ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:138/1378)

Trifle brzoskwiniowe 112

Banalny i smaczny.  W oryginalnym przepisie, który podesłała nam Malwina, użyte były brzoskwinie z puszki.  Jednak w sezonie musiałam wykorzystać świeże.     Składniki: 200 ml śmietany kremówki 50 g cukru pudru (można dać mniej) 400 g brzoskwiń garść pistacji biszkopciki 100 g wody 100 g cukru   Wykonanie: Ze 100 g wody i 100 g cukru gotujemy(...)cukrem.  Pod koniec dodajemy łyżkę syropu i mieszamy.  Biszkopciki moczymy w pozostały syropie.  Układamy je na dnie naczynia.  Na to kładziemy brzoskwinie i dekorujemy ubitą kremówką.  Wierzch posypujemy posiekanymi pistacjami

Sto kolorów kuchni
Semifreddo porzeczkowe (deser lodowy) 195

lodowy) będzie ozdobą stołu, bo nie tylko jest pyszne, ale ten deser również wygląda bardzo apetycznie. Polecam! Składniki : 2 szklanki czarnych porzeczek 1 łyżka cukru pudru 400 ml śmietany kremówki 36% białko z 1 jajka mrożone owoce listki mięty Przygotowanie: Czarne porzeczki myjemy, obieramy z szypułek i odcedzamy na durszlaku. Porzeczki przecieramy w sokowirówce na mus. Śmietanę kremówkę ubijamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rurki z bitą śmietaną 172

delikatne i kruchuteńkie. Z podanych proporcji upiekłam 30 sporych rurek. Składniki: 500 g mąki 250 g śmietany 18% 250 g masła opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 500 ml śmietany kremówki do ubicia 4 łyżki cukru pudru dodatkowo: cukier do obtoczenia rurek (użyłam: różowego dekoracyjnego, cynamonowego i zwykłego) Przygotowanie: Mąkę, śmietanę 18%, masło, cukier waniliowy i sól zmiksowałam, uformowałam w kulę(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam do zezłocenia się (ok. 20 minut) w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Gorące jeszcze rurki zdejmowałam z foremek i odkładałam do wystygnięcia. Kremówkę ubiłam z cukrem pudrem i tuż przed podaniem nadziewałam nią wystudzone rurki

Kulinarny Pamiętnik
Brzoskwiniowy sernik na zimno 278

opakowanie podłużnych herbatników (ok. 20 dag) - puszka brzoskwiń - 1 galaretka owocowa (np. gruszkowa) - 2 serki homogenizowane (po 25 dag) - 2 żółtka - 3 łyżki cukru pudru - łyżka żelatyny - 1 szklanka kremówki Wykonanie Brzoskwinie odcedzić, zostawić trzy połówki, resztę pokroić kostkę. Sok wykorzystać do nasączenia biszkoptów. Serki utrzeć z żółtkami i dwoma łyżkami cukru pudru. Dodać kremówkę ubitą z pozostałym cukrem pudrem

Świat Smaku
Zupa serowa z kurczakiem 155

Składniki - pojedynczy filet z kurczaka - 4 marchewki - 2 cebule - 2 topione serki śmietankowe - 10 dag startego żółtego sera - 100 ml kremówki - zioła prowansalskie - pieprz ziołowy - ząbek czosnku - olej - 1,5 L bulionu drobiowego - pęczek liści selera Wykonanie Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Zalać bulionem, dodać posiekane liście selera i zagotować. Marchewki obrać i pokroić z talarki. Dodać do wywaru(...)pokroić z małą kostkę. Dodać do wywaru. Sery wymieszać z 1 szklanką wywaru. Dodać do zupy wraz ze zmiażdżonym i posiekanym czosnkiem i ziołami. Gotować ok. 5 minut. Wlać kremówkę i doprawić pieprzem ziołowym. Uwaga – sprawdzona rada 1)        Aby urozmaicić potrawę, wraz z marchewką można dodać trzy pokrojone w kostkę ziemniaki Życzę smacznego

Świat Smaku
Pianki limonkowe... 189

zrobić. Deser ten jest bardzo cierpki w smaku, ale orzeźwiający w upalne dni, fajnie można go przerabiać zmieniając tylko owoce. Pianki limonkowe... SKŁADNIKI: - 4 limonki - 200 ml śmietany kremówki 36% - 200 g cukru pudru - 2 białka z jajek - 2 łyżeczki żelatyny  - skórka z otartej limonek do dekoracji PRZYGOTOWANIE:      Najpierw rozpuszczamy żelatynę w dziesięciu łyżeczkach(...)zagotować syrop. Zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Następny etap to ubicie białek z resztą cukru, na sztywną bezę. Śmietanę kremówkę ubijamy chwilę i dodajemy do niej nasz syrop z limonek. Na sam koniec dodajemy ubite białka i mieszamy łyżką. Na sam koniec przelewamy masę do pucharków i wkładamy

