dorsz - 2916 przepisów (strona:108/195)

Ryba pod pierzynką cukiniowo-pietruszkową 48

Pyszna rybka nie wymagająca wiele pracy. Kilka dodatków i mamy pyszny obiad. Co nam trzeba? Pół kg fileta np. z dorsza 2 marchewki 1 średnia cukinia natka pietruszki sól i pieprz Robimy! Cukinię obieramy, drążymy środek i kroimy w 1cm półplasterki Marchewkę myjemy, obieramy kroimy w plasterki Rybkę układamy w lekko natłuszczonej brytfance, oprószamy solą i pieprzem, dodajemy marchewkę

Latosiowydom
Pieczone fish and chips 77

ryba i frytki, które smakują jakby były smażone w oleju. Czas: 45 minut Poziom trudności: Nie za trudne Liczba porcji: 2   Składniki: Fish 250 g morskiej ryby (dorsz, halibut, morszczuk) 1 szklanka pokruszonych płatków kukurydzianych 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka suszonego czosnku 2 jajka 2 łyżki musztardy Dijon 1 łyżka oleju Sól Pieprz Chips 8 dużych

Niedzielny kucharz
Makaron wstążki z sosem grzybowym 59

październiku na naszych stołach pojawia się dużo dań z grzybami w roli głównej. Często robię  tartę z grzybami ,  wołowy gulasz ,  zupę grzybową  lub  dorsza z sosem borowikowym . Makaron wstążki z sosem grzybowym robi się bardzo prosto. No i sos ze świeżych grzybów jest najlepszy. Do sosu wykorzystałam podgrzybki, ale Ty możesz go zrobić z tych

Kulinarne przygody Gatity
Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym. Przepis na obiad z rybą, który lubią u nas wszyscy 272

prawda, że brzmi jak obiad idealny? Mamy dla was ten przepis. Przepis na rybę w sosie śmietanowo-koperkowym Składniki: Około 0,5 kg filetów z białej ryby morskiej (dorsz, mintaj, morszczuk), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., Kopiasta łyżka mąki pszennej plus mąka do obtoczenia ryby, duży pęczek koperku, masło, olej, sól, pieprz. Jak zrobić

Kulinarna Polska
Łosoś w sosie chrzanowym 64

HASHTAGI KULINARNE Dodaj do koszyka Deska Gąska Apolonia – średnia Dodaj do koszyka Jeśli lubicie dania z ryb zapraszam Was także do przepisów na: Łosoś w sosie miodowo-musztardowym dorsz w sosie cytrynowym pstrąg w sosie ziołowym łosoś barbecue tacos z rybą bowl burrito z łososiem pstrąg z orzechami halibut pieczony ryba z frytkami ŁOSOŚ W SOSIE CHRZANOWYM Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Flądra smażona z patelni 56

zabrać do domu, zapakowane hermetycznie bezpiecznie dotarły do domu. Taki pakiet ryb można usmażyć na patelni w ciągu 1-3 dni, albo wrzucić do zamrażalnika na potem. Kupiliśmy flądry, dorsze i śledzie, gdyż te ostatnie Piotrek wprost uwielbia Dlatego najwięcej przepisów na blogu znajdziecie na śledzie , przygotowujemy je pod różną postacią. Smażona flądra jest wyjątkowa smaczna, jedząc ją poczułam się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ryba w papilotach z warzywami 90

Szybki obiad w piekarniku. Miałam dwa gatunki ryby, do tego warzywa które były na stanie. Czyli batat, pomidor, fasolka,kalafior.           3 kawałki polędwicy z dorsza 1 kawałek filetu łososia 1 cebula biała 1 cebula czerwona 1 batat ½ kalafiora 1 pomidor 200 g fasolki szparagowej zielonej natka pietruszki, koperek sól, pieprz, płatki chili zioła suszone:oregano

wesoła kuchnia
Krewetki z czosnkiem na maśle i białym winie 74

szybką kolację: Sałatka z łososia i jajek na twardo>>> Makaron z tuńczykiem>>> Łosoś smażony w woku z warzywami>>> Filet z dorsza marynowany w sosie sojowym>>> Miłego gotowania

