Przepis na : kolacja
Carpaccio z buraka z salsą verde, to eksperyment który się świetnie udał. To carpaccio, to słodki pieczony burak, w towarzystwie słonego niczym wody oceanu anchovies. I wydawałoby się zbyt dużo. Ale burak w tym wydaniu jest po prostu wyborny. Buraka kroję w cienkie plasterki i układam na łożu z mix’u młodych listków. Klasyczną salsę verde „łamię” nie dodając ani grama pietruszki czy bazylii. A zielony akcent to moja ulubiona, orzeźwiająca mięta. Nie dodaję żadnych dodatkowych przypraw prócz pieprzu, kapary ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.
Czytaj dalej...