CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE

CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE

CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE

Przepis na : kolacja

Carpaccio z buraka z salsą verde, to eksperyment który się świetnie udał. To carpaccio, to słodki pieczony burak, w towarzystwie słonego niczym wody oceanu anchovies. I wydawałoby się zbyt dużo. Ale burak w tym wydaniu jest po prostu wyborny. Buraka kroję w cienkie plasterki i układam na łożu z mix’u młodych listków. Klasyczną salsę verde „łamię” nie dodając ani grama pietruszki czy bazylii. A zielony akcent to moja ulubiona, orzeźwiająca mięta. Nie dodaję żadnych dodatkowych przypraw prócz pieprzu, kapary ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu globuskulinarny

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.