Dorsz smażony w panierce.

Dorsz smażony w panierce.

Dorsz smażony w panierce.

Przepis na : obiad

  Ryby powinniśmy jeść, co najmniej dwa razy w tygodniu. Niestety niewielu z nas  się do tego stosuje. Ja też, jem ryby rzadziej. Co nie znaczy, że ich nie lubię.  Lubię i to bardzo. Staram się, żeby chociaż raz w tygodniu na naszym stole była ryba.  Tym razem dorsz atlantycki, smażony.  Składniki: 1 duży filet z dorsza atlantyckiego, bez skóry sól, pieprz sok z cytryny Panierka: 2 łyżki mąki 2 jajka bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Filet umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kaw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.