Składniki: 3 tuszki dorsza pęczek świeżego koperku 3 ząbki czosnku polskiego sok ze świeżej cytryny 50 gram masła sól i pieprz cytrynowy Sposób wykonania: Tuszki dorsza umyłam, osuszyłam, skropiłam sokiem z cytryny, posypałam solą i pieprzem cytrynowym, pozostawiłam na dwie godziny w lodówce. Czosnek obrałam, przecisnęłam przez praskę, koperek rozdrobniłam. Niewielką ilość czosnku i koperku włożyłam do środka ryby, resztę posypałam po wierzchu. Na grzbiet ryby nałożyłam pokrojone w kosteczkę masełko, za... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...