Na słodki początek będzie tort. Zrobiłam go kilka dni temu na urodziny mojej córki. Była zachwycona! Myslę, że to jest świetna propozycja na tort dla dziecka.Biszkopt:7
Kulinarna rozmowamiski wlej mleko skondensowane. Skórkę z limonek zetrzyj do miseczki, przykryj folią aluminiową i wstaw do lodówki. Do mleka dodaj sok z limonek i wymieszaj trzepaczką . Wlej śmietanę kremówkę i ubij mikserem na sztywną masę. Przygotowane nadzienie wyłóż łyżką na schłodzony spód z herbatników i wygładź w esy floresy. Schładzaj tartę w lodówce przez co najmniej 4 godziny
Gotowanie to kochanieORZESZKAMI ZIEMNYMI I MASCARPONE:1/3 kostki masłapół szklanki cukru2 szklanki mleka w proszku100 g solonych orzeszków ziemnychopakowanie (250g) sera mascarponePOLEWA KARMELOWA:1/3 kostki masła1/3 szklanki cukrupół szklanki śmietanki kremówki 30%do posypania po wierzchu ciasta- 100 g orzeszków ziemnych solonychPrzygotowanie:200 g orzeszków wysyp na czystą blaszkę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 10 minut, by się(...)zmiel. Dodaj do ostudzonej masy, po czym wszystko wymieszaj z mascarpone.POLEWA KARMELOWA: masło roztop w rondelku, dodaj cukier, znów mieszaj, aż do powstania kryształków karmelu. Wtedy dodaj śmietankę kremówkę. Mieszaj i podgrzewaj, aż masa stanie się gęstsza. Ostudź.Dobrze przestudzoną masę brownie przekrój w poprzek , tak, byś otrzymała spód i wierzch ciasta. Na spodzie rozsmaruj część karmelowego przełożenia, przykryj wierzchem
Gotowanie to kochaniełyżki masła klarowanego do duszenia porów i 2 łyżki do podsmażenia kurczaka2 łyżeczki ziół prowansalskich500 g piersi z kurczaka (1 spora podwójna)mąka do obtoczenia piersi kurczaka1/4 szklanki śmietanki kremówki 30%cytryna do skropieniasól i czarny pieprzPUREE ZIEMNIACZANE: kilka ugotowanych ziemniaków potłucz, dodając 2-3 łyżki masła i 1-2 łyżki śmietanki kremówkiPrzygotowanie:Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie
Gotowanie to kochaniewiększej misce umieszczamy mąkę z proszkiem do pieczenia do której dolewamy piwa i wbijamy 3 jajka. Miksujemy składniki w misce i powoli dolewamy margarynę z cukrem i kakao.3/ Dodajemy kremówkę i miksujemy na jednolitą lejącą się konsystencję. Na koniec dodajemy startą czekoladę i mieszamy łyżką.4/ Układamy papier do pieczenia na blaszkę i przelewamy do formy ciasto. Pieczemy 30 minut
Kuchnia PROzdrowotnaprzełożyć na spód.Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec nasz sernik ok. 60 minut.Wyjąć, wystudzić.Polewa:Śliwki drobno pokroić.Cukierki pokroić drobniej dać do rondla, do tego kremówkę i razem gotować na małym ogniu, aż całość się rozpuści. Dać śliwki, wymieszać.Na dobrze ostudzony sernik wylać polewę i wyrównać.Dać w chłodne miejsce i do zastygnięcia. Minimum
Moje pyszne gotowaniekrówkowej (510g)Masa mleczna:300g kostki masła1 szklanka zwykłego mleka3/4 szklanki cukru32g cukru waniliowego500 g mleka w proszkuPolewa:1 czekolada mleczna1 czekolada gorzka140 g orzeszków ziemnych niesolonych1/3 szklanki śmietany kremówki *szklanka = 250mlMaxi King Ciasto bez pieczenia – Wykonanie:Orzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni. Blachę wyłożyć folią spożywczą. Położyć pierwszą warstwę herbatników. Oba cukry rozpuścić w zwykłym mleku. Zagotować(...)przykryć kolejną warstwą herbatników.Masę krówkową podgrzać, rozprowadzić ją na herbatnikach. Następnie posmarować pozostałą masą mleczną. Wyłożyć kolejną warstwę herbatników.Obie czekolady roztopić w rondelku wraz ze śmietaną kremówką. Kiedy się rozpuszczą, dodać orzeszki, wymieszać i polać wierzch ciasta.Całość schłodzić w lodówce (minimum 