Krem ten to połączenie mascarpone i kremówki . Idealnie nadaje się do muffinek , przypadł mi bardziej do gustu niż zwykły krem maślany , czy też zwykły krem śmietankowy. Składniki Serek mascarpone 250g Śmietana kremówka 150g Galaretka pół opakowania galaretki (45g) (dowolny smak) (ja użyłam pomarańczowej) Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę. Następnie dodać […] The post Krem do babeczek z mascarpone i śmietaną appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Często robimy podobne kremy, bo są naprawdę pyszne:) Bardzo fajny pomysł z dodaniem galaretki:) My ostatnio do masy dodałyśmy konfiturę:) Pozdrawiamy.
z suchą galaretką nie próbowałam jeszcze, zazwyczaj daję tężejącą, ale spróbuję
robię podobny krem, ale galaretki jeszcze nie dodawałam:) super pomysł:D efekt smakowy pewnie większy:)
Muszą być chłodne, z lodówki. Inaczej śmietana się nie ubije.
czy ten krem jest w miarę lekki? bo te maślane kompletnie mi nie smakują, są zbyt ciężkie
Nie jest tak ciężki jak maślany, ale do lekkich też nie należy.
Planuje zrobić, a wie ktoś czy z galaretką owoce leśne kolorek wyjdzie błękitny?
Strasznie dawno robiłam ten krem i dokładnie nie pamiętam, ale pewnie na 10-12 babeczek styknie ;)