Moja Książka Kucharska
Tradycyjna kuchnia rzymska. Jaka jest? 63

oraz tzw. „animelle” (grasica, trzustka i ślinianki”). No i oczywiście świńskie nóżki – „zampetti”. W kuchni rzymskiej nie brakuje także ryb. Je się tu przede wszystkim sardele („alici”) oraz dorsza („baccala”) – często smażonego w kawałkach w grubej panierce z ciasta („pastella”). W takiej panierce smażone są także warzywa, jak bakłażany („melanzane”), cukinie („zucchine”), kalafiory („cavolfiori”), brokuły („broccoli”) zwane ogólnie

ProstePesto.pl
Ryba po azjatycku z warzywami w zalewie słodko-kwaśnej 67

trzeba pamiętać, aby przygotować je przynajmniej 24 godziny przed podaniem, aby smaki zdążyły się „przegryźć”.   Składniki na rybę po azjatycku: Ryba: 600 g filetów z ulubionej ryby (dałam dorsza) jajko rozmiar L 125 ml wody (pół szklanki) 90 g mąki pszennej (3/4 szklanki) po szczypcie soli i pieprzu   Warzywa: 100 g selera marynowanego (około pół słoika) 5 kawałków

e-PrzepisyKulinarne
Ryba po grecku 60

nikomu jak to się stało, że nasze danie rybą grecką jest. Niemniej jednak bezsporny pozostaje fakt, że danie jest pyszne, proste i idealne na każdą imprezę! Składniki - filet z dorsza 1/2 selera ·                    4 marchewki

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekanka makaronowa z serem i mięsem mielonym 69

Bardzo prosta i szybka do zrobienia zapiekanka makaronowa z serem i mięsem mielonym to super pomysł na obiad, albo kolację, którą przygotujesz w naczyniu do zapiekania. Pomysł na dorsza z puree z groszku i mięty, sałatką z pomidorkami Składniki: 500 g chudego mięsa mielonego np. z indyka 400 g ulubionego żółtego sera 2 średniej wielkości cebule 3 ząbki czosnku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś z miętowo-groszkowym puree 73

szpinakową pierzynką Składniki na puree z groszki i mięty 200g zielonego groszku garść mięty ząbek czosnku łyżka masła odrobina soku z cytryny sól, pieprz Pozostałe składniki polędwica z dorsza sok z cytryny sól pieprz miks sałat pomidorki koktajlowe 1/2 czerwonej papryki 1 łyżka masła ocet balsamiczny Łosoś z miętowo-groszkowym puree – przepis Zaczynamy od przygotowania ryby. Łososia myjemy, osuszamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pstrąg pieczony ze szparagami 70

smakowała i była w złocistej, chrupiącej panierce, to nie zadawałam zbędnych pytań. Na szczęście teraz zwybór ryb jest znacznie większy. W praktycznie każdym dużym sklepie możecie kupić łososia, dorsza, mirunę czy gwiazdę dzisiejszego przepisu – pstrąga. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Pstrąg tęczowy a pstrąg łososiowy Może niektórych z Was zaskoczę, ale pstrąg tęczowy i pstrąg łososiowy to ta sama ryba

Na-talerzu.pl
Ryba po japońsku 94

japoński sprawdza się nie tylko nas wigilijnym stole czy w karnawale, ale również na różne rodzinne uroczystości i inne okazje. Składniki: 600-700 g filetów z ryby (u mnie dorsz) 150 g papryki konserwowej 140 g ogórków konserwowych 2 cebule olej Ciasto naleśnikowe: 1 jajko 120ml wody 1/2 szklanki mąki sól 2 łyżki oleju Zalewa do warzyw: 3 czubate łyżki

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania