dorsz - 2916 przepisów (strona:120/195)

SOS POMIDOROWY - najlepszy do ryby 125

oraz cukrem. Gotowy sos pomidorowy można wykorzystać na różne sposoby. Gorącym sosem można polać przygotowaną potrawę. W sosie można także podgrzewać kawałki ryby, albo ugotować ją w nim. Smacznego :) Dorsz bałtycki w sosie pomidorowym

Moja Książka Kucharska
Carbonara z boczkiem i suszonymi pomidorami 135

tarce o małych oczkach. Kupiony w kawałku ser smakuje lepiej niż ten, który kupujemy już utarty. Lubisz makaron? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Makaron z krewetkami i dorszem . The post Carbonara z boczkiem i suszonymi pomidorami appeared first on MeCooks

mecooks
Ryba po meksykańsku 124

Dlatego właśnie musiałam zrobić zdjęcie bardzo szybko, bo mogłoby się okazać żę cała ryba została zjedzona przez domowników. Składniki na rybę 1 kg filetów z mintaja, morszczuka lub dorsza (co kto lubi ) 2 średniej wielkości cebule Pół słoika ogórków konserwowych 1 papryka Puszka kukurydzy Mąka Składniki na zalewę Pół szklanki oleju 6 łyżek octu 10% 4 łyżki cukru

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Wielkanocne potrawy z jajem- ciekawe inspiracje 191

dania z jajem w roli głównej: Wielkanocne jaja z nadzieniem orzechowym Sałatka świąteczna z jajem Jaja z czerwonej marynaty Jajka w szynce Świąteczne jaja w skorupce Jaja nadziewane dorszem Śledziowe jajeczka Wielkanocna potrawka Jajko z sardynką Serowa zupa Wielkanocna z jajem i kiełbasą Mam nadzieje, że znalazłyście kilka jajecznych inspiracji na ciekawe i smaczne potrawy wielkanocne. Przy okazji rozważań świątecznych

Tradycyjna Kuchnia
Pulpeciki z łososia i ziemniaków (Polpettine di salmone e patate) 168

mnie mamy z pytaniem, jak poradzić sobie z dzieckiem niejedzącym ryb, jak zachęcić je i przekonać do zjedzenia np. filetu z łososia lub dorsza. Z doświadczenia mamy 7-letniej dziewczynki, która niejednokrotnie kaprysiła przy stole,  wiem, że to, czy dziecko wybierze rybę, będzie zależało od smaku dania i sposobu

La grande e la piccola cuoca
Coleslaw z młodej kapusty z sosem curry – curryslaw 155

świeżych listków pietruszki. Ta surówka sprawdza się do wszystkich mięs – gotowanych, grillowanych, smażonych i pieczonych, a przez dodatek curry świetnie pasuje także podana do białej ryby, np. do smażonego dorsza. SKŁADNIKI 6 dużych albo 8 mniejszych porcji 600g młodej kapusty białej, najlepiej odmiany stożkowej 120g marchwi 60g selera naciowego 90g czerwonej cebuli garść rodzynek (ok. 35g) namoczonych w ciepłej wodzie

Karo in the Kitchen
Pieczona ryba z pesto pietruszkowym i pomidorem 168

Ryba przygotowana w poniższy sposób jest mocno soczysta. Taką rybkę możecie podać z kluskami bądź ugotowanym ryżem.  Składniki na 2 porcje: 2 filety z białej ryby, np. miruny, dorsza (wagowo 0,3 kg) 1 mały pomidor, np. malinowy 1 mały pęczek zielonej pietruszki garść orzechów włoskich 2 małe ząbki czosnku 2-3 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz z chilli

