Bardzo lubimy zupę rybną , dlatego nieustannie szukamy pomysłów na jej przyrządzenie. Ostatnio znajomy, który wrócił z Norwegii, opowiedział nam o przysmaku, którego tam próbował. Poszperaliśmy w internecie i specjalnie dla niego odtworzyliśmy taką zupę w naszej kuchni. Jak mówi, wyszła równie pyszna, a nawet lepsza. Przepis na norweską zupę rybną Składniki: Około 600 gramów ryby w kawałkach – ości i skóra są ważne dla smaku. Użyliśmy dorsza pół na pół z łososiem, Ćwierć kostki masła, 1 duży por, 2 z...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...