Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska to bardzo specyficzne, trudne do jednoznacznego opisania i zakwalifikowania danie. Zależnie jak na nie spojrzeć może równie dobrze nasuwać skojarzenia z pasztetem jak i z kotletami mielonymi. Zazwyczaj podaje się ją na zimno z dodatkiem czegoś kwaśnego (kiszony ogórek, sos tatarski) oraz z pieczywem, co jest zresztą dość typowe dla mielonych mięs. Z drugiej strony zważywszy, że skład i sposób wykonania nie różni się aż tak bardzo od typowych kotletów mielonych, pieczeń rzymską również można po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, bułki, tarta, kotlety mielone, przepisy na święta, cebula, kotlet, kotlety, przystawki, mięso, szynka, mięso mielone, bułka pszenna, pieczywo, ogórki, sosy, ogórki kiszone, pasztet, bez pieczenia, wielkanoc, wieprzowina, sos do mielonego , pieczeń z szynki, pieczona szynka, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, dodatki do mięs, jajka na święta, sos do jajek, drugie danie

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.