Ugotować
Makaron tortiglioni z jarmużem i tuńczykiem 130

tuńczyka w zalewie z wody. Możecie także użyć tuńczyka w zalewie z oleju. Lubisz dania z makaronem? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Makaron z krewetkami i dorszem . The post Makaron tortiglioni z jarmużem i tuńczykiem appeared first on MeCooks

mecooks
Kotlety rybne najlepsze 133

suszonymi pomidorami lub kotlety z łososia . Przepis na najlepsze kotlety rybne. Składniki na 6 dużych kotletów rybnych: 2-3 łyżki bułki tartej to do panierowania 2 duże filety rybne, dorsz lub mintaj ok. 500 g 3 białka kurze lub 1-2 jajka sól i pieprz do smaku suszony czosnek staropolski (opcjonalnie) lub 2 ząbki czosnku posiekana natka pietruszki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
MINTAJ W CIEŚCIE Z MIGDAŁAMI 148

środku soczysta i delikatna ryba. Ważne jest to, aby ryba była świeża, a nie mrożona. Ja dostałam świeże filety z mintaja, ale równie dobrze sprawdzi się tu dorsz 🐟 Składniki: 5-6 filetów z mintaja świeżych (bez skóry) 1 jajko 3/4 szklanki wody mineralnej gazowane 1 szklanka mąki pszennej 100 g płatków migdałowych sól, pieprz ok. 3/4 szklanki oleju rzepakowego Wykonanie

Kuchnia MagdaLeny
Szpinakowa tortilla z rybą 100

jadłospisu. Składniki : Ciasto: - około 3 szklanek mąki, - 4 łyżki oleju, - około 3/4 szklanki gorącego mleka lub wody, - około 1/2 szklanki zmiksowanego lub rozdrobnionego szpinaku, - sól. Dodatki : - usmażony filet z dorsza, - pocięta w cienki paseczki marchew, - sałata, - pocięty w paseczki ogórek kiszony. Sos : - gęsty jogurt naturalny, - świeży koperek, - sól, pieprz. Wszystkie składniki ciasta wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Odstawić przykryte

Przepisy Mikołaja
Paprykarz domowy niezwykle smaczny 158

wędzonej papryki (ostrej lub słodkiej) sól himalajska świeżo mielony pieprz pół łyżeczki kurkumy wędzony pstrąg (lub inna ryba) --> robiłam też drugą wersję z gotowaną na parze polędwicą z dorsza (też wyszło bardzo dobrze) Warzywa pokrój w bardzo drobną kostkę (paprykę wcześniej obrałam ze skórki, można też ją upiec i obrać). Podsmaż cebulę, dodaj warzywa i duś podlewając bulionem. Dodaj

Cytryna&Co.
5 najdziwniejszych norweskich potraw 135

zbliżony do karmelu. Spożywany najczęściej z chrupkim i zwykłym pieczywem, w naleśnikach czy gofrach, obowiązkowo polany dżemem. Zupełnie nie mój klimat. photo – NorwayinTurkey Lutefisk – Tradycyjna potrawa z dorsza serwowana najczęściej podczas Świąt Bożego Narodzenia. Tylko dla ludzi o mocnych żółądkach. Jest to tzw. ryba mydlana. Aby ją przygotować musimy wysuszyć rybę, by następnie moczyć ją w ługu sodowym

Czynniki pierwsze
Kotlety rybne siekane 111

kotleciki, panieruj w bułce tartej i smaż na oleju z obu stron na złoty kolor.   Do kotletów świetnie nadają się gatunki… morszczuk, mintaj, limanda, sandacz, panga, tilapia, miruna, dorsz, sola.           Do kotletów polecam… – Surówkę z marchewki – Pomidory z cebulką i oliwą – Kalafiora duszonego w śmietanie – Cukinię w cieście (smażoną

Kulinarne S.O.S.
Ryba zapiekana w piekarniku 146

sposób na przygotowanie ryby to zapiec ją w piekarniku, ale tak aby miała chrupiącą powierzchnię. Najlepiej do tego celu nadaje się odfiletowany kawałek świeżej ryby morskiej takiej jak dorada,dorsz,mintaj, łosoś lub sola. Ryba zapiekana w piekarniku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI filety z ryby olej z oliwek bułka tarta papier do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Posypać najpierw papier do pieczenia

zielonacukinka

Proponowane wyszukiwania