Wspaniałe połączenie czekoladowo-kawowego wilgotnego ciasta z kremem cappuccino i śmietankowej pianki z warstwą wiśniową , ciasto tak naprawdę nie jest czasochłonne a bardzo smaczne, kroi się niczym najlepszy tort, wybornie smakuje, jest nieprzesłodzone, godne uwagi a także świątecznego stołu. Wprost nie można się od niego oderwać. Polecam gorąco. Blaszka 25/20 cm Ciasto czekoladowe; 5 jaj 1 szklanka mąki pszennej(...)ubitymi białkami. Ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem blaszki, pieczemy w nagrzanym do 170*c piekarniku na grzaniu góra- dół przez 25 minut (do suchego patyczka) Ciasto studzimy kroimy wzdłuż na dwa blaty. Krem cappuccino: Żelatynę w listkach namaczamy w zimnej wodzie tak jak w przepisie na opakowaniu, następnie odciskamy w dłoniach, przekładamy do miseczki i rozpuszczamy w gorącej kąpieli
Wanilia i KardamonPtysie piernikowe zostały przygotowane z ciasta parzonego, z dodatkiem przyprawy do piernika i kakao, następnie zostały nadziane kremem z bitej śmietany, serka, cukru pudru i szczypty przyprawy do piernika. Przepis na podstawowe(...)ciasto parzone jest bardzo łatwy i prosty, można z niego przygotować ptysie klasyczne eklerki , mini ptysie , karpatkę . Samo przygotowanie ciasta parzonego wraz z pieczeniem i nadziewaniem kremem zajmuje mniej niż godzinę. Te ciasta są panaceum na niezapowiedzianych gości, którzy wpadli na kawkę. Na Sylwestra przygotowałam klasyczne ptysie z bitą śmietaną, na Trzech Króli postanowiłam trochę poszaleć, wyobraźnia została włączona
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędnie formy do pieczenia o średnicy ok 23cm. Masło rozpuścić z miodem i polać po figach. Wszystkie składniki na krem z ricotty przełożyć do misy miksera i zmiksować, aż wszystkie składniki się połączą. Masę serową wylać na figi. Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce jarzynowej i wyrównać, lekko dociskając(...)ciasto. Można też rozwałkować ciasto i położyć na masie serowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok 40min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki pieczone , Tarty i kruche ciasta Tagged: figi , miód , ricotta
https:KKuchniaMniamProste CIASTO CZEKOLADOWE z dodatkiem lekkiego kremu z serka mascarpone... Artykuł CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM Z MASCARPONE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEprzez orzechy) 100 g masła 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu Składniki na ciasto 500 g mąki 200 g margaryny 200 g cukru 2 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Składniki na krem: 500 ml zimnej śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 śmietanfixy(...)sztywno, w trakcie ubijania dodając do niej cukier puder, cukier waniliowy i śmietanfixy. Gotowe przestudzone blaty przekładamy kremem w kolejności: – ciasto – masa kajmakowa – ciasto – krem śmietanowy – ciasto z masą orzechową Ciasto w lodówce na całą noc. Smacznego
Podróż w kulinariaTego przekładańca przygotowałam na specjalną rodzinną uroczystość i sprawdził się znakomicie: przypadł do gustu zarówno wielbicielom serników, jak i kremowych, słodkich ciach;) To zestawienie pysznego sernika z owocowym kremem i pomarańczowym ciastem drożdżowym ( na bazie soku, więc nie suchym, a wilgotnym w typie brownie- blondie;)). Bardzo smaczne i bardzo sycące;) Składniki na ciasto pomarańczowe: 250 g margaryny 150 g cukru(...)dżemu ( u mnie z wiśni) Z mleka, cukru, budyniów gotujemy budyń. Po ostudzeniu miksujemy z masłem. Pod koniec dodajemy zmiksowany dżem. Dodatkowo: polewa czekoladowa lub lukier czekoladowy WYKONANIE: ciasto pomarańczowe+ ½ kremu sernik ½ kremu ciasto pomarańczowe lukier czekoladowy Smacznego
Domowe ciastaPani Walewska to ciasto zdecydowanie dla miłośników bardzo słodkich, kremowych ciast. Kruche ciasto, słodka beza, krem budyniowy i kwaśne powidła dla przełamania słodyczy … tzw. Bomba Kaloryczna(...)jakiś czas … czemu nie!! Ciasto wyszło pyszne, podbiło moje serce szczególnie ze względu na bezę, którą uwielbiam. Mojemu mężowi nie przypadło natomiast do gustu, ponieważ nie lubi ciast z kremem. Jeśli pieczemy ciasto tylko dla siebie radzę zmniejszyć proporcję o 1/3 i upiec w małej blaszce. Ciasto jest bardzo sycące, i ze względu na krem szybko traci świeżość. Polecam przede
