Nad Bałtykiem rybka smakuje wyjątkowo. Bardzo zatęskniliśmy za tym klimatem, więc postanowiliśmy zrobić taką w naszej kuchni. Najważniejsza poza samą rybą jest lekka panierka składająca się tylko z dwóch składników. Wychodzi identycznie jak w smażalni. Przepis na rybkę jak ze smażalni nad morzem Składniki: Filety z białej ryby morskiej – najlepszy będzie dorsz, jajka, mąka pszenna, olej do smażenia, sól. Jak zrobić rybkę jak ze smażalni? Filety osusz papierowym ręcznikiem, jeśli używasz ryby mrożonej, ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...