serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:323/428)

Tort limonkowy 336

cukrem pudrem i ŚmietanFixem. Pod koniec ubijania dodajemy skórkę z limonki. Jeśli chcemy, żeby krem był bardzo stabilny albo nie chcemy używać utrwalaczy do bitej śmietany możemy wykorzystać serek mascarpone, który też bardzo dobrze utrzyma konsystencję kremu. Spód biszkoptowy nasączamy ponczem z limonki i nakładamy cienką warstwę kremu. Powtarzamy nakładanie ponczu i kremu z resztą spodów. Cały tort pokrywamy cienką

Ciastkozercy
Szachownica sernikowa 282

cukru     budyń śmietankowy (40g)     6 jajek     skórka starta z limonki i sok wyciśnięty z limonki     150g miękkiego masła     1 serek mascarpone  (250g)   polewa:     gorzka czekolada     1 łyżeczka masła     2 łyżki mleka Przygotowanie:    ciasto:    w jednej miseczce połączyć mokre

Amatorka kuchenna
Muffinki bananowe z orzeźwiającym kremem limonkowym 126

pudru 1 banan 30 g masła 2 łyżki oleju 1 jajko  1/2 szklanki mleka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia  krem:   150 g serka mascarpone 100 g śmietany 30% 1 opakowanie fixu do śmietany sok z 1 limonki skórka otarta z 1 limonki 1/2 szklanki cukru pudru Przygotowanie: Banana rozgniatamy widelcem w misce

Bon appetit mon amie
Muffiny angielskie z jajkiem po benedyktyńsku 211

łyżeczka soli - 1 łyżeczka cukru - 3 łyżki masła Dodatki - 4 jajka - świeże liście szpinaku - szynka parmeńska Sos - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki śmietany 18% do zup - 2 łyżki serka mascarpone Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy i odstawiamy na chwilę do przestygnięcia. W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże, dodajemy mąkę i resztę składników. Wyrabiamy na jednolitą masę. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia

Pan i Pani Smith w kuchni
Zimowa zupa z marchwi, jabłek i imbiru 104

publikacji znajdzie wiele innych nietuzinkowych i zdrowych przepisów, a zdecydowaną większość z nich możecie przygotować w krótkim czasie, stosunkowo niewielkim kosztem i z powszechnie dostępnych produktów. Składniki 200 g serka mascarpone 200 ml soku jabłkowego 100% 1 kg marchwi 3 jabłka 2 szalotki 1 pęczek włoszczyzny 3 cm świeżego imbiru 2 łyżki masła klarowanego ( zastąpiłam zwykłym masłem ) sól i pieprz

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
tartaletki z mascarpone i czarną porzeczką 124

sztuk na kruche ciasto: 130 g mąki 20 g ciemnego kakao 100 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka  szczypta soli  na nadzienie: 250 g serka mascarpone 100 ml schłodzonej kremówki łyżka cukru pudru 6-7 łyżek dżemu z czarnej porzeczki 50 g czekolady deserowej  dodatkowo: masło i mąka do foremek Składniki ciasta posiekać, szybko zagnieść

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
tort z lalą 5 157

kolejne zamówienie na tort z lalą. Wytyczne były dwie: tort ma być owocowy i wg życzenia czteroletniej jubilatki udekorowany tęczowo... Zdecydowałam się na jasny biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i malinową frużeliną (z tego przepisu , tyle, że z podwójnej porcji) . Wierzch za to udekorowałam kremem na zasmażce oraz moją ulubioną masa cukrową . To chyba najbardziej procochłonny tort

6niebo
Słodko-pikantna pieczeń z szynki 190

łyżeczki majeranku 2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki 0,5 łyżeczki soli 1 łyżka wody 1 łyżka oliwy lub oleju 150 g serka mascarpone (ewentualnie śmietanki kremówki) Dodatkowo do podania (ilość według uznania): ziemniaki marchewka 1 łyżka masła sól cukier Marynowanie (dzień przed pieczeniem):  Szynkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wodę

Ratunku obiad
Tort miodowo - orzechowy 222

cukru pudru 200 g miękkiego masła 150 g orzechów włoskich zmielonych 3 żółtka 1 duży cukier waniliowy 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% sok z połowy cytryny 250 g serka mascarpone *Dodatkowo: 3-4 łyżki powideł śliwkowych połówki orzechów włoskich i zmielone orzechy do dekoracji Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Robimy ciasto. Do miski dodajemy wszystkie składniki

Piekę, bo lubię
Truskawkowa kostka 369

szpatułką. Dno formy o wymiarach 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Krem śmietankowy: 150 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 1 zagęszczacz do śmietany (opcjonalnie) + 200 g podłużnych biszkoptów Śmietanę chwilę miksować, dodać mascarpone, cukier puder i zagęszczacz do śmietany

Domowa cukiernia Ewy
puchowe ciasto z agrestem 254

same biszkopty.  na warstwę agrestową: 300 ml śmietanki kremówki słoiczek agrestu (około 300 ml) galaretka agrestowa łyzka cukru pudru na warstwę śmietanową: 300 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Upiec biszkopty: białka ubić na sztywno. Nadal ubijając wsypywać powoli cukier a później dodać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Walentynkowe inspiracje 157

dziś. To, że u mojego boku chwilowo drugiej połówki brak, wcale nie przeszkadzało mi celebrować owego święta. W tym roku z tej właśnie okazji zrobiłam tartę z masą z serka mascarpone i gorzkiej czekolady. Czytaj więcej

Moje Pyszne Siódme Niebo
Fit tiramisu bez cukru 406

ułożyć na kremie, następnie wyłożyć resztę kremu i jeszcze jedną warstwę biszkoptową. Można zrobić kleks z kremu lub posypać kakao prosto na wierzch. Schłodzić. Smacznego! *deser nie zawiera tłustego serka mascarpone, który jest w oryginalnej wersji w towarzystwie śmietany 36%. Nie jest to konieczne, ponieważ ricotta smakuje jak takie właśnie połączenie, a przy tym jest zdecydowanie mniej kaloryczna

Chocolate Muffin Blog
ferrero rocher - torcik bezowy 348

cała szklanka białek (żółtka wykorzystałam wcześniej), nie chciałam, żeby się zmarnowały, musiałam coś wymyślić. Takie blaty piekłam już do torcika orzechowo-dyniowego , był pyszny i elegancki. Przygotowałam krem z serka mascarpone, z dodatkiem nutelli (a właśnie, świętowaliście 5 lutego międzynarodowy dzień nutelli?;) i pokruszonych wafelków. Wyszło słodko i pysznie. Nie da się zjeść dużo na raz, ale mały kawałeczek

6niebo
PĄCZKI Z BITĄ ŚMIETANĄ 126

drożdży 150 g mleka   3 żółtka 60 g masła (roztopionego) 375 g maki pszennej (tortowej) szczypta soli 1 łyżka spirytusu (opcjonalnie) 300 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru kilka rozgniecionych malin cukier puder olej do smażenia A jak to zrobić: Do miski wsypać cukier i pokruszone drożdże, zalać letnim mlekiem i dokładnie wymieszać

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania