dorsz - 2916 przepisów (strona:113/195)

Poradnik ProstePesto o zbilansowanej diecie. 89

raczej wybierać węglowodany ze źródeł wymienionych powyżej. Potrzebne są również witaminy. Witaminy B (mleko, mięso, chleb i żywność), Witaminy C (owoce, jagody i warzywa), Witaminy A i witaminy D (dorsz, makrela w pomidorach). Wapń jest niezbędny dla szkieletu i układu nerwowego. Mleko, zielone warzywa, śledź w oleju i ser są tego typowymi źródłami. Żelazo jest ważne, aby krew mogła transportować

ProstePesto.pl
Kotleciki rybne 98

delikatne w sam raz na obiad dla dziecka. Idealnie smakują z młodymi ziemniakami i mizerią. Tutaj znajdziecie przepis na   kotleciki z łososia Składniki: 1 kg ryby (u mnie dorsz) 1 cebula 2 jajka 1 duża bułka bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Rybę oczyścić, umyć i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Bułkę zamoczyć w wodzie/mleku odcisnąć

magiczna kuchnia Kasi
Pieczony filet rybny na młodej kapuście 94

obiadowe. Świetna lekka i sezonowa potrawa. Zasmakuje wielbicielom ryb.Ja podałam je z ugotowanymi młodymi ziemniakami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3-4 filety rybne u mnie mintaj ale może być dorsz lub inna ulubiona ryba 1/2 główki młodej kapusty 1 marchewka 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula 1 pęczek świeżego koperku sok z połówki cytryny olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz

Blog kulinarny S9.PL
Pulpety rybne z ryżem czarnym 97

smak i efektownie się prezentuje ze względu na kolor (po ugotowaniu z czarnego nabiera fioletowej barwy). PRZEPIS PULPETY RYBNE Z RYŻEM Składniki: pulpety: 0,5 kg filetów ryby np dorsza, mintaja, morszczuka 3 łyżki bułki tartej 0,5 szkl ugotowanego ryżu lub kaszy jaglanej 1 jajko 1 mała cebula sól pieprz sos: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 szkl

Dorota Smakuje
Sos z soczewicy z zielonym groszkiem 76

zielonym groszkiem Błyskawiczny sos z soczewicy, na mleczku kokosowym z zielonym groszkiem i sporą ilością aromatycznych przypraw, pychota. Sos świetnie smakuje z grillowanymi krewetkami, chlebkiem naan czy paluszkami z dorsza . Idealny na obiad dla bardzo zapracowanych. Wystarczy otworzyć puszkę mleczka kokosowego, soczewicy i przy pomocy kilku aromatycznych przypraw wyczarować pyszny i zdrowy obiad. Polecam! Print Sos z soczewicy z zielonym

SprawdzonaKuchnia.pl
Curry z krewetkami 86

Jedząc curry z krewetkami, można na chwilę przenieść się nad błękitny ocean i poczuć jego cudownie orzeźwiającą bryzę. Jeśli nie macie krewetek, można zastąpić je filetem z łososia lub dorsza. Rybę należy pokroić na kawałki o wymiarach 3×3 cm i dodać tak jak krewetki w ostatniej fazie gotowania. Sos można przygotować wcześniej, a tuż przed podaniem dania dodać

SprawdzonaKuchnia.pl
Karmazyn w rozmarynie / Redfish in rosemary 144

Scroll down for recipe in English. Składniki: (2 porcje) 500 g filetu z karmazyna (lub dorady, dorsza) 1 awokado 1 łyżka posiekanych orzeszków ziemnych 2 łyżki soku z cytryny 2 gałązki rozmarynu 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz sól himalajska Rybę umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Skrop 1 łyżką soku z cytryny. Odstaw na 30 minut do lodówki. Piekarnik

Delicious Place
Siekane kotlety rybne 92

Masa nie może być zbyt rzadka, ponieważ podczas smażenia kotlety mogą nam się rozpadać. Ja do zrobienia siekanych kotletów rybnych wykorzystałam filet z morszczuka, ale może to być również dorsz, mintaj lub miruna. Tak przygotowane siekane kotlety rybne możemy podać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na siekane kotlety rybne: 300 g filetu z morszczuka

Danka Pichci
Kuchnia PRL. Ciekawostki ProstePesto 107

metalowych beczek. W latach 70 XX w. powstały też prywatne wędzarnie. Brakowało drobiu i ryb. Rzadko dostępny kurczak i indyk, a z ryb można było kupić głównie śledzie i dorsze. Nic dziwnego, że w takich warunkach ludzie mocno kombinowali, żeby załatwić mięso. W 1965 r. na karę śmierci skazano dyrektora w Miejskim Handlu Mięsem Stanisława Wawrzyckiego za przywłaszczenie mienia społecznego

ProstePesto.pl
Domowa Musaka 111

międzyczasie doprawiamy oregano, pieprzem (jeśli potrzeba) i cynamonem. Bakłażana kroimy w plasterki, solimy i odstawiamy na parę minut. Następnie przesmażamy je dosłownie chwilę na patelni grillowej. Zobacz przepis na: Dorsz zapiekany w porach W międzyczasie w rondelku przygotowujemy sos beszamelowy – roztapiamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy. Wlewamy mleko i cały czas mieszając gotujemy aż powstanie dość gęsta konsystencja sosu (trochę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Siekane kotlety rybne 103

Masa nie może być zbyt rzadka, ponieważ podczas smażenia kotlety mogą nam się rozpadać. Ja do zrobienia siekanych kotletów rybnych wykorzystałam filet z morszczuka, ale może to być również dorsz, mintaj lub miruna. Tak przygotowane siekane kotlety rybne możemy podać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na siekane kotlety rybne: 300 g filetu z morszczuka

Danka Pichci
Pulpety rybne w sosie koperkowym 84

pulpetów oprócz mielonego mięsa zawsze można dodać posiekaną natkę pietruszki, startą marchewkę, otręby zbóż, kaszę. PRZEPIS PULPETY RYBNE W SOSIE Składniki: pulpety: 0,5 kg filetów ryby np dorsza, mintaja, morszczuka 3 łyżki bułki tartej 0,5 szkl ugotowanego ryżu lub kaszy jaglanej 1 jajko 1 mała cebula sól pieprz sos: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 szkl mleka

Dorota Smakuje
Rybna zapiekanka po francusku 103

się poprawię i następny nie będzie taki odklepany ale przepis był wart publikacji nawet z takim słabym intro składniki na 2 osoby: 2 filety rybne, mrożone ( ja użyłam dorsza w kostce, generalnie może być każda ryba którą lubisz) 1 opakowanie ciasta francuskiego (to jedna z tych rzeczy, których nigdy nie zrobię sama chyba, że mi odbije co jest możliwe, choć

Ogrodnik w podróży
Ryba w occie 113

Może na zdjęciu nie wyglada rewelacyjnie ale smak.....to jest moje umami :D Ryba w occie( porcja na dwa litrowe słoiki) - ok 1,5 kg ryby morskiej( ja użyłam dorsza) - sól, pieprz - olej do smażenia - 1 duża cebula biała - liście laurowe, ziele angielskie Zalewa: - zalewy używa się w stosunku 1:5 czyli na jeden litr wody  200 ml octu

Kuchnia Pełna Emocji

Proponowane wyszukiwania