dorsz - 2916 przepisów (strona:91/195)

Ryba po chińsku 361

zaznaczyć, że choć mój Maluch nie jadł samej sałatki, to jednak podkradał mi kawałki usmażonej w cieście ryby – bardzo mu smakowały przygotowane w ten sposób:);) 1 kg płatów dorsza sok z cytryny Ciasto: 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej sól i pieprz Sos: 1 puszka ananasa 1 słoik papryki konserwowej 2-3 marchewki 2 średniej

Smaki Na Talerzu
Dorsz z koprem włoskim w sosie kokosowym 126

Szybkie, smaczne, zdrowe. Nietuzinkowe połączenie smaków. 2 porcje 300 g filetowanego dorsza 1 sztuka kopru włoskiego 2 łodygi selera naciowego ok. 10 cm pora 200 g mleka kokosowego (pół puszki, stała część i woda) przyprawy: sól, kolendra mielona, sok z połowy cytryny Warzywa kroimy na małe kawałki. Na patelni lub w garnku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy warzywa i dusimy

Kucharzyca
Pasta rybna z marynowanymi grzybkami 251

rybne robię dość często. Najczęściej robię pastę z wędzonej makreli lub szprotek, ale inne wędzone ryby też się na podobne rybne smarowidło nadają. Tym razem miałam do wykorzystania wędzonego dorsza i to właśnie z takiego białego, rybiego mięsa zrobiłam swoją pastę. Do pasty rybnej można dorzucić co się chce, ale u mnie podstawą jest ryba i jajka, zmieniają się czasami

Smaczna Pyza
Ryba po grecku 209

suszu – uszka wigilijne – zakwas do barszczu – barszcz wigilijny – pierniczki – szybki piernik – kruche świąteczne ciasteczka Przygotowanie : 40 minut Składniki: – 800 g filetów z dorsza lub innej białej ryby – 1/2 kg marchewki – 2 większe pietruszki – 100 g selera – 1 cebula – 1 por (tylko biała część) – 3 szklaki gorącej wody

nietylkopasta.pl
Ryba w zalewie słodko kwaśnej 344

zwykłą kolację. Jest delikatna w smaku - lekko słodka, lekko kwaśna. [embed]https://youtu.be/XB-0jfcrNcM[/embed]   Składniki na rybę w zalewie słodko kwaśnej: 0,5 kg filetów rybnych (dałam dorsza) dwie małe papryki czerwone 6 ogórków konserwowych 3 cebule Ciasto: jajko 1/3 szklanki wody 0,5 szklanki mąki sól, pieprz Zalewa: 2 szklanki wody (400 ml) pół szklanki oleju pół szklanki

e-PrzepisyKulinarne
Ryba pieczona z warzywami 615

warzywami Smacznie, zdrowo, kolorowo! Dziś polecam soczystą i aromatyczną rybkę z cytrynową nutką, pieczoną w towarzystwie smakowitych warzyw.     Składniki: ok 5 filetów rybnych (może to być dorsz, mintaj, morszczuk, miruna…itp.) 1 opakowanie mrożonki warzywnej 5 dkg masła 1/2 cytryny Przyprawy: sól, pieprz cytrynowy (lub zwykły) opcjonalnie świeże zioła   *** Filety rybne myjemy osuszamy i układamy

Blog z Apetytem
Dorsz smażony w curry 116

Składniki : 4 porcje Ryba • 4 filety dorsza bałtyckiego ze skórką, świeże lub mrożone • sól i opcjonalnie - biały pieprz • 3 łyżki mąki pszennej • 1 czubata łyżeczka przyprawy curry w proszku • masło klarowane do smażenia Ziemniaki i pieczarki z pieca • 4 ziemniaki • 200 g pieczarek • sól i pieprz • 1/2 łyżeczki suszonego oregano • 1 łyżka oliwy extra vergine oraz • sos pomidorowy • bazylia Przygotowanie

KUCHNIA POLSKA
Pieczone bruschetty z dorsza z pomidorami 133

Składniki : 4 porcje • 4 x 100 g kawałki polędwiczek z dorsza • 1 łyżeczka mielonej papryki (lub, jeśli lubimy, przyprawy curry) • 1 puszka pomidorów krojonych • 2 ząbki czosnku • 2 łyżeczki suszonego oregano • świeża bazylia • oraz: mąka ziemniaczana, cytryna, oliwa, masło, sól i pieprz Przygotowanie : Rybę dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami. Skropić cytryną (ok. 1 łyżeczka na porcję ryby), doprawić solą, pieprzem, posypać

