ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:133/1378)

Penne pełnoziarniste z kurczakiem w sosie śmietanowo - paprykowym 332

dania. Składniki na 2 osoby: 1/2 opakowania makaronu penne pełnoziarnisty Czanieckie Makarony 1 ćwiartka z kurczaka papryka mielona słodka Skworcu sól świeżo mielony pieprz biały ok. 100 ml śmietanka kremówka czosnek niedźwiedzi  Skworcu odrobina masła  Wykonanie: Makaron oczy wiście gotujemy w osolonej wodzie. Ćwiartkę z kurczaka obsmażyłam na maśle, po czym podlałam odrobiną wody, przykryłam i dusiłam kilkanaście(...)miękkie i ładnie odchodziło od kości, obrałam je i podzieliłam na mniejsze kawałki. Doprawiłam przyprawami, wyłożyłam na nie ugotowany makaron, przesmażyłam wszystko kilka sekund, a na koniec wlałam śmietankę kremówkę. Ciągle mieszając trzymałam jeszcze kilka chwil na ogniu. Oczywiście można do tego dania doda świeży tymianek, cebulkę, pieczarki, brokuł czy fasolkę szparagową. Syn jednak prosił mnie aby tego dnia był

Blondynka Gotuje
Galaretka z pianką 208

gdzieś mi się zapodział. Jednak publikuję go bo to niekoniecznie sezonowe smakołyki. Truskawki można zastąpić innymi owocami jak również dostosować według smaku galaretki. Składniki: 2 galaretki truskawkowe 200 ml kremówki 1 łyżka cukru pudru truskawki sos do deserów o smaku toffi Przygotowanie: Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu i odłożyć do ostudzenia. Gdy galaretka będzie zimna 2/3 rozlać do pucharków(...)się spieniła i rozlewamy do pucharków. Ponownie wkładamy do lodówki do stężenia. Bezpośrednio przed podaniem kilka truskawek pokroić w drobniutką kosteczkę i nałożyć 2 łyżki na środek pianki. Zimną kremówkę zmiksować na sztywno z cukrem pudrem. Szprycą udekorować na wierzchu dodać po 3 plasterki truskawek i polać sosem toffi

Ala piecze i gotuje
Lody jogurtowo-truskawkowe 267

truskawkowe na jogurcie, z przepisu Plate of joy . Serdecznie polecam ! Lody jogurtowo-truskawkowe Składniki: 250 g truskawek 10 łyżek cukru 400 g jogurtu naturalnego typu greckiego 150 g śmietany kremówki 30% Wykonanie: Truskawki myjemy i obieramy, wkładamy do miski, zasypujemy cukrem i blendujemy. Następnie dodajemy  do nich jogurt i mieszamy. W osobnym pojemniku ubijamy  kremówkę na sztywno

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno z musem truskawkowym 418

będzie z borówką amerykańską, która dojrzewa na krzaczkach w przydomowym ogródku.  Sernik na zimno z musem truskawkowym Składniki na masę serową: 800 g waniliowego serka Danio 250 ml kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 2 czubate łyżki żelatyny 1/2 szklanki wrzątku 1 opakowanie okrągłych biszkoptów Składniki na mus: 2 szklanki zmiksowanych truskawek 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki(...)zależności od naturalnej słodyczy truskawek 1/4 szklanka wrzątku Wykonanie masy serowej: Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy biszkoptami. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku, czekamy aż lekko przestygnie. Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Do miski przekładamy serki Danio, dodajemy po łyżce bitej śmietany delikatnie mieszając ją z serkami. Na koniec dodajemy żelatynę i mieszamy bardzo

Kulinarne przygody Gatity
Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe 162

truskawek dodałam mus rabarbarowy. Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Składniki: 500 g truskawek 3 duże łyżki musu rabarbarowego 400 g jogurtu naturalnego typu greckiego 4 łyżki cukru 250 g śmietanki kremówki 30% Wykonanie: Jogurt miksujemy z cukrem, następnie dodajemy do niego truskawki rozgniecione widelcem i  mus z rabarbaru i dalej miksujemy. Kremówkę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą

Kulinarne przygody Gatity
Lody z borówką amerykańską 136

robieniu lodów: wszystkie składniki muszą być porządnie schłodzone ! Żółtka ubijamy z cukrami na puszystą masę, dolewamy do nich mleko i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki. W osobnej misce ubijamy kremówkę na sztywno. W kolejnej rozgniatamy widelcem borówki, jeśli nie lubicie kawałków owoców  w lodach, to można je zmiksować. Następnie masę żółtkową, kremówkę i owoce mieszamy delikatnie

Kulinarne przygody Gatity
Domowe lody kawowe z rodzynkami 157

gorącej wodzie, studzimy a potem chłodzimy w lodówce. Żółtka ubijamy z cukrami na puszystą masę, dolewamy do nich mleko i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki. W osobnej misce ubijamy kremówkę na sztywno, . Następnie masę żółtkową, kremówkę, rodzynki i przestudzoną kawę mieszamy delikatnie do połączenia składników. Z zamrażarki wyjmujemy mrożącą się od 24 godzin misę z maszynki do lodów. Uruchamiamy

Kulinarne przygody Gatity
Domowe lody malinowe 220

nich mleko i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki. Maliny rozgniatamy widelcem, a następnie przecieramy przez sito, żeby pozbyć się pestek. Mus wkładamy do lodówki. W osobnej misce ubijamy kremówkę na sztywno. Następnie masę żółtkową, kremówkę i mus malinowy mieszamy delikatnie do połączenia składników. Z zamrażarki wyjmujemy mrożącą się od 24 godzin misę z maszynki do lodów. Uruchamiamy maszynkę

Kulinarne przygody Gatity
Domowe lody porzeczkowe 155

cukrami na puszystą masę, dolewamy do nich mleko i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki. Porzeczki rozgniatamy widelcem, zasypujemy cukrem, mieszamy i wkładamy do lodówki. W osobnej misce ubijamy kremówkę na sztywno. Następnie masę żółtkową, kremówkę i porzeczki mieszamy delikatnie do połączenia składników. Z zamrażarki wyjmujemy mrożącą się od 24 godzin misę z maszynki do lodów. Uruchamiamy maszynkę i powoli

Kulinarne przygody Gatity
Domowe lody morelowe 138

albo rozgnieść widelcem, tak jak zrobiłam ja. Żółtka ubijamy z cukrami na puszystą masę, dolewamy do nich mleko i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki. W osobnej misce ubijamy kremówkę na sztywno. Następnie masę żółtkową, kremówkę i morele mieszamy delikatnie do połączenia składników. Z zamrażarki wyjmujemy mrożącą się od 24 godzin misę z maszynki do lodów. Uruchamiamy maszynkę i powoli

Kulinarne przygody Gatity
Domowe lody wiśniowe 147

już rozdrobnione wkładamy  je do lodówki.  Żółtka ubijamy z cukrami na puszystą masę, dolewamy do nich mleko i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki. W osobnej misce ubijamy kremówkę na sztywno. Następnie masę żółtkową, kremówkę i wiśnie mieszamy delikatnie do połączenia składników. Z zamrażarki wyjmujemy mrożącą się od 24 godzin misę z maszynki do lodów. Uruchamiamy maszynkę

Kulinarne przygody Gatity
Kolorowy sernik 176

łyżeczka  domowej esencji waniliowej 1 łyżka mąki kartoflanej barwniki spożywcze w proszku: czerwony, zielony, niebieski i żółty (można zastąpić pomarańczowym)  Do dekoracji 250 ml schłodzonej kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru kolorowe perełki cukrowe Wykonanie: Ciastka rozdrabniamy  blenderem lub w malakserze, dodajemy do  nich roztopione chłodne masło, miksujemy. Tortownicę o średnicy(...)wodą, woda powinna sięgać do 3/4 wysokości tortownicy) przez 60 minut. Sernik studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Na całą noc wstawiamy go do lodówki. Następnego dnia kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i jeszcze przez chwileczkę miksujemy. Śmietanę wykładamy na wierzch sernika, lekko wygładzamy i posypujemy posypką. insertCookd("4bbdcef9bfec6aad491a42125d80c063

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 271

wieloziarnistych 2 łyżeczki kakao 60 g roztopionego masła Na masę serową 500 g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 300 g białej czekolady ziarenka z 1 laski wanilii 150 ml kremówki 36% 2 płaskie łyżki żelatyny 500 g świeżych  truskawek  Wykonanie: Ciasteczka miksujemy razem  masłem i kakao. Spód tortownicy o średnicy 20 cm wykładamy folią spożywczą(...)miksujemy z lekko ciepłą czekoladą, dodajemy wanilię.  Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku, około 1/3 szklanki. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno zimną kremówkę. Do twarogu dodajemy ubitą śmietanę, delikatnie mieszamy, dodajemy przestudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na herbatnikowy spód i wkładamy do lodówki na cała

Kulinarne przygody Gatity
Domowe lody pomarańczowe 149

kawałków owoców  lodach,  albo rozgnieść widelcem. Żółtka ubijamy z cukrami na puszystą masę, dolewamy do nich mleko i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki. W osobnej misce ubijamy kremówkę na sztywno. Następnie masę żółtkową, kremówkę i pomarańcze mieszamy delikatnie do połączenia składników. Z zamrażarki wyjmujemy mrożącą się od 24 godzin misę z maszynki do lodów. Uruchamiamy maszynkę

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z rabarbarem na zimno 197

doskonały. Inspiracja   Plate of joy .  Sernik z rabarbarem na zimno Składniki Spód: 120 g okrągłych biszkoptów 3/4 szklanki mocnej herbaty Masa serowa: 250 g mascarpone 300 ml kremówki 30% 1/2 szklanki cukru 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wrzącej wody +  3-4 łyżki Galaretka: 5 łodyg rabarbaru 1/3 szklanki cukru 1 czerwona galaretka Wykonanie(...)momencie dodawania do masy serowej powinna być lekko ciepła.  Do miski wkładamy zimne mascarpone i cukier. Miksujemy przez  3-4 minuty, po czym dodajemy schłodzoną kremówkę i ubijamy dalej, aż do powstania sztywnej masy. Na koniec wlewamy żelatynę i miksujemy, aż połączy się z masą. Masę przekładamy na biszkopty i wkładamy do lodówki

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania