dorsz - 2916 przepisów (strona:111/195)

10 najlepszych przepisów na sałatki z rybą 77

buraczkami przepis na: Moje Gotowanie 7. Sałatka ze szprotkami na krakersach przepis na: e-Przepisy Kulinarne 8. Sałatka z sardynkami przepis na: Czereśniowa Kuchnia 9. Sałatka z pieczonym dorszem i jabłkiem przepis na: Palce Lizać 10. Makaronowe muszle z sałatką z makreli na rukoli przepis na: Przepisy.pl Artykuł 10 najlepszych przepisów na sałatki z rybą pochodzi z serwisu Babskie Porady

BabskiePorady.pl - Przepisy
Ryba po japońsku 235

aromatami. Danie jest odrobinę skomplikowane i czasochłonne, ale smak potrawy zdecydowanie to rekompensuje. Polecam nie tylko na Wigilie! Ryba po japońsku Składniki:  Na rybę w cieście: 500g ryby (dorsz, łupacz) szklanka mąki 1 jajko sól, pieprz woda olej do smażenia Na warzywa: 2 średnie cebule słoiczek korniszonów (użyłam takich z chilli) słoik papryki konserwowanej masło i oliwa do smażenia

Codzienne Gotowanie
Rolada z turbota z sosem z żurawiny 72

polecane są kuchnie śródziemnomorskie i skandynawskie. Ryby Bałtyckie mają wartości i są doceniane we wszystkich krajach Europy, lecz nadal niedoceniane w Polsce. A przecież w naszym morzu żyją dorsze – bogate w jod, selen i witaminę B12, śledzie, które zawierają liczne witaminy (np. E, D, z grupy B) i żelazo, dzikie łososie – najlepsze źródło kwasów omega-3, a także witamin

Kulinarne przygody Gatity
Ryba w zalewie pomidorowo-octowej 301

potrafi długo stać w lodówce. A im dłużej stoi, tym nabiera więcej smaku.   Składniki na rybę w zalewie pomidorowo-octowej: 700 g filetów rybnych (np. mintaj, miruna lub dorsz) 3 cebule 3 ogórki konserwowe 3 jajka mąka pszenna bułka tarta sok z cytryny sól, pieprz Zalewa: 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki oleju 1/3 szklanki octu 2 łyżki

e-PrzepisyKulinarne
Pierożki gyoza – wersja na Wigilię 109

chlebowa, lub żytnia – jak na zdjęciu) ½ łyżeczki soli 200 ml wrzątku 1 łyżka oleju do smażenia pierożków Nadzienie rybne 250 g surowych, obranych krewetek 300 g świeżej morskiej ryby (dorsz, flądra) ½ szklanki drobno posiekanej kapusty (białej, ale jeśli masz pak choy do ją dodaj) 1 cm kawałek imbiru starty 1 starty ząbki czosnku 1 łyżka siekanego szczypiorku 1 łyżka sosu

Niedzielny kucharz
Przepyszna ryba po japońsku na święta Bożego Narodzenia i nie tylko 98

ryby. Jeżeli ktoś jeszcze nie robił ryby po japońsku, to polecam wypróbować przepis. Składniki potrzebne do przygotowania ryby po japońsku: około 800 g filetów rybnych – może być miruna, morszczuk, dorsz… 1 jajko ½ szklanki mleka ¾ szklanki mąki pszennej sól, pieprz olej do smażenia użyłam szklanki o pojemności 250 ml na sos: 1 papryka żółta lub czerwona 2-3 cebule (około

Uwaga Babcia Gotuje
WARZYWA ZAPIEKANE W PIEKARNIKU, Z DODATKIEM ULUBIONEJ RYBY 100

