dorsz - 2916 przepisów (strona:96/195)

Ryba w warzywach 133

smażona w panierce. Taką jedzą wszyscy i nie muszę nic kombinować. Nie znaczy to oczywiście, że innych ryb nie jemy. Dzisiaj trochę lżejsza propozycja. 750 g filetów z ryby (dorsz, mintaj, morszczuk ) paczka

Polska Zupa
PIECZONY DORSZ POD PISTACJOWO-ZIOŁOWĄ PANIERKĄ I WIELKANOCNE PISANKI 204

menu (idealne przedświąteczne danie w iście wiosennych kolorach). Rybę podałam z pieczonymi ziemniaczkami i pomidorami, oraz blanszowanymi warzywami. Także dzisiaj przygotowałam pisanki. Prosta instrukcja znajduje się poniżej receptury na dorsza. Nie mogę się doczekać wielkanocnego śniadania, stołu suto nakrytego tradycyjnymi potrawami, wiązanki wiosennych kwiatów, stroiku zrobionego przez moją Mamę. Za co jeszcze kocham Wielkanoc? Za uczucie zbliżającej się wiosny, nasycone

Przepisy Aleksandry
Ryba po grecku 260

papryczką chilli i pikantnym sokiem pomidorowym. Jeżeli wolicie tradycyjny smak, możecie po prostu papryczkę pominąć a sok zastąpić zwykłym. Składniki na 4 porcje: 600 g filetów białej ryby (np. dorsz, mintaj, sola) 400 g marchewki 150 g korzenia pietruszki 100 g selera 2 cebule ½ szklanki wody 1 szklanka soku pomidorowego (pikantny, jeżeli lubicie) 1 łyżeczka mielonej papryki 3 kulki ziela

Pełny talerz
Ryba z Veracruz (Pescado a la Veracruzana) 121

jedynym właściwym". Moją inspiracją był Susany Osorio-Mrożek, która pochodzi właśnie z Veracruz. Składniki dla 4 osób: 2 filety białej ryby po ok. 200 g każdy (np. morszczuk, dorsz, mintaj, sola) 2 duże pomidory 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 50 g zielonych oliwek nadziewanych papryką 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżka kaparów 1 łyżka pokrojonej papryczki

Pełny talerz
Warsztaty kulinarne z FRoSta „Ryby i owoce morza” 171

surówką z cykorii, sałaty rzymskiej, szczypioru i rzodkiewki. Przy okazji tego spotkania, nauczyłam się filetować doradę, Witek stwierdził, że bardzo zgrabnie mi to poszło i mam do tego dryg. Dorsz w cieście piwnym , podany z puree z zielonego groszku oraz dipem jogurtowo- czosnkowym. Tarta z gruszką, migdałami i lodami waniliowymi , przygotowana została na spodzie z mrożonego ciasta francuskiego FRoSTA, posmarowanego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczony dorsz prosto z polskiego morza 196

piątkowy obiad ryba! Świeży dorsz prosto z polskiego morza. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Filet z dorsza w ogórkowym ryżu. 143

Fillet of cod in a cucumber rice. Składniki. 100 g ryżu długoziarnistego 350 ml bulionu drobiowego 1 ogórek średni 350 g filetów z dorsza 2 łyżki koperku 100 ml śmietany kremówki 1 łyżka soku z cytryny 1 żółtko 1 pomidor sól, pieprz Wykonanie.   Ryż opłukać, osączyć i gotować w bulionie przez 1o minut na dużej patelni. Ogórki przekroić

Kulinarny karnet Christophera
Schab w sosie pieczarkowo-porowym. Klasyka polskiej kuchni, którą przygotujesz w prosty sposób. Smak, który pokochasz! :) 27

kcal Białko: 32,1g Węglowodany: 60,7g Tłuszcz: 22,9g Błonnik pokarmowy: 10,2g Ładunek glikemiczny: 17,0g (IG = 33,7) Spróbuj także: makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i brokułem, dorsz w sosie z suszonych pomidorów. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Schab

Natka Pietruszki
pyszne filety z karmazyna z patelni... 26

ogniu na rumiano z każdej strony, podawać z ziemniakami, surówką z kiszonej kapusty lub na zimno do pieczywa z masłem - filety bez skóry z karmazyna są smaczną alternatywą dla dorsza, mają nie wiele ości, mięso jest soczyste, delikatne...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Top 10 przepisów na pyszne i łatwe obiady 95

delikatne i co najważniejsze bardzo smaczne zraziki z mięsa mielonego oraz ryżu, duszone w kremowym sosie z porem i marchewką. Szybki i przepyszny obiad jednogarnkowy dla całej rodzinki.   Dorsz w sosie serowym ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Przepis tutaj (KLIK) Mięsista, rumiana i delikatna rybka zanurzona w kremowym sosie z pysznymi dodatkami. Aromatyczne i bardzo szybkie w przygotowaniu danie

Blog z Apetytem
Rybne kuleczki 69

podać z dodatkiem ziemniaków i ulubionej surówki. Jeśli lubicie ryby, taka forma z pewnością przypadnie wam do gustu. RYBNE KULECZKI PRZEPIS Składniki 500 g filetów z białej ryby np. dorsza, mintaja 1 duże jajko 1 kajzerka 1 szklanka mleka 1 cebula bułka tarta do panierowania olej do smażenia sól pieprz Przygotowanie 1. Kajzerkę namoczyć w mleku. 2. Rozmrożone filety rybne

Alle Dobre!
Ryba pod warzywną pierzynką 32

Nieco odmieniony przepis, który można znaleźć na blogu . Taka rybka jest pyszna, delikatna i całkiem szybka w przygotowaniu.  Składniki:  300 g świeżej ryby (u mnie dorsz)  1 mała cebula  1 mały por  1 marchewka kawałek cukinii  sól, pieprz zioła prowansalskie olej  parmezan 2 łyżki śmietany (kwaśnej) Sposób przygotowania:  1. Rybę poporcjować, oprószyć

Kuchnia domowa Ani
Makaron z białym pesto 30

zrobione z dużej ilości suszonych aromatycznych pomidorów. To pesto też uwielbiam, często robię w domu i wykorzystuję nie tylko do makaronu, ale także do ryby czy mięs. Uwielbiam przykładowo dorsza zapiekanego z kołderką z czerwonego pesto. Dziś mam jednak dla was przepis na coś mniej znanego. Białe pesto kojarzone jest głównie z kuchnią Sycylii i to mieszanka migdałów, czosnku

nietylkopasta.pl
Surówka z czerwonej kapusty - przepis i porady na idealną surówkę 168

suszonych owoców lub prażonych pestek dyni dla dodatkowego smaku i tekstury. Ryby: jest to świetny dodatek do dań rybnych. Surówkę z czerwonej kapusty można podawać obok pieczonej ryby, łososia, dorsza lub innej ulubionej ryby. Smak surówki świetnie kontrastuje z delikatnym smakiem ryby. Kanapki i burgery: to świetny sposób na wzbogacenia smaku i tekstury tradycyjnych kanapek lub burgerów. Surówka nadaje

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania