ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:126/1378)

Rafaello 324

margaryny Kasia ¾ szklanki cukru 2 żółtka 2 opakowania budyniu kokosowego lub waniliowego Składniki na polewę: 20 dag białej czekolady 1/3 kostki masła 1 opakowanie cukru waniliowego 6 łyżek śmietany kremówki Żółtka utrzeć mikserem z cukrem waniliowym i ½ szklanki cukru. Dodać budyń i ½ szklanki mleka – wszystko zmiksować (fot.1). Pozostałe mleko zagotować z resztą cuk- ru, dodać przygotowaną masę i gotować(...)masę, tak by ostatnią warstwę tworzyła masa. Teraz przygotować polewę. Na misce z gotującą się wodą ustawić miskę w której rozpusz- czamy czekoladę z masłem ucierając drewniana łyżką. Kremówkę ucierać z cukrem wani- liowym i połączyć z masą czekoladową. Wierzch ciasta polać polewą i posypać wiórkami (fot.4). Wstawić do lodówki na kilka godzin

Świat Ciasta
Czekoladowa rolada z brzoskwiniami 219

czubate łyżki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki kakao Składniki na masę śmietanową:1 puszka brzoskwiń w zalewie 2 kubki śmietany kremówki 4 opakowania Śmietan-fix 2 czubate łyżki cukru Do ozdoby:duże opakowanie cukru waniliowego kakao brzoskwinie ozdoby czekoladoweZ białek ubić pianę na sztywno dodając na początku łyżkę wody. Pod koniec ubijania(...)Natychmiast zdjąć papier. Następnie szybko zwinąć razem ze ściereczką (fot.2), odstawić do wystygnięcia. Brzoskwinie odsączyć. 3/4 brzoskwiń pociąć na drobną kostkę i ułożyć je bezpośrednio na cieście (fot.3). Ubić kremówkę - do której pod koniec mieszania należy dodać cukier i wszystkie Śmietan-Fix-y. Wysmarować nią ciasto, pokrywając dokładnie wyłożone wcześniej brzoskwinie. Zwinąć delikatnie roladę. Pokryć ją również z zewnątrz bitą

Świat Ciasta
Francuskie rurki z bitą śmietaną 175

Składniki na około 18 sztuk:gotowe ciasto francuskie 275g 400 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru 2 małe opakowania Śmietan-Fix cukier puder do posypaniaCiasto francuskie rozmrozić. Rozwinąć i pokroić w paski szerokości 2 cm (fot.1). Nawinąć na posmarowaną masłem rurkę zaczynając od węższej części. Rurki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (fot.2). Piec 15 minut w temp. 200ºC(...)upieczeniu zdjąć z metalowych foremek i odstawić na kratce do ostygnięcia.W między czasie wlać śmietanę kremówkę do wysokiego naczynia i ubić na sztywno. Tuż przed końcem ubijania dodać cukier i Śmietan-Fix-y. Wystudzone rurki napełnić bitą śmietaną za pomocą szprycy do dekoracji tortów. Posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują tego samego dnia. Są wtedy delikatne i kruche. Pycha

Świat Ciasta
Serduszka Bounty 132

każdorazowym naniesieniu czekolady, foremkę umieścić na 1 godzinę w lodówce, tak aby każda z warstw dobrze stężała. W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym rondelku podgrzać kremówkę i masło,do momentu aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromat, wymieszać. Teraz wyjąć wcześniej przygotowaną foremkę z czekoladą i wypełnić wnętrze każdej pralinki masą kokosową (fot.2

Świat Ciasta
Tarta z karmelem i bananami 159

ciasto:250g mąki 50g cukru 125g masła 1 łyżka wody kilka kropli aromatu waniliowego Składniki na wierzch:gotowa masa krówkowa Gostyń 350g 4 dojrzałe banany350 ml śmietany kremówki 36%2 opak. Śmietan-Fixumałe opakowanie cukru waniliowegoDodatkowo:płatki migdałowe do dekoracji Ostatnio w kawiarni bardzo spodobała mi się tarta bananowa. Spróbuję ją odtworzyć, ponieważ jest to naprawdę warte uwagi(...)masą krówkową (jeżeli będzie zbyt gęsta podgrzać ją chwilę w rondelku - intensywnie mieszając) (fot.2). Banany pokroić na krążki o grubości około 1 cm. Ułożyć ściśle na masie (fot.3). Śmietanę kremówkę ubić na sztywno ze Śmietan-fixem i cukrem waniliowym. Rozsmarować na cieście, pokrywając banany (fot.4). Wstawić do lodówki. W międzyczasie rozgrzać patelnie teflonową. Nie smarując jej tłuszczem, podpiec na niej