KUCHNIA POLSKA
Dorsz pieczony 126

Składniki : • 800 g filetów z dorsza • 4 średnie ziemniaki • 3 ząbki czosnku • pęczek dymki (biała i zielona część) • puszka pomidorów w puszce (całych) • 1 por - biała część • 150 g pomidorków koktajlowych • 3 łyżki oliwy z oliwek • sól • pieprz • szczypta cukru • tymianek Przygotowanie : Filety oprószamy solą i pieprzem oraz dwiema łyżeczkami tymianku. Polewamy 1,5 łyżki oliwy i odstawiamy. Nagrzewamy piekarnik

KUCHNIA POLSKA
Rybne curry Jamiego Olivera 200

Składniki: 30-40 dkg filetów rybnych, u mnie dorsz 1 cebula 3-4 ziemniaki 1/2 kalafiora 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 2-3 ząbki czosnku kawałek imbiru 1 puszka krojonych pomidorów lub 2-3 świeże … Czytaj dalej Rybne curry Jamiego Olivera

czarrna od kuchni
Ryba z ajwarem, cukinią i pomidorem, pieczona w papilotach 168

masz czasu na przygotowanie pysznego obiadu? Podaję na dłoni gotowy przepis. Całkowity czas przygotowywania 30-35 minut.  SKŁADNIKI: 4 porcje 4 kawałki białej ryby bez skóry (miruna, dorsz) Mała cukinia Pomidor  1-1.5 woreczka ryżu Mały ząbek czosnku Szalotka Kilka kawałeczków sera feta 4 łyżki ajwaru 2 łyżki sosu sojowego Kurkuma Tymianek Oliwa z oliwek Świeża bazylia Papier

Kopystką po garach
DOMOWY PAPRYKARZ LCHF BEZ RYŻU (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu i laktozy) 173

szczególnie z wakacyjnymi wyjazdami Cieszę się, że już nie muszę z niego rezygnować Składniki: 250 g makreli wędzonej 250 g ryby białej świeżej lub mrożonej (u mnie brzuszki dorsza, które hurtowo kupiłam w promocji w e.Leclerc i sobie zamroziłam ) 300 g makaronu konjac w kszatłcie ryżu (waga po odsączeniu) 250 g papryki czerwonej (po wydrążeniu) 200 g cebuli białej

Ola la LCHF
Ryba z ajwarem, cukinią i pomidorem, pieczona w papilotach 171

masz czasu na przygotowanie pysznego obiadu? Podaję na dłoni gotowy przepis. Całkowity czas przygotowywania 30-35 minut.  SKŁADNIKI: 4 porcje 4 kawałki białej ryby bez skóry (miruna, dorsz) Mała cukinia Pomidor  1-1.5 woreczka ryżu Mały ząbek czosnku Szalotka Kilka kawałeczków sera feta 4 łyżki ajwaru 2 łyżki sosu sojowego Kurkuma Tymianek Oliwa z oliwek Świeża bazylia Papier

Kopystką po garach
Ryba w pomidorach 148

mniej passaty, inną rybę, więcej przypraw. Dziś u mnie ryba w pomidorach, delikatna a zarazem wyczuwalna w smaku. Danie idealne nie tylko w niedzielne popołudnie. Składniki: filety rybne z dorsza +/- 1 kg 3 marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule słoik 360 g koncentratu pomidorowego szklanka passaty łyżeczka chrzanu szklanka bulionu warzywnego lub wody szczypta mielonego ziela angielskiego oraz kardamonu

Zasmakuj Kuchni
Ryba po grecku 200

Ryba po grecku to swoista polska klasyka a tym samym idealna potrawa która poza karpiem i śledziem uzupełni wigilijny stół. Składniki : 80 dag filetu białej ryby (morszczuk, dorsz,...) u mnie morszczuk 2 większe marchewki 1 średni korzeń pietruszki kawałek selera (wagowo tyle co pietruszki) 2 średnie cebule szklanka przecieru pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 papryczka chilli (opcjonalnie) 2 liście

Mechanik w kuchni

Proponowane wyszukiwania