kolejny przepis na ciasto bez pieczenia. Składniki: - 700g truskawek - szklanka konfitury truskawkowej - 2/3 szklanki soku pomarańczowego - 1 l. śmietany kremówki 36% - 2 śmietanfixy - 2 galaretki truskawkowe - 450g serka mascarpone - 1/3 szklanki cukru pudru - cukier wanilinowy - 3-4 opakowania biszkoptów podłużnych Sposób przygotowania: Truskawki myjemy, czyścimy i kroimy w plasterki. Konfiturę truskawkową przekładamy do miski. Dolewamy soku pomarańczowego
Pan i Pani Smith w kuchnimąki, 50 g masła, 1 łyżka cukru trzcinowego, 1 jajko, szczypta soli, masa: 1 duży, dojrzały banan, 4 łyżki cukru trzcinowego, 1 jajko, 50 g serka mascarpone, 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią, 50 ml śmietanki 30%, 1 łyżeczka budyniu waniliowego lub śmietankowego, ponadto: 3 łyżki cukru trzcinowego, 3 mini morele, sok ½ cytryny, masło do wysmarowania foremek, cukier biały
Moniki Smakołykipianę. Dodać do miski z masą serową. Wymieszać łużką, łopatką do ciast. Przelac do misy multicookera redmond . Ustawić program CAKE i czas 1 godzina. SKŁADNIKI NA LODY: 3 łyżki serka mascarpone 1 łyzka jogurtu naturalnego miąższ z 1 marakuji garśc mrozonych owoców lesnych PRZYGOTOWANIE: Składniki zmiksować i zamrozić
ClauditteMissCookingbiszkopt wystygnie kroimy go na 3 placki. Wszystkie składniki ponczu mieszamy. Śmietanę ubijamy z śmietanfixem i cukrem pudrem, gdy będzie już gęstnieć, ale wciąż będzie jeszcze półpłynna dodajemy stopniowo serek mascarpone. Miksujemy na wolnych obrotach, aż masa zgęstnieje. 1/3 masy odkładamy i dodajemy do niego odrobinę barwinka, mieszamy. Pierwszy placek nasączamy ponchem, smarujemy białą masą, i tak na przemian. Wierzch
na moim stole...ciasto. Wlewam na środek i rozprowadzam po tafli patelni. Gdy spód się przyrumieni przewracam na drugą stronę – ja podważam łopatką, bo tak mi wygodniej. Przepis na krem : 125 g. serka mascarpone 100 ml. śmietany kremówki opcjonalnie można dodać łyżeczkę cukru pudru Składniki miksuję do uzyskania gęstej masy. Trzeba uważać by nie ubijać za długo, gdyż z kremówki zrobi się
apetytnapieczeniepieczenia i piec w 170 st. C przez ok 35 minut. Po upieczeniu ostudzić i przekroić na równe 3 części. Krem kajmakowy: 400 g masy kajmakowej ( krówkowej) 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30% Wszystkie 3 składniki kremu powinny być schłodzone przed rozpoczęciem ubijania. Umieszczamy je w misie miksera i ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Nasączenie : 1/3 szklanki
Cynamonowe szczęściemomentu kiedy rabarbar zacznie się rozpadać, wyłączamy i dodajemy żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Mus studzimy i wykładamy na zimny spód. Pianka: 330 ml śmieatny 30% 250 g. serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady Zimną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, mieszamy z mascarpone i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną
Cynamonowe szczęściemoich ulubionych lodów o smaku ” truskawkowego sernika”. Nie sądziłam, że kiedykolwiek uda mi się odtworzyć ich smak. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: 400 g truskawek 250 g serka mascarpone 400 g słodzonego mleka kondensowanego (puszka) Truskawki myjemy, odcinamy szypułki, kroimy na mniejsze kawałki i widelcem lub tłuczkiem rozgniatamy. Dodajemy mascarpone i całość rozgniatamy. Dodajemy mleko skondensowane i całość mieszamy
Made By Mom And Sonpisze to ta, która za kawą nie przepada :) Składniki (na 1 litr) : 200 ml mleka 2 łyżki kakao 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 4 łyżki likieru kawowego 500 g serka mascarpone 120 g cukru pudru szczypta soli 100 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) Przygotowanie: Połowę mleka zagotować, w drugiej połowie wymieszać kakao i kawę rozpuszczalną. Dodać do gotującego się mleka
Domowa Cookierenka AgiSKŁADNIKI: 1/2 kg mąki 30 g drożdży ok 250 ml. mleka 100 g cukru 50 g masła (roztopionego) 2 żółtka jagody olej kokosowy KREM: 1 op. serka mascarpone 1/4 szk. śmietanki 30 % 1/2 szk. jagód 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka rumu Drożdże wymieszać z 1 łyżką cukru i chwilę zaczekać aż podrosną, dodać resztę składników oprócz masła, dokładnie
harrisaprzez 75 minut. Warto jednak po 60 minutach sprawdzić patyczkiem czy ciasto czasem się już nie upiekło :) Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Krem orzechowy: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g masła orzechowego piegowatego Primavika , w temperaturze pokojowej 30 g cukru pudru Wszystkie składniki zmiksować. Powstały krem podzielić na 3 równe części: dwie na przełożenie tortu, trzecia
Zdrowie na języku :PTAAAK !!! Sezon truskawkowy tuż za rogiem :) Dlatego...... Jeśli chcemy przygotować 6 dużych potrzebne nam będą: truskawki kilka łyżeczek cukru 2-3opakowania serka mascarpone 200ml śmietany kremówki dobrze schłodzonej 2-3 łyżki cukru pudru 8cl Amaretto 2 opakowania herbatników języczków, bądź biszkoptów 10cl espresso, lub kawa rozpuszczalna Truskawki oczywiście należy umyć, i zmiksować z cukrem. Zostawić kilka dla ozdoby
Jemy PijemyBrzoskwinie odsączyć z syropu a następnie za pomocą kieliszka wyciąć z nich "żółtko". Korpusy czekoladowe napełnić zimnym budyniem i nałożyć na niego brzoskwinię. Zamiast budyniu można użyć serka waniliowego, serka mascarpone z bitą śmietaną, samego mascarpone. Tak naprawdę to wszystko zależy od Waszej pomysłowości. Powodzenia
Mania Wypiekaniakogo: dla lubiących ciekawe dekoracje dla chcących zaprosić wiosnę do swojego domu dla kwiatożerców :) Składniki: pianki marshmallows (mini i duże) ok. 100g lukier lub serek mascarpone z cukrem pudrem lub inny krem do dekoracji babeczek np. ten czekoladowe drażetki np. M&M's (kilka sztuk) kolorowy cukier (opcjonalnie) Wykonanie: Upiec swoje ulubione babeczki, wystudzić je, a następnie ruszyć
Mania WypiekaniaSkładniki: Beza: 6 białek 250 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka octu 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 100 ml śmietany kremówki 30 lub 36% 100 g serka mascarpone Dodatkowo: ok. 200-300 g truskawek golden syrup lub miód pistacje - 1/2 szklanki posiekanych Beza Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno, dosypując po trochu drobnego cukru. Piana
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!