Zainspiruj się kuchnią
Sernik na zimno z serków homogenizowanych 407

mnóstwo jagód, dlatego moja wersja jest właśnie z jagodami. Pyszna i orzeźwiająca. Smak jaki pamiętam z dzieciństwa. Składniki: 600 g serków homogenizowanych o smaku waniliowym 400 ml śmietany kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 2,5 czubatej łyżki żelatyny 1 galaretka (ja użyłam czerwonej, ale może być dowolna) ok. 200 g świeżych jagód, borówek, truskawek, malin, porzeczek lub innych owoców(...)wrzątku. Mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Żelatynę natomiast rozpuszczamy w niewielkiej ilości bardzo gorącej wody (maksymalnie 1/3 szklanki), intensywnie mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. W misce ubijamy śmietanę kremówkę – prawie na sztywno. Dodajemy cukier puder i krótko miksujemy. Następnie dodajemy po 1 łyżce serka waniliowego (nie więcej) cały czas miksując na wolnych obrotach. Robimy tak do wykończenia serków

Poezja smaku
Sernik z bakaliami 162

Składniki na masę serową: 1 kg sera twarogowego (3-krotnie mielonego) 6 sztuk jajek 1 i 1/2 szklanki cukru 6 łyżek mąki 100 g śmietanki kremówki 36% Składniki na spód: 200 g ciasteczek musli 150 g masła Bakalie: 5 łyżek rodzynek 5 łyżek kruszonych orzechów włoskich Przepis na spód: Ciasteczka lekko kruszymy i umieszczamy w melakserze - rozdrabniamy na "piasek(...)obrotach miksera do połączenia składników. Następnie wbijamy jedno jajko, miksujemy przez minutę i wbijamy kolejne. Postępujemy tak aż do wyczerpania jajek. Następnie do masy serowej dodajemy śmietankę kremówkę wraz z rodzynkami i orzechami i miksujemy jeszcze przez chwilę na małych obrotach. Masę przekładamy do formy ze spodem ciasteczkowym (w razie konieczności wyrównujemy wierzch sernika łyżką). Sernik wstawiamy

Emcia Pichci
Tęczowy sernik na zimno 241

Składniki: 5 galaretek o smakach: truskawkowa, owoce leśne, mohito, blue curacao, brzoskwiniowa 5 serków homogenizowanych waniliowych (po 150 g) Dodatkowo: 170 g śmietanki kremówki 30% 1 śmietanfix  Kolorowa posypka Przepis: Do wykonania tego sernika potrzebujemy tortownicę lub inne okrągłe naczynie o średnicy ok. 24 cm. Używając tortownicy należy owinąć jej spód folią spożywczą. Każdą warstwę wykonujemy dokładnie(...)masy robimy kolejną galaretkę w dokładnie ten sam sposób. Postępujemy tak aż galaretki się wyczerpią. Następnie cały sernik pozostawiamy w lodówce na noc. Do dekoracji można użyć ubitej śmietanki kremówki (zimną śmietankę ubijamy na najwyższych obrotach miksera przez ok. 8 minut ze śmietanfixem) i kolorowej posypki. Przed wyjęciem sernika z tortownicy należy obkroić nożem jego brzegi. insertCookd("b2bc7b4262c04feb68fb5ebbdd9c12f7

Emcia Pichci
Szarlotka z bitą śmietaną 170

cukru pudru Składniki na mus jabłkowy: 1 kg kwaśnych jabłek 4 łyżki cukru 1/4 szklanki wody 8 łyżeczek żelatyny 1/3 szklanki wrzątku Składniki na bitą śmietanę: 330 ml śmietanki kremówki 30% 4 łyżeczki żelatyny 1/5 szklanki wrzątku Dodatkowo: 3 łyżki mielonych orzechów laskowych BackMit Przepis na biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Stopniowo(...)blenderem miksujemy jabłka na mus. W gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do musu. Całość dokładnie mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Przepis na bitą śmietanę: Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę 30% przelewamy do wysokiego naczynia i dodajemy cukier puder. Miksujemy na najwyższych obrotach przez ok. 6-8 minut i dodajemy do całości rozpuszczoną we wrzątku żelatynę. Całość jeszcze chwilę miksujemy

Emcia Pichci
Lody malinowe 147

ramach kolejnego już Lubelskiego Kociołka. Zajrzyjcie do dziewczyn, co malinowego przygotowały na dzisiaj. Martyna , Miętowa Kuchnia , Edyta , Agnieszka , Marta , Małgośka , Dorota Składniki: 200 g cukru 400 g śmietanki kremówki 4 żółtka ok. 400 - 450 g malin 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Żółtka ubijamy na parze z cukrem. Kiedy będą już puszyste, odstawiamy miskę do schłodzenia. Maliny miksujemy i przecieramy(...)przez sito. Powstałe puree (350-400 g) mieszamy z sokiem z cytryny. Kremówkę ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy pure z malin i przestudzone żółtka. Całość ubijamy do połączenia składników. Jeżeli mamy maszynę do lodów, to masę wlewamy i postępujemy zgodnie z instrukcją. Możemy potem jeszcze schłodzić masę w zamrażarce. My zjedliśmy lody prosto z maszyny. Jeżeli nie mamy maszyny

Sto kolorów kuchni
Naleśniki z budyniem 226

serek homogenizowany i mus z kiwi. Składniki na ciasto: 60 g mąki pszennej 10 g drobnego cukru  szczypta soli 1 jajko 160 ml mleka 50ml śmietany kremówki Farsz 1: 1/2 budyniu waniliowego 2 batony Mars 1 Danonek bananowy 1 banan Farsz 2: 1/2 budyniu waniliowego 1 serek homogenizowany Mus: 4 kiwi cukier Mąkę, cukier i sól mieszamy(...)jajkami, mlekiem i kremówką. Odstawiamy na godzinę. Smażymy naleśniki, smarując patelnię odrobiną tłuszczu. Budyń gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Rozdzielamy na dwie porcje. Do pierwszej porcji, jeszcze gdy jest ciepła, dodajemy dwa batony Mars pokrojone na mniejsze kawałki i Danonka. Mieszamy na gładka masę. Do drugiej porcji, gdy już budyń ostygnie, dodajemy serek homogenizowany.  Kiwi

Olikowa kuchnia
Tort à la Snickers 369

opakowania serka mascarpone (każde po 250 g) 8-10 łyżek cukru pudru (do smaku) 150 g masła orzechowego typu crunchy 2 łyżeczki żelatyny Do kremu czekoladowego: 500 g śmietanki kremówki 36% 150 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki żelatyny Do przełożenia/nasączenia: ok. 500 g masy krówkowej (gotowej lub z ugotowanego słodzonego mleka skondensowanego) 100 ml mleka 100 ml wódki(...)tort ładnie się scalił. Chowamy do lodówki. 200 g czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy (postępujemy tak, jak w przypadku masy orzechowej) i również studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z roztopioną czekoladą i żelatyną. Boki i wierzch schłodzonego tortu dokładnie smarujemy kremem czekoladowym. Tort obkładamy dookoła rurkami, dokładnie, jedną przy drugiej. Wokół tortu zawiązujemy

Ratunku obiad
Prince Polo 598

miękkiego masła 1/2 białej czekolady 1/2 mlecznej czekolady 100 g wafelków Prince Polo (2 batony xxl) Polewa: tabliczka czekolady mlecznej 30g masła (ok 2,5 łyżki) łyżka śmietanki kremówki   Wykonanie: Gotujemy budyń: 2,5 szklanki mleka umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy z cukrem. Szklankę mleka mieszamy z żółtkami i mąką. Gdy mleko w garnku zacznie wrzeć, wlewamy masę mączno(...)batony ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do masy. Mieszamy łyżką. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy na parze. Dodajemy masło, mieszamy, aż składniki się połączą. Zdejmujemy z gazu. Dodajemy kremówkę (ważne aby miała temperaturę pokojową, bo może się zważyć). Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Ułożenie ciasta: Na dnie formy lub na tacy układamy herbatniki, smarujemy połową masy, kładziemy ciasto orzechowe, dociskamy

Czerwona Porzeczka
Ciasto Shrek 336

około 30 sztuk Przygotowanie : Budyń przygotować według zaleceń producenta, tylko zamiast mleka ugotować go na soku. Będzie gęsty. Wylać masę na ostudzony biszkopt. Ułożyć delicje. Schłodzić. Masa śmietanowa : * 2 kremówki po 200ml * 2 łyżeczki żelatyny * dodatkowo : 2 galaretki agrestowe Przygotowanie : Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Kremówkę ubić, dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę wylać na ciasto. Schłodzić. Galaretki rozpuścić. Najlepiej

Magiczne Życie Marty