słodko-ostrej zalewie z warzywami. Ciekawe danie, które świetnie sprawdzi się zarówno na imprezie jak i na świątecznym stole. Polecam! Składniki: 1 kg filetów z ryby (dorsz, mintaj, miruna, morszczuk…) 1 czerwona papryka 2 cebule 8-10 ogórków konserwowych 1 szklanka kukurydzy konserwowej sól i pieprz lub przyprawa do ryby Składniki na ciasto: 1 jajko 3/4 szklanki
Blog z ApetytemKotleciki mielone z dorsza to prosty i smaczny obiad. Od klasycznych mielonych rybnych różni je dodatek gotowanego ziemniaka, który sprawia, że łatwiej je formować i są stabilniejsze. Swoje kotleciki upiekłam w piekarniku, także są super fit. Nic nie stoi na przeszkodzie, by usmażyć je na patelni
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 4 kostki z dorsza czarnego kawałek papryki 1 opakowanie boczniaków 100 g szpinaku 5 łyżek jogurtu naturalnego przyprawa do ryb sól, pieprz, chili Przygotowanie: Paprykę pokroić w kostkę, boczniaki … Czytaj dalej Ryba w sosie warzywnym
czarrna od kuchniszybki przepis, może nie do końca „fit” ale raz się żyje i czasami można sobie pozwolić na odrobinę przyjemności (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g filetów z dorsza lub mintaja 100 g mąki 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej roślinny pieprz sól (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Rozmrażamy filety naszej ryby. Do miski wsypujemy
Blog kulinarny S9.PLleche de tigre’ – tygrysim mlekiem. Podobnie, jak sok z ogórków kiszonych w Polsce, tak w Peru tygrysie mleko uważane jest za świetne lekarstwo na kaca. SKŁADNIKI : • 350-400 g dorsza bałtyckiego • 3 limonki • 1 duża cytryna • 1 czerwona pomarańcza • 1 średnia czerwona cebula • pół papryczki chili, bez nasion • pół czerwonej słodkiej papryki • pół ogórka wężowego • 1 mały pomidor malinowy • garść
KUCHNIA POLSKARyba po grecku wg przepisu mojej Babci – najlepsza na świecie! :) Do jej wykonania najlepiej sprawdzają się filety, czyli rybki bez ości. Szczególnie polecam białe ryby, takie jak morszczuk, dorsz, czy miruna. Rybę po grecku można przygotować n The post Ryba po grecku wg przepisu mojej Babci appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeikon brytyjskiej kuchni. Mamy na nią sprawdzony przepis, który wiele lat temu przywieźliśmy z wakacyjnej pracy w barze. Przepis na angielskie fish and chips Składniki: około kilograma filetów z dorsza, 2 duże jajka, 200 ml jasnego piwa, 3-4 kopiaste łyżki mąki pszennej plus mąka do obtoczenia ryby, sól, pieprz, olej do smażenia. Zrób tak: do dużej miski wbij jaja
Kulinarna Polskapapryką lub zabielana śmietaną. U mnie tym razem z wędzonym łososiem. I muszę przyznać, że to jedna z lepszych wersji jakie jadłam. Składniki: 300g fileta z dorsza 300g wędzonego fileta z łososia 1 duża marchewka 1 młoda cukinia kawałek selera oraz korzeń pietruszki kawałek białej części pora 1 duży strąk czerwonej papryki Kilka pomidorków koktajlowych 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
W garach u GosiSkładniki: około 600 g filetów z dorsza (np. mrożone) 1 puszka krojonych pomidorów 150 g mozzarelli (startej na dużych oczkach tarki) 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 3 łyżeczki suszonego oregano sok z 1/3 cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz, cukier Sposób wykonania: Rybę rozmrażamy i osuszamy ręcznikiem papierowym
Qchnia po prostupotrawa na pewno urozmaici wasze codzienne menu! [embed]https://youtu.be/mw-MMRaGU7M[/embed] Składniki na fit kotlety rybne z kaszą jaglaną (około 12 sztuk): 400 g filetów z ryba (dałam z dorsza) 100 g kaszy jaglanej 3 średnie marchewki jajko pół szklanki płatków owsianych pęczek natki pietruszki sól, pieprz, papryka ostra, czosnek suszony, pieprz ziołowy, estragon, suszona cebula Na sos: 2 pomidory
e-PrzepisyKulinarneNastępnie cały czas miesząjąc aby ryż się nie przypalił dolewamy stopniowo resztę bulionu .Ryz powinien być al dente .Na koniec dodajemy śmietankę i zieloną pietruszkę.Ewentualnie doprawiamy pieprzem. Dorsza smażymy na patelni (może być grillowa ) po 4/ 5 minut z każdej strony .Smacznego. Ps. zamiast śmietanki można użyć startego sera parmezan
Andzia PichciPomidory z mozzarellą i pesto to błyskawiczna przystawka, która świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Delikatna i bardzo aromatyczna. Składniki oraz szybki przepis są poniżej…
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!