Mania Gotowaniajednym żółtku i po łyżce mąki. Na koniec dodać kakao. Delikatnie i dokładnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy o śr. 24cm. Piec ok. 35-40min w temp. 180st, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić i przekroić na trzy części. Krem: 200g masła, 175g margaryny, 2 żółtka, budyń waniliowy, szklanka mleka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki(...)dżemu oraz grubą warstwą kremu. Przykryć drugim blatem. Ponownie nasączyć ponczem, posmarować dżemem oraz kremem. Przykryć ostatnim blatem ciasta, nasączyć ponczem. Wierzch i boki ciasta posmarować cienką warstwą kremu. Ciasto przełożyć na paterę i wstawić do lodówki. Lukier plastyczny: 750-800g cukru pudru, 100g glukozy, 4 łyżeczki żelatyny, 70ml wody, kilka kropel ulubionego aromatu
Z miłości do słodkościforemki, nakłuwamy widelcem i pieczemy do zarumienienia (około 20-25 minut). Ostatnie 5 minut możemy piec w 15 stopniach C, by zarumienić mocniej wierzch. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia ciasta. Krem: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Następnie partiami dodajemy mascarpone. Na koniec dodajemy sok z 1 cytryny i ubijamy chwilę na puszysty krem. Chłodzimy w lodówce godzinę(...)godzinie wykładamy krem na ciasto, po czym układamy owoce i kwiaty. Śliwki kroimy w plasterki bardzo cienko, brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy w plastry, maliny rozsypujemy chaotycznie po cieście. Podobnie postępujemy z liśćmi mięty i kwiatami. Serwujemy na rodzinnym spotkaniu. Zapewniam - wszyscy będą zachwyceni ;) Smacznego łasuchy
Sajkofanka smakupiekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 1 godzinę. Jeżeli ciasto nie było podpieczone koniecznie z funkcją góra – dół. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki pieczone , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , jogurt naturalny , maliny
https:KKuchniaMniamCiasto Monte składa się z orzechowego biszkoptu i dwóch rodzajów kremu budyniowego. Wyśmienite na każdą okazję. Delikatny krem(...)żółtkach jest przepyszny. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Bardzo odpowiada mi smak kremu w połączeniu z orzechowym spodem, koniecznie nasączonym, żeby nie był zbyt suchy. Podobne ciasta z kremem, które polecam znajdziecie tutaj-klik . Polecam przepis, a oryginał znajdziecie tu . Porcja na blaszkę o wymiarach 21×25 cm. Ciasto Monte Biszkopt orzechowy 6 białek 100 g mielonych orzechów
Pieguskowa Kuchniasłodki smak orzecha. Obydwie postaci gałki muszkatołowej przechowujemy z dala od światła słonecznego i w szczelnych pojemnikach. Stanowi sprawdzony składnik wypieków z orzechami i pierników. Dodajemy ją do ciast, puddingów, kremów i pikantnych ciasteczek. Świetnie komponuje się z wieloma odmianami serów. Pasuje również do dań z kurczakiem, z czarna fasolą i pomidorami. Dopełni smak potraw z jajkiem i warzywami(...)mocny i aromatyczny o bogatym mocnym smaku. Najlepszej jakości wanilia pochodzi z Madagaskaru, zaś gorszej jakości pochodzi z Indonezji Tahiti. Jej łagodny aromat podnosi smak wielu słodkich dań, puddingów, ciast, kremów i sufletów, czy lodów. Wanilię można wyczuć w wyrobach czekoladowych i wypiekach cukierniczych, czy w likierach. Jest nieodzownym składnikiem brzoskwiniowej melby i szarlotki oraz kremu caramel. 9. Obieranie
Ciastka - domowe słodkościsłodki smak orzecha. Obydwie postaci gałki muszkatołowej przechowujemy z dala od światła słonecznego i w szczelnych pojemnikach. Stanowi sprawdzony składnik wypieków z orzechami i pierników. Dodajemy ją do ciast, puddingów, kremów i pikantnych ciasteczek. Świetnie komponuje się z wieloma odmianami serów. Pasuje również do dań z kurczakiem, z czarna fasolą i pomidorami. Dopełni smak potraw z jajkiem i warzywami(...)mocny i aromatyczny o bogatym mocnym smaku. Najlepszej jakości wanilia pochodzi z Madagaskaru, zaś gorszej jakości pochodzi z Indonezji Tahiti. Jej łagodny aromat podnosi smak wielu słodkich dań, puddingów, ciast, kremów i sufletów, czy lodów. Wanilię można wyczuć w wyrobach czekoladowych i wypiekach cukierniczych, czy w likierach. Jest nieodzownym składnikiem brzoskwiniowej melby i szarlotki oraz kremu caramel. Źródło: internet
Ciastka - domowe słodkościprzed moim urlopem mama przyniosła od koleżanek z pracy przepis na nowe ciacho . Błyskawicznie wzięłam się do pracy! Ucierane ciasto cukiniowe ( przypominające tak lubiane przez Was ciasto marchewkowe ) przełożone lekkim kremem budyniowym jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawki. Smakuje fenomenalnie i jest bardzo szybkie do zrobienia! Ja przygotowałam je w formie z kominem, Wy śmiało możecie zrobić w klasycznej tortownicy(...)180C z termoobiegiem. Studzimy, kroimy na 2 blaty. KREM: Budyń gotujemy na soku ananasowym z cukrem, studzimy. Po wystudzeniu ucieramy z masłem na białą, kremową masę. CAŁOŚĆ: Kremem przekładamy ciasto, wkładamy na ok. 1 godzