dorsz - 2916 przepisów (strona:105/195)

Krewetki na maśle z czosnkiem i pietruszką 63

pyszne, delikatne, a sos czosnkowo – cytrynowy wręcz kusi, aby zanurzyć w nim kolejny kęs pieczywa. Polecamy! Zachęcamy do sprawdzenia również naszego przepisu na rybę po japońsku , na pysznego dorsza smażonego w panierce oraz na zapiekankę rybną z ziemniakami i brokułem. Zobacz też przepis na doskonałe kotlety rybne . Życzymy smacznego! Artykuł Krewetki na maśle z czosnkiem i pietruszką pochodzi

Kuchnia Na Wypasie
Ryba po japońsku – Nanbanzuke 61

nowych inspiracji, ten przepis powinien Ci się spodobać. Zapraszamy na kuchenną, orientalną wycieczkę i gorąco polecamy przepis! Ryba po japońsku Składniki: filet z makreli bez skóry (może być też dorsz): 500 – 600 g skrobia ziemniaczana: 2 – 3 łyżki marchewka: 1 szt. cebula: 1 szt. szczypiorek: 2 pęczki papryczka chili: 2 szt. sos sojowy: 2 – 3 łyżki ocet

Kuchnia Na Wypasie
Łosoś w miodowej glazurze z warzywami 58

powinniśmy jeść ich jak najwięcej. Pomijając czy to łosoś, czy nie to zaleca się jeść ryby co najmniej 2-3 razy w tygodniu. Sprawdź przepis na: Polędwica z dorsza w sosie szpinakowym Składniki filet z łososia warzywa na patelnię ulubione przyprawy: oregano, bazylia, sól, pieprz, tymianek olej Składniki na marynatę 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu czarny pieprz sól

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś w sosie koperkowym. Obiad z łososiem, który wszyscy u nas uwielbiają. PRZEPIS 54

Rada: tak przyrządzonego łososia podaliśmy z ziemniakami z wody, wszystko posypaliśmy też dodatkową porcją koperku. Wypróbuj też nasz przepis na norweską zupę rybną: Norweska zupa rybna z łososiem i dorszem. PRZEPIS     Artykuł Łosoś w sosie koperkowym. Obiad z łososiem, który wszyscy u nas uwielbiają. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
Cztery pory roku na Polanie Smaków – Andrzej Polan 55

Lato , czyli czas relaksu i podróży, tym razem kamperem. Co proponuje na Polan na polanie? Rosół z ogniska, łososia marynowanego w soku z rabarbaru, tuńczyka z pomidorami i śliwkami, dorsza w maśle z fasolką i solirodem.   Jesień . Złota polska jesień, czas wyjątkowy, radosny, a jednocześnie nostalgiczny. Ta pora roku to dynie, grzyby, kiszona kapusta czy kiszone ogórki. Przygotujemy soliankę

Tajemnice Smaku
Niedoczynność tarczycy – jaką dietę zastosować? 46

jodu w późniejszym wieku. Gdzie znajdziemy jod? Jod w stałych ilościach występuje w wodzie morskiej, dlatego najlepszym źródłem tego pierwiastka są ryby i skorupiaki morskie, przede wszystkim makrela, małże, dorsz i ostrygi. Aby zaopatrzyć organizm w wystarczającą ilość jodu należy spożywać ryby przynajmniej 3-4 razy w tygodniu. Pozostałe grupy produktów zawierają niestety nieznaczne ilości jodu. Spośród warzyw warto wyróżnić

Natka Pietruszki
Dieta o niskim indeksie glikemicznym – dlaczego warto ją stosować? 66

uwagę zasługuje też pożywienie, które klasyfikowane jest do grupy produktów o zerowej wartości IG: ser żółty, oleje roślinne, czarna herbata bez dodatku cukru, jaja, masło, kwaśna śmietana, ryby, m.in. dorsz i łosoś, owoce morza, wieprzowina, drób, cielęcina, wołowina. The post Dieta o niskim indeksie glikemicznym – dlaczego warto ją stosować? appeared first on Zdrowy Styl Życia Joanny

Zdrowy Styl Joanny
Sałatka ryżowa z makrelą 63

całkiem dobra. Tak więc czasami warto spróbować czegoś, za czym nie przepadamy. Ja do zrobienia tej sałatki wykorzystałam wędzoną makrelę, ale może to być również inna ryba wędzona, np. dorsz lub pikling. Sałatka ryżowa z makrelą to świetny pomysł na rodzinną kolację lub inną okazję. Można ją też zapakować w pudełko i zabrać do pracy jako drugie śniadanie. Przepis

Danka Pichci
PIEROGI WIGILIJNE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 61

PIEPRZEM     KREWETKI Z MANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU     KOTLETY SIEKANE Z ŁOSOSIA Z SEZAMEM     TATAR Z WĘDZONEJ MAKRELI     ZUPA RYBNA Z DORSZA Z KREWETKAMI   Pierogi wigilijne z kapustą i grzybami: – to przepis na tradycyjne pierogi wigilijne inaczej – pyszne i delikatne – to pierogi w innym wymiarze – domowej roboty – idealne nie tylko

globuskulinarny