się nawet dobry szef kuchni. Osobiście jestem oczarowana jakością i niebanalnym wyglądem żeliwnych naczyń Staub. Składniki (2 porcje): 2 filety (200 – 250 g) z białej ryby (np.: morszczuk, dorsz) 2 marchewki 1 por (tylko biała i jasnozielona część) 1 duża pomarańcza 2 łyżki oleju 1 łyżeczka tartego świeżego imbiru lub 2 szczypty mielonego sól himalajska świeżo mielony pieprz Dodatkowo
Fitsweet.mecałej mojej rodzinie. Na pewno nie raz jeszcze przygotuję ją na obiad, a kto wie może zagości na moim Wigilijnym stole ;) Składniki: * 700 g dowolnego fileta ryby (u mnie dorsz) * 1 cebula * 1 marchewka * garść posiekanego świeżego kopru * 2-3 łyżki ketchupu pikantnego * 4-5 łyżek przecieru pomidorowego * olej do smażenia ryby * mąka do panierki * sól * pieprz * przyprawa do ryby
Zrób to smaczniewody, ale dolewajcie ją powoli i sami ocenicie ile jej wystarczy, gdyby ciasto było za rzadkie dodajcie mąki, gdy za twarde – dodajcie wody farsz: 470 g filetów z dorsza 100 g żółtego startego na większych oczkach 1 marchewka starta na większych oczkach 1 cebula 1 jajo garść posiekanej drobno natki pietruszki garść posiekanego drobno koperku 1 łyżka masła klarowanego
Zasmakuj Kuchnifont:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ryba po grecku zapiekana w cieście francuskim Składniki: Dorsz – 500g Marchew – 5 sztuk Pietruszka – 3 sztuki Seler – 1 sztuka Cebula – 1 sztuka Oliwa z oliwek – 2 łyżki Przecier pomidorowy – 250g Sól, pieprz, czosnek Papryczka chili – szczypta Ciasto francuskie – jedno
Kuchnia Bon Appetitlubicie brukselkę, na pewno Wam posmakuje. Danie jest baaaardzo sycące, idealne do lunchboxa Mniam! Zobacz też: Zapiekane, nadziewane ziemniaczki boczkiem i cebulą Placuszki z cukinii i ziemniaków Dorsz zapiekany z ziemniakami Przepis na ziemniaki z boczkiem i brukselką Drukuj przepis Porcji: 2-3 Czas gotowania: 40 minut Składniki 0,5 kg ziemniaków 200 g brukselki 100 g boczku mała czerwona
Kuchnia Bazyliipotrawa zarówno na ciepło jak i na zimno, a idealnego smaku nabiera dopiero na drugi dzień lub po kilku dobrych godzinach od przygotowania. Składniki: 1 kg filetów ryby np.mintaja, dorsza, morszczuka 2-3 pietruszki pół średniego selera 1 por( biała część) 1-2 cebule pół szklanki oleju 2-3 szklanki wody sól pieprz, mielony oraz w ziarenkach kilka ziaren ziela
Pysznie & Piękniesałatce, w formie pulpecików, a także podawać zapieczoną lub smażoną. Polacy najczęściej decydują się na wybór tradycyjny i polski: czyli karp , choć coraz częściej pojawiają się także łososie, dorsze, a nawet pstrągi. A ty na jaką rybę zdecydujesz się w tym roku? U mnie jak zwykle honorowe miejsce zajmuje karp . W tym roku będzie podany w złocistej, miodowej glazurze
Tradycyjna Kuchniawięc wykorzystać to dodając koperek do panierki. Po usmażeniu skrapiamy ją cytryną, najlepiej smakuje z frytkami i surówką z kiszonej kapusty:). 2 rybne filety bez skóry, u mnie dorsz 1/2 szklanki bułki tatej 1/4 szklanki mąki kukurydzianej 1 pęczek koperku 1 jajko sól, pieprz cytryna olej 1. Bułkę tartą mieszamy z mąką kukurydzianą i posiekanym drobno
Szefowa kuchnipomysł na weekendowy obiad dla całej rodziny. Jeżeli lubisz tego typu zapiekanki, polecam także moją klasyczną lasagne bolognese z pieczarkami , lasagne ze świeżym łososiem i szpinakiem , czy lasagne z dorszem, szpinakiem i groszkiem – wszystkie przepyszne! Przygotowanie tego dania z pewnością ułatwi Ci Tefal Cuisine Companion, szczegóły poniżej. Scroll down for recipe in English Lasagne mięsno-grzybowe w boczku
karmelowyżelazo, selan. Na rynku dominują śledzie z Atlantyku, gdzie nie ma problemu nadmiernej ilości dioksan. Powinniśmy raczej unikać śledzi z wybrzeży Szkockich oraz Szetlandów. Miruna – jest ona kojarzona z dorszem, jednak jest ona od niego o wiele zdrowsza. Jest ona źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych w tym omega-3. Mintaj – od innych ryb różni go przede wszystkim wysoka zawartość fosforu, niestety
Dajetprzypadnie do gustu każdemu. Jest łatwa i bardzo sycąca:) Nie można też zapomnieć o lasagne! Na moim blogu mam ich kilka, ale poniżej przedstawiam Wam moje ulubione lasagne z dorszem, szpinakiem i groszkiem i lasagne bolognese z pieczarkami . Warto też wspomnieć o ich ich słynnych ravioli. Przedstawiam moje ulubione ravioli z pieczoną dynią i trzema serami w sosie maślanym
karmelowyprzekonać Aleksandra do przygotowania paru dodatkowych porcji. Aj, dawno już nie jadłam takich pyszności, w dodatku tak pięknie podanych! Na przystawkę biała ryba (nie pamiętam już jaka konkretnie; chyba dorsz) z żółtymi buraczkami, chipsami z topinamburu, jadalną ziemią i majonezem o zachwycającym smaku. Danie główne to marynowana i długo pieczona w niskiej temperaturze cielęcina, glazurowane czerwone buraczki, sos z olejem
Pożeraczka, czyli raz adobrzezabraknąć na moim wigilijnym stole to ryba po grecku. A u Was goszczą ryby pod jaką postacią w ten wieczór? Składniki: 800 g filetów z białej ryby, ja użyłam dorsza 500 g marchewki 150 g pietruszki 50 g selera 1 cebula 1 por 3 szklanki wrzącej wody 1 łyżeczka soli 3 ziela angielskie 1 liść laurowy 1/2 łyżeczki pieprzu
Oka w rosole czyli KaFka gotujemarketach wątpliwej jakości gotowce - mrożone frytki i rybne paluszki. Dlaczego, skoro mniejszym kosztem, poświęcając niedużo czasu możemy zrobić to pyszne danie samodzielnie? Zapraszam! Ryba: 2 filety z dorsza 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki mąki sól, pieprz olej Frytki: 1/2 kg ziemniaków 2 łyżki oleju sól 1. Ziemniaki obieramy, osuszamy, kroimy na kształt frytek. Przekładamy
Szefowa kuchnipyszna propozycja na zdrowy obiad lub kolację, do przygotowania w mniej niż 20 minut. Składniki na 2 porcje: 2 filety białej ryby, po około 150 – 180 każdy (np. z dorsza, halibuta, żabnicy) około 150 g pomidorków koktajlowych 1 średnia marchewka około 1/4 bulwy selera 2 garście rukoli 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżka soku z cytryny 1 – 2 łyżki jogurtu
Even Better Food