Zgodnie z obietnicą przedstawiamy propozycję przepisu na zupę na „prawdziwym” bulionie rybnym . Niewątpliwą jej zaletą jest możliwie wysoka zawartość „ryby w rybie” – jest ona bowiem od początku do końca najważniejszym składnikiem, a nie tylko„dodatkiem”. I to nawet jeśli weźmiemy pod uwagę całkiem sporą proporcję kolorowych świeżych warzyw, co zresztą znajduje odzwierciedlenie w tytule. Takie rybno-warzywne, a przy okazji też nieco pikatne połączenie jest jednak wyjątkowo udane smakowo. Doświadczenie pokazuje, ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...