3 godziny). Smacznego! The post Maxi King Ciasto bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojelepiej na intensywność smaku) ale koreczki trzeba zrobić maks. pół godziny przed podaniem. Dla: kilkunastu osóbCzas przygotowania 30 minutSkładniki:Owoce (taka ilość by starczyło dla gości)Krem:Śmietana kremówka 30% tł. 330mlCukier trzcinowy ok 2 płaskie łyżkiMąka kokosowa 4 łyżkiWiórki kokosowe 3 łyżeczkiOdrobina soku z cytrynyPrzygotowanie:1/ Ubijamy kremówkę mikserem, gdy śmietana jest już prawie ubita dodajemy cukier trzcinowy
Kuchnia PROzdrowotnamigdałoweŚliwki zalewam winem i odstawiam na noc. Po tym czasie odcedzam je,kroję drobno i mieszam pozostałymi bakaliami i czekoladą tak, by powstała dość zwarta masa. Mocno schłodzoną kremówkę ubijam na sztywno, dodając pod konieccukier puder. Wstawiam z powrotem do lodówki.W rondelku odparowuję wino, w którym moczyły się śliwki z miodem.Jeśli nie będzie chciało zgęstnieć, warto dodać
W kuchni Karmel-itkimożna zjeść coś tak pysznego i wzmocnić organizm, skorzystajcie z tego czym prędzej :]Czas przygotowania: 15minDla 3 osóbSkładniki:Kilkanaście owoców liczi2 dojrzałe persymony1 banan1 kiwiKilkanaście orzechów brazylujskich100 ml kremówki 30% tłPrzygotowanie:1/Obieramy liczi i odłączamy owoc od pestki - umieszczamy w pojemniku od blendera2/ Obieramy persymonę i kroimy na mniejsze części a następnie dodajemy do owoców liczi3/ Dolewamy do pojemnika kremówkę
Kuchnia PROzdrowotnaszklanki wirek kokosowychWykonanie:Ciasteczka do blendera i zmielić na mąkę. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem. Po zdjęciu z palnika dać likier . Dać do ciasteczek. Dodać łyżeczkę kremówki z zagnieść. Brać śliwkę i obtaczać w czekoladowej mieszance. Następnie obtaczać w wiórkach kokosowych. Schłodzić.Smacznego
Moje pyszne gotowanieSkładniki:125 g czekolady deserowejgrudka masła100 g herbatnikówspora garść żurawinyłyżka kremówki2 łyżki likieru kokosowegoPolewa:(wykonać jak tą mleczna polewa: Polewa mleczna100 g mlecznej6 łyżek kremówki17
Moje pyszne gotowaniepaski pomidory, następnie ucieramy ser do miski na dużych oczkach. Na końcu dajemy cieciorkę3/ Gdy wszystkie składniki mamy już w misce zalewamy je zalewą z suszonych pomidorów i dodajemy kremówki, Mieszamy wszystkie składniki, solimy do smaku i podajemy :). SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnatortownicy, wyłożonej papierem i wkładamy do piekarnika nastawionego na 160 stopni. Pieczemy 55-60 minut.Wyjmujemy z formy i studzimy.Przekroić na trzy części i przełożyć powidłami.Polewa:Czekoladę i kremówkę topimy nad parą i delikatnie studzimy. Oblewamy naszego piernika.Następnie dekorujemy kokosowymi wiórkami.Pierniki najlepiej smakują po dwóch, trzech dniach.Smacznego
Moje pyszne gotowanieglikemiczny! Gotowi? ZACZYNAMY!Czas przygotowania: 75minutPorcja dla 5 osóbSkładniki:Soczewica brązowa: 250gBatat 0,3kg Cebula szalotka 250gSuszona włoszczyzna 100g np. firmy SYSSzczypta tymiankuLiść laurowySól himalajska, pieprz w młynkuOpcjonalnie kremówka 30%Przygotowanie:1/ Przygotowujemy wywar z suszonej włoszczyzny (3litry wody) dodając 3 liście laurowe (ok. 15 minut gotowania), Soczewice zalewamy wrzątkiem w misce a batata obranego kroimy w grubszą(...)minutach batata. Zupa na małym gazie od czasu wrzucenia szalotki i soczewicy ma się gotować 30minut3/ Na koniec dodajemy szczyptę tymianku i solimy zupę wd. upodobania. Dodajemy też kremówkę jeśli chcemy podnieść sytość zupy.4/ Podajemy na talerz posypując zmielonym pieprzem ze świeżą trawą cytrynową5/ SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotna