dorsz - 2916 przepisów (strona:104/195)

Filet z zębacza z pesto i czarną soczewicą 78

pesto i czarną soczewicą to propozycja na zdrowy, pyszny obiad z rybą roli głównej. Tym razem wybrałem do tego dania zębacza, aby mięso miało znacznie inny smak, aniżeli smak dorsza czy łososia. Mięso zębacza jest bardzo delikatne w smaku, jędrne i chude. Kluczem tego dania jest przygotowanie domowego pesto. A rybę podamy z czarną soczewicą. Składniki (na 4 porcje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kefalonia kulinarnie 47

nadmorskie tawerny. Pyszny, świeży obiad z widokiem na moje ukochane morze… Moussaka zamówiona w restauracji Mi Abeli w Skali. Niebo w gębie! T-bone z młodziutkiej krowy i dorsz “in village greens” – to obiad w chyba najpiękniejszej restauracji, w jakiej byłam w swoim życiu. Genialne miejsce z przepięknym widokiem. Niestety, z tego mojego wręcz dziecięcego zachwytu

Raj dla Podniebienia
Kurczak Teriyaki z warzywami i frytkami 72

przygotujemy w piekarniku, aby było mniej tłuszczu i o wiele zdrowiej. Jak to w przypadku tego typu dań, nie może również zabraknąć ryżu. Szybki przepis na: Domowe nuggetsy z dorsza Składniki (na 2 porcje) 2 piersi z kurczaka (pojedyncze) niewielki brokuł frytki sól pieprz 100g ryżu sezam Składniki na marynatę 2 cm imbiru 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu rybnego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś po szanghajski 75

zawiera ogromną ilość kwasów tłuszczowych omega-3. Więc warto go jeść w dużych ilościach. Przygotuje tym razem łososia w trochę inny sposób, bardziej orientalny. Szybki przepis na: Polędwica z dorsza w sosie szpinakowym Składniki 1 duża, albo 2 małe cukinie 2 filety z łososia plasterki cytryny oliwa z oliwek sól pieprz Składniki na marynatę 2 cm imbiru 4 łyżki sosu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krewetki na maśle z czosnkiem i pietruszką 80

pyszne, delikatne, a sos czosnkowo – cytrynowy wręcz kusi, aby zanurzyć w nim kolejny kęs pieczywa. Polecamy! Zachęcamy do sprawdzenia również naszego przepisu na rybę po japońsku , na pysznego dorsza smażonego w panierce oraz na zapiekankę rybną z ziemniakami i brokułem. Zobacz też przepis na doskonałe kotlety rybne . Życzymy smacznego! Artykuł Krewetki na maśle z czosnkiem i pietruszką pochodzi

Kuchnia Na Wypasie
Ryba po japońsku – Nanbanzuke 81

nowych inspiracji, ten przepis powinien Ci się spodobać. Zapraszamy na kuchenną, orientalną wycieczkę i gorąco polecamy przepis! Ryba po japońsku Składniki: filet z makreli bez skóry (może być też dorsz): 500 – 600 g skrobia ziemniaczana: 2 – 3 łyżki marchewka: 1 szt. cebula: 1 szt. szczypiorek: 2 pęczki papryczka chili: 2 szt. sos sojowy: 2 – 3 łyżki ocet

Kuchnia Na Wypasie
Łosoś w miodowej glazurze z warzywami 79

powinniśmy jeść ich jak najwięcej. Pomijając czy to łosoś, czy nie to zaleca się jeść ryby co najmniej 2-3 razy w tygodniu. Sprawdź przepis na: Polędwica z dorsza w sosie szpinakowym Składniki filet z łososia warzywa na patelnię ulubione przyprawy: oregano, bazylia, sól, pieprz, tymianek olej Składniki na marynatę 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu czarny pieprz sól

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś w sosie koperkowym. Obiad z łososiem, który wszyscy u nas uwielbiają. PRZEPIS 77

Rada: tak przyrządzonego łososia podaliśmy z ziemniakami z wody, wszystko posypaliśmy też dodatkową porcją koperku. Wypróbuj też nasz przepis na norweską zupę rybną: Norweska zupa rybna z łososiem i dorszem. PRZEPIS     Artykuł Łosoś w sosie koperkowym. Obiad z łososiem, który wszyscy u nas uwielbiają. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
Cztery pory roku na Polanie Smaków – Andrzej Polan 68

Lato , czyli czas relaksu i podróży, tym razem kamperem. Co proponuje na Polan na polanie? Rosół z ogniska, łososia marynowanego w soku z rabarbaru, tuńczyka z pomidorami i śliwkami, dorsza w maśle z fasolką i solirodem.   Jesień . Złota polska jesień, czas wyjątkowy, radosny, a jednocześnie nostalgiczny. Ta pora roku to dynie, grzyby, kiszona kapusta czy kiszone ogórki. Przygotujemy soliankę

Tajemnice Smaku
Niedoczynność tarczycy – jaką dietę zastosować? 55

jodu w późniejszym wieku. Gdzie znajdziemy jod? Jod w stałych ilościach występuje w wodzie morskiej, dlatego najlepszym źródłem tego pierwiastka są ryby i skorupiaki morskie, przede wszystkim makrela, małże, dorsz i ostrygi. Aby zaopatrzyć organizm w wystarczającą ilość jodu należy spożywać ryby przynajmniej 3-4 razy w tygodniu. Pozostałe grupy produktów zawierają niestety nieznaczne ilości jodu. Spośród warzyw warto wyróżnić

Natka Pietruszki
Dieta o niskim indeksie glikemicznym – dlaczego warto ją stosować? 92

uwagę zasługuje też pożywienie, które klasyfikowane jest do grupy produktów o zerowej wartości IG: ser żółty, oleje roślinne, czarna herbata bez dodatku cukru, jaja, masło, kwaśna śmietana, ryby, m.in. dorsz i łosoś, owoce morza, wieprzowina, drób, cielęcina, wołowina. The post Dieta o niskim indeksie glikemicznym – dlaczego warto ją stosować? appeared first on Zdrowy Styl Życia Joanny

Zdrowy Styl Joanny

Proponowane wyszukiwania