Świat Ciasta
Gofry z bitą śmietaną i truskawkami 154

Składniki:3 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia½ szklanki cukru3 jajka2 szklanki mleka½ szklanki olejukilka kropli aromatu waniliowego500 ml śmietany kremówki 30%500 g truskawekcukier do smakuGofry są dosyć popularnym deserem. Dlatego starałam się wynaleźć jak najlepszy przepis. I właśnie taki, znalazłam na blogu atinabc. Gofry wyszły przepyszne. Kruche z wierzchu a mięciutkie w środku. Serdecznie polecam ten przepis(...)nalewać porcjami na rozgrzaną gofrownicę (fot.2) i piec do osiągnięcia ładnego złotego koloru. Upieczone gofry układać na kratce do wystudzenia.Teraz zostało nam już tylko ubicie śmietany kremówki (można ją lekko dosłodzić) i pokrojenie truskawek na mniejsze kawałki oraz ułożenie ich w dowolnej ilości na gofrach :)Smacznego

Świat Ciasta
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 328

Składniki:600 g twarogu300 g białej czekolady330 g śmietany kremówki 30% (350 ml)2 łyżki żelatyny1 galaretka truskawkowa150 g herbatników70 g masłaDzisiaj przepyszna truskawkowa propozycja :) Sernik na zimno z wykorzystaniem mielonego twarogu z dodatkiem białej czekolady i truskawek zatopionych w galaretce.Masło roztopić i przestudzić. Herbatniki zmiksować w malakserze (fot.1), przełożyć do miski i wymieszać z masłem. Na dno tortownicy(...)Twaróg zmielić dwu lub trzykrotnie (fot.3). Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić, żeby trochę przestygła. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody i przestudzić. Ubić śmietanę kremówkę na sztywno. Do zmielonego twarogu dodać rozpuszczoną czekoladę i zmiksować. Następnie cały czas ubijając wlewać żelatynę i dokładnie zmiksować. Dodać ubitą śmietanę i wymieszać łyżką (fot.4). Masę serową wyłożyć

Świat Ciasta
MAKOWIEC JAPOŃSKI W WERSJI DE LUXE - Z KASZĄ JAGLANĄ, NA KRUCHYM ORKISZOWYM SPODZIE 263

łyżki mielonych migdałów- 5 jajek- kilka kropli aromatu migdałowgo- 150g ksylitolu- 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczeniaDodatkowo:- 3-4 łyżeczki pudru trzcinowego- kilka kropli aromatu migdałowego- trochę słodkiej kremówki- rozdrobnione migdały do posypaniaW misie miksera zagnieść kruche ciasto (przy użyciu haka) lub zagnieść energicznie ręcznie. Otrzymane kruche ciasto podzielić na 2 części, większą wykleić dno tortownicy (wcześniej wyłożone papierem(...)migdałowym lukrem trzcinowym i posypałam rozdrobnionymi migdałami (to dopełniło całości).Wszystko razem dało niesamowicie pyszny smak.Do miseczki z pudrem trzcinowym dodać kilka kropli olejku migdałowego i mieszając dolewać delikatnie kremówkę, do porządanej konsystencji. Puder trzcinowy ropuszcza się troszkę trudniej niż zwykły ale daje się rozprowadzić na gładką masę, no i jest trochę zdrowszy. Gotowym lukrem polukrować delikatnie ciasto i posypać

Smaczne Zdrowe
Tarta snickers – z karmelem i orzechami 382

zgrzeszyć?! ;)Tartę snickers robi się ekspresowo i nie wymaga pieczenia!Ostrzegam : uzależnia! SKŁADNIKI :SPÓD :* herbatniki – 200 g* masło – ok. 80 gMASA KARMELOWA :* cukier – 3/4 szkl* śmietana kremówka 36% – 200 ml* orzeszki ziemne niesolone – 1,5 szklSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :SPÓD :Herbatniki drobniutko kruszymy ( lub tłuczemy wałkiem ) i mieszamy w roztopionym masłem.Przygotowanym ciastem wykładamy tortownicę(...)dokładnie dociskamy.Wkładamy do zamrażarki.MASA KARMELOWA :Śmietanę kremówkę wyciągamy z lodówki ok. 1 godzinę przed robieniem ciasta – powinna być w temperaturze pokojowej.Cukier rozpuszczamy w rondelku o grubym dniem , tak aby powstał karmel.Mieszamy drewnianą łyżką , gdyż metalowe nie nadają się do robienia karmelu!Kiedy będzie gotowy delikatnie i powoli dodajemy do niego śmietanę ( trzeba to robić naprawdę delikatnie , gdyż