Warzywa (głównie korzeniowe) zapiekane w piekarniku z dodatkiem łososia lub łososia i polędwicy z dorsza, lub dowolnych innych ryb, to propozycja na wykwintny, może być więc także świąteczny obiad. U nas koniecznym dodatkiem jest pyszny sos porowy, który dopełnia całości. Ilości i rodzaje warzyw są oczywiście dowolne, podane składniki są orientacyjne, to danie ma być inspiracją. U nas warzywa zmieniają

Smaczne Zdrowe
Ryba po japońsku. Idealna na Wigilię 111

świetnie się sprawdzi jako danie na każda okazję. Smakuje również wybornie na drugi dzien. Zrób ja koniecznie! SKŁADNIKI: około 6 filetów ulubionej ryby. Może być mrożona, ja użyłam dorsza. sol i pieprz do smaku olej do smażenia Składniki na ciasto: 1 jajko 1 szklanka maki pszennej 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka Zalewa: 2 czerwone papryki 5 konserwowych ogórków

Pani M - kuchnia smakowita
Warzywna Zupa z kurczakiem domowy belgijski przepis 64

które odnosi się do miasta w Belgii Gandawa, które jest poprzecinane kanałami i rzekami. W związku z tym zupa pierwotnie była przygotowywana z ryb, w szczególności z miętusa i dorsza.  Ze względu na bardzo duże zanieczyszczenie rzek i kanałów nie było w nich już żadnych ryb i dlatego, zupa z ryby w rezultacie został zupą z kurczaka. Godne uwagi

RafalCook
Ryba po japońsku 98

się także na świątecznym bożonarodzeniowym stole, gdzie z powodzeniem może zastąpić dobrze znaną rybę po grecku . Udostępnij Ryba po japońsku – składniki Ryba: 500 g filetów z ryby (mintaj, dorsz, miruna) sól, pieprz mąka do obtoczenia Warzywa w zalewie: 1 słoik papryki konserwowej 5 ogórków konserwowych 3 cebule 5 łyżek koncentratu pomidorowego 1 szklanka wody 2 łyżki oleju 4 łyżki

niecodziennikpary
TAGLIATELLE Z ZIELONYM PESTO I KREWETKAMI 74

MUSZLACH MAKARONOWYCH     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM     CALAMARI Z SOSEM ALFREDO     TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     SPAGHETTI Z KURKAMI I GROSZKIEM     DORSZ STIR-FRY Z MAKARONEM RAMEN     SPAGHETTI BOLOGNESE   Tagliatelle z zielonym pesto i krewetkami: – Zielone pesto z rukoli i bazylii w towarzystwie orzeszków pinii – Znakomite krewetki – Fenomenalne danie

globuskulinarny
Ryba po japońsku 88

się także na świątecznym bożonarodzeniowym stole, gdzie z powodzeniem może zastąpić dobrze znaną rybę po grecku . Udostępnij Ryba po japońsku – składniki Ryba: 500 g filetów z ryby (mintaj, dorsz, miruna) sól, pieprz mąka do obtoczenia Warzywa w zalewie: 1 słoik papryki konserwowej 5 ogórków konserwowych 3 cebule 5 łyżek koncentratu pomidorowego 1 szklanka wody 2 łyżki oleju 4 łyżki

niecodziennikpary
Polędwica z dorsza w orzechach 88

Polędwica z dorsza zawsze smakuje wyśmienicie, jednak usmażona w orzechach smakuje wybornie. Polecam do pieczonych ziemniaków, do sałaty czy na kanapkę. Będzie wybornie. Ryba w orzechach. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Klasyczna ryba po grecku łatwy przepis 76

ości. Warto wybrać dobrej jakości rybę, bo to głównie od niej zależy smak potrawy. Składniki na rybę po grecku 800 g ryby świeżej lub mrożonej bez lodu (morszczuk, dorsz, miruna, sandacz, szczupak) 5 marchewek 4 cebule mąka pszenna do obtoczenia sól, pieprz pół słoiczka koncentratu pomidorowego odrobina cukru ziele angielskie liść laurowy olej do smażenia ryby Przepis na rybę

Ania gotuje