

Galantyna z kurczaka idealnie pasuje do kanapek jako alternatywa wędliny. Dobrze się też sprawdza jako przystawka razem z sosem. Od Was zależy jak ją wykorzystacie. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 300 g piersi z kurczaka 300 g mięsa z udka z kurczaka bez skóry i kości 150 g mix papryk ( czerwona, zielona, żółta, po 50 g każda ) 2 łyżeczki vegety 350 ml wody 1 łyżeczka żelatyny Sól Pieprz Wykonanie: Mięso przepuszczamy przez maszynkę do mięsa – największe oczy. Papryki rozdrabniamy w mikserze l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kurczak, przystawki, sosy, kanapki, piersi, pierś, udka , udka z kurczaka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, dietetyczne , dania mięsne, dietetycznie, przekąski, dania dietetyczne, szynka, przekąska, dania z kurczakiem, sos do kurczaka, dietetyczny kurczak, kurczak z papryką , dania z piersi kurczaka, dania bez mięsa, szynka gotowana

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.