składniki na 17 porcji: 2 szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki cukru 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 5 łyżek drobno posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka mleka 1 jajko 2 łyżki kakao 0,5 szklanki oliwy składniki na masę: 250 g serka mascarpone śmietanka kremówka 36% - ok 300 g 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki rumu W misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, orzechy, kakao. Do drugiego naczynia wlać oliwę, mleko,... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować, eksperymentować w kuchni odkrywać nowe smaki ,zapachy. Nie ma nic piękniejszego jak przygotowywanie smakołyków dla najbliższych i dzielenie się z nimi tym w co wkładam dużo serca i zaangażowania. Mój przepis na sukces to nutka fantazji, szczypta pomysłowości, kilogramy pozytywnej energii i nie ograniczona ilość serca które wkładam w każdą potrawę :)