przez nas w domu są pyszne i smakują najlepiej, wystarczy poświęcić im troszkę czasu ... Przepis na 5-6 pucharków 1 tacka malin 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 375 ml śmietany kremówki 30-36% 240 ml serka homogenizowanego, śmietankowy lub waniliowy Jeśli ktoś jest super łasuchem to jeszcze pół szklanki cukru pudru Kilka tabliczek czekolady do starcia Świeża mięta do dekoracji Wykonanie(...)Ubijamy kremówkę, dodajemy pod koniec serek homogenizowany i cukier puder. Układamy warstwowo biszkopty, masę śmietankowa i maliny na przemian, na samej górze maliny i ścieramy czekoladę - zdobimy świeżym listkiem mięty … Deser grzechu wart
Apetyczna babeczkadobrze wymieszać łyżką.Upiec 3 ciasta lub jedno i potem je przekroić na 3 części (pojedyncze lepiej wyrasta!).Piec 30-35 minut w tem.190 stopni. Masa Rafaello; ½ litra śmietanki kremówki 2 śmietany śnieżki w proszku 4 śmietanfixy 15 dag wiórków kokosowych 2 białe czekolady Czekoladę rozpuszczamy na parze – roztopioną odstawiamy do ostudzenia. Kremówkę ubić, dodać 3 śmietany śnieżki, zmiksować
Apetyczna babeczkatheme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Domowe toffi jest łatwe i proste do zrobienia, potrzebujemy 30-40 minut na zamianę kremówki i cukru na pyszne cukierki. Wypróbujcie! dzieciaki będą miały super frajdę…i dorośli również ! Składniki ; 2 szklanki litra śmietany kremówki 30 % Laska wanilii do starcia Pół kostki dobrego masła
Apetyczna babeczkablachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym do 200C piekarniku, przez ok 20 minut. Gorący biszkopt zsunąć i zwinąć w rulon. Masa śmietankowa: 330-350 ml śmietany kremówki 1-2 łyżki śmietany kremówki 2-3 łyżeczki żelatyny na ok.1/4 szk wody 1/2 galaretki Galaretkę przygotować wg. przepisu. Gdy stężeje pokroić w kostkę. Śmietanę ubić z cukrem
Apetyczna babeczkaubić. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, dobrze zmiksować.Upiec 2 ciasta i odstawić do wystudzenia. Piec 30-35 minut w tem.180 stopni. Masa śmietankowa: 800 ml śmietany kremówki 30-36% 3 śmietany śnieżki w proszku 4 śmietan-fixy 2 białe czekolady Wierzch i boki ciasta: płatki migdałowe dostępne na www.Skworcu.com.pl 1. Czekoladę rozpuszczamy na parze(...)rondlu, roztopioną odstawiamy do ostudzenia. 2. Kremówkę ubić, dodać 3 śmietany śnieżki, zmiksować, a następnie wsypać śmietan-fixy i dalej miksować. Następnie do masy śmietankowej dodać wystudzoną białą czekoladę, wymieszać. Składnie tortu: 1. Ciasto ciemne delikatnie rozwinąć ze ścierek i posmarować jedną stronę masą. Zwijać ponownie w rulon, tym razem z masą. Każde następne ciasto dokładać do poprzedniego
Apetyczna babeczka200C i pieczemy ciasto ok 20 minut, aż będą dobrze wypieczone i brązowe. Upieczone elementy łabędzi zsuwamy na tacę i odstawiamy do ostudzenia. Masa śmietankowa: 600 ml śmietany kremówki 2 opakowania śmietan - fixu 1. Kremówkę ubijamy mikserem na najwyższych obrotach, kiedy jest już sztywna wsypujemy śmietan fixy i dobrze razem miksujemy. Składanie łabędzi: 1.Do jednego ciasta potrzebujemy dwa krążki ciasta
Apetyczna babeczkaLody truskawkowe SKŁADNIKI: śmietana kremówka- 450 ml truskawki - 200 ml cukier puder -1 łyżka PRZYGOTOWANIE: Truskawki umyć osączyć, zmiksować. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Do ubitej śmietany powoli wlewać zmiksowane truskawki, dalej ubijać. Prostokątną formę włożyć na chwilę do zamrażalnika, lekko zmrozić. Następnie wlać mieszankę do formy i zamrozić w zamrażalniku. Podczas mrożenia lodów, mieszać
Kuchnia Danusikupne ze sklepu. Postanowiłam dodać do nich orzechy włoskie i rodzynki Kresto, aby wzbogacić smak lodów. I muszę powiedzieć że były rewelacyjne:) LODY ŚMIETANKOWE Z BAKALIAMI SKŁADNIKI: śmietana kremówka - 36% - 300 ml żółtka jaj - 5 szt cukier puder - 125 g cukier waniliowy - 1 opak orzechy włoskie - 65 g rodzynki - 50 g KRESTO mleko - 300 ml listki mięty do dekoracji wiśnie(...)mleka, dokładnie wymieszać. Masę żółtkową połączyć z resztą mleka, wymieszać, postawić na ogniu, mieszając doprowadzić do zgęstnienia masy, nie dopuścić do zagotowania. Gęstą i ostudzoną masę, połączyć ze śmietaną kremówką, orzechami i rodzynkami , dokładnie wymieszać. Masę śmietankową przełożyć do pojemnika, włożyć pojemnik do zamrażalki, zamrażać ok.6 godz, Co pół godziny, wyjmij pojemnik z zamrażalki, dokładnie przemieszaj. Wstaw naczynie z powrotem
Kuchnia Danusiłyżki cukier - 4 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka tłuszcz do formy sól szczypta MASA SEROWA serek danio homogenizowany- 600 g żelatyna - 2 łyżki cukier puder - 3 łyżki kremówka 30% - 300 ml MUS TRUSKAWKOWY truskawki - 800 g z (truskawkami wyłożonymi na ciasto) cukier- 3 łyżki galaretka truskawkowa - 2 opak PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z solą(...)piany, delikatnie wymieszać. Wysmarować tłuszczem tortownicę o wymiarach 27 cm, wylać ciasto, wstawić do piekarnika i piec ok.30 minut w 175 stop. Biszkopt wyjąć , ostudzić. MASA SEROWA Dobrze schłodzoną kremówkę ubić z cukrem na sztywno. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gotowanej wody, ostudzić, dodać do śmietany, zmiksować. Następnie dodawać po łyżce serka, zmiksować. Gotową masę serową wyłożyć na biszkopt, włożyć
Kuchnia Danusigorące dni, polecam schłodzony deser z musu truskawkowego i serka mascarpone. Moje dzieci uwielbiają takie deserki Deser truskawkowy z serkiem mascarpone SKŁADNIKI: śmietana kremówka - 200 ml serek mascarpone - 125 g cukier puder - 4 łyżki MUS TRUSKAWKOWY truskawki - 250 g cukier - 3 łyżki PRZYGOTOWANIE: Truskawki umyć, oszypułkować, osączyć i za pomocą blendera zmiksować. Następnie do truskawek dodać cukier, dokładnie wymieszać. Schłodzoną(...)śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany dodać cukier puder i jeszcze wymieszać. Dodawać do śmietany po jednej łyżce serka mascarpone , dokładnie zmiksować. Na dno pucharków wyłożyć trochę serka mascarpone na serek wyłożyć mus truskawkowy. Za pomocą szprycy udekorować deser kremem mascarpone i truskawkami, schłodzić w lodówce. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById
Kuchnia DanusiSkładniki: biszkopt: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 3 łyżki wody, 1,5 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao, 50 g margaryny, pozostałe dodatki: 400 ml kremówki, 1/2 szklanki cukru, 1 puszka brzoskwiń, 1 śmietan fix, 70 g płatków migdałowych, nasączenie: 2/3 szklanki wrzątku, 1/3 szklanki cukru, 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej. Przygotowanie: Jajka rozbijamy(...)ciasta na biszkopt. Takie ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Pieczemy w 180 stopniach przez około 25-30 minut. Biszkopt przekrawamy na dwie części. Robimy nasączenie i nasączamy biszkopty. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i śmietan fix. Następnie połowę brzoskwiń kroimy w kostkę i mieszamy ze śmietaną. Nakładamy śmietanę między biszkopty i na wierzch. Na samej górze układamy
Aga w kuchniWedla), 4 łyżeczki kakao, 2 szklanki cukru, 6 jajek, 1,5 szklanki mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, dekoracja: 0,5 gorzkiej czekolady, 1/4 szklanki kremówki, cukier puder, płatki migdałów. PRZYGOTOWANIE: Tabliczki czekolady łamiemy w kostki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.W osobnym rondelku rozpuszczamy margarynę. Następnie do jednej miski przelewamy rozpuszczoną czekoladę, ostudzoną margarynę, dodajemy kakao(...)Przelewamy nasze ciasto i pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Ciasto w środku ma być wilgotne. Ciasto posypujemy cukrem pudrem i płatkami migdałowymi. Robimy polewę, rozpuszczając czekoladę w kremówce. Przelewamy polewę do woreczka foliowego, odcinamy róg i dekorujemy nasze ciasto
Aga w kuchniSkładniki: 2 jabłka, 2 galaretki cytrynowe, 250 g serka śmietankowego kaliskiego, 50 g margaryny, 4 paczki herbatników, 1 duży jogurt naturalny, 1 mała kremówka 30 %, 2 łyżki żelatyny spożywczej, 2 łyżeczki startej skórki cytrynowej. Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody. W misce mieszamy jogurt naturalny z serkiem śmietankowym, dodajemy ubitą na sztywno kremówkę i ostudzoną żelatynę
Aga w kuchnimiałam)... Często robię sobie taką kawę, gdy na dworze grzeje słoneczko ;) Składniki: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 2 łyżeczki cukru, 300 ml zimnego mleka, 30 ml kremówki, płatki czekolady. Przygotowanie: Wsypujemy kawę do wysokiej szklanki, zalewamy zimnym mlekiem. Dodajemy cukier i mieszamy. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy
Aga w kuchniSkładniki: 6 wafli ryżowych musli Good Food, 250 g mascarpone, 2 łyżki cukru, 200 g kremówki, pestki słonecznika, dyni, płatki migdałowe,rodzynki, 30 g pistacji. Przygotowanie: Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i serek mascarpone- delikatnie mieszamy łyżką. Następnie bitą śmietanę wkładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na wafle. Pistację obieramy ze skorupek, opłukujemy
Aga w kuchni