Domowa kremówka budyniowo - śmietankowa.
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Domowa kremówka budyniowo - śmietankowa.
Domowa kremówka budyniowo - śmietankowa. Składniki : 50 dkg ciasta francuskiego ( może być mrożone ) 1 budyń waniliowy 20 dkg miękkiego masła 2 czubate łyżki cukru pudru 300 ml śmietany kremówki 2 śmietan-fix 2 łyżki cukru Sposób wykonania : Ciasto francuskie rozwałkować, pokroić na 12 równych prostokątów. Ułożyć na blaszce i odpiec w piekarniku w temperaturze 200 C. Budyń ugotować według przepisu z dodatkiem 2 łyżek cukru, ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać do niego po 1 łyżce ostudzonego budy...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarneAutor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, francuskie, ciasto, budyń, ciasta z kremami, ciastka kremówki, ciasto francuskie, ciasto z masą budyniową, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto budyniowe, puszyste ciasto
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz