Pieczone paluszki rybne z sosem tatarskim

Pieczone paluszki rybne z sosem tatarskim

Pieczone paluszki rybne z sosem tatarskim

Składniki (na 1 porcję) - filet z dorsza, miruny lub soli (ok. 120 g), - 1/4 szklanki maślanki (ok. 62 g), - 3/4 szklanki płatków z brązowego ryżu (ok. 37 g), - łyżeczka oliwy z oliwek (ok. 5 g), - 3 ogórki kiszone (ok. 90 g), - szalotka (ok. 20 g), - pół kubka jogurtu naturalnego (ok. 90 g), - przyprawy: sól i pieprz, - ćwiartka cytryny (ok. 20 g). Sposób przygotowania 1. Filet z ryby kroimy w grube paski. 2. Rybę marnujemy w maślance, szczypcie soli i pieprzu. 3. Zamarynowaną rybę odstawiamy na ok. 1 h do lodó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.