Ostra na Słodko
Słodkie Kości na Halloween 318

stole z przekąskami.Słodkie Kości na Halloween - Składniki:ok. 70 g pianek marshmallowopakowanie paluchów beskidzkich (lub zwykłych paluszków - najlepiej niesłonych)2 tabliczki białej czekolady (po 100 g)odrobina śmietanki kremówki 30% (opcjonalnie)Słodkie Kości na Halloween - Sposób przygotowania:Każdą piankę przecinamy na 4 części (najlepiej do tego celu użyć nożyczek). Każdego palucha (lub paluszka) przełamujemy na pół. Następnie kawałki marshmallow(...)nabijamy na końce paluchów.W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę (gdyby masa okazała się zbyt gęsta możemy połączyć z odrobiną kremówki). Przygotowane paluszki z marshmallow maczamy w roztopionej czekoladzie i przekładamy na folie spożywczą lub na papier do pieczenia. "Kości" umieszczamy w zimnym miejscu do całkowitego zastygnięcia czekolady.   źródło inspiracji: zszywka.plMoje posty

Słodka Strona
Bajeczny sernik 199

pudrużółtkoMasa serowa:wiaderko serka mielonego na sernik (1kg)100g masła6 jaj (rozdzielonych)1,5 szklanki cukru pudrucukier waniliowy (cała paczuszka)2 łyżki kaszy mannyszczypta soliPolewa:150g cukierków Bajecznych1/2 szklanki kremówki (36%)Wykonanie:Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Dużą tortownicę na spodzie wyłożyć papierem i posmarować masłem.Ciasto kruche:Mąkę przesiać, cukier puder przesiać i zmieszać razem. Następnie dodać masło(...)folią aluminiową, świecącą strona do góry.Upieczony sernik, studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie wyjmujemy go i dostudzamy.Polewa:Cukierki pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić do rondelka, zalać to kremówką. Wszystko podgrzewać nad parą, do rozpuszczenia się składników. Jak masa zacznie gęstnieć, zdjąć z palnika i przestudzić.Polać nią wierzch schłodzonego sernika.Dalej najlepiej sernik chłodzić w lodówce.*Sernik smakuje najlepiej

Moje pyszne gotowanie
Tort czekoladowy z żurawiną 159

się, kopułka. Ale jak tak się studziło to zmalała.Następnie przeciąć na trzy blaty.Masa:Twaróg zmiksować, aby nie było grudek.  Dodać cukier i cukier waniliowy. A następnie schłodzoną kremówkę. Dokładnie wymieszać.Blaty przełożyć masą, ale 1/3 pozostawić na wierzch i boki naszego tortu.Kiedy boki i wierzch są w masie, to na boki podsypać złoty len, a na wierzch poukładać

Moje pyszne gotowanie
Ciasteczka jęczmienne kruche 117

płatków jęczmiennych1/3 szklanki cukru2 jajka1/2 łyżeczka sody2 łyżki kremówkicukier waniliowy3/4 kostki masłaWykonanie:Mąkę przesiać dodać otręby, płatki jęczmienne, sodę, cukier waniliowy, cukier wymieszać. Dać masło i posiekać. Następnie dodać kremówkę, i jajka.Dokładnie zagnieść ciasto. Z ciasta odrywać kawałki i formować okrągłe placuszki. Kłaść na blachę wyłożoną papierem. Następnie ciasteczka delikatnie ugnieść widelcem.Wkładać do rozgrzanego piekarnika

Moje pyszne gotowanie
Sernik z białą czekoladą i truskawkami 129

mrożonych tylko trzeba odsączyć je z nadmiaru wody.Składniki: 100 g kruchych ciastek100 g masła500 g truskawek200 g białej czekolady400 g serka typu Philadelphia25 g cukru170 ml śmietany kremówki 2 łyżki gorącej wodykilka kropel aromatu waniliowego2 łyżki cukru pudruSposób przyrządzenia:W blenderze kruszymy ciastka, a następnie łączymy je z roztopionym masłem. Wykładamy dno tortownicy o średnicy około(...)czekoladą, cukrem i 2 łyżkami gorącej wody. Teraz można dodać aromat waniliowy. Na dno z ciastek układamy przekrojone na pół truskawki, wylewamy masę sernikową, a na nią ubitą kremówkę z 2 łyżkami cukru pudru. Ciasto dekorujemy truskawkami według uznania. Wskazówki:Sernik trzymać w lodówce  minimum 5 godzin, a najlepiej całą noc. Jeśli nie macie akurat serka

upichcic
Pudding z chałki 164

każdą smarujemy masłem i dżemem. 2 kromki składamy tak jak kanapki, a następnie dzielimy je na pół i dość przylegle układamy w naczyniu żaroodpornym. Do osobnej miski wlewamy kremówkę i mleko, wbijamy jajko i żółtka oraz 2 łyżki cukru. Całość roztrzepujemy i zalewamy chałkę, a następnie zostawiamy na około 10 minut aby chałka nasiąkła. Na koniec wierzch posypujemy łyżką

upichcic

Proponowane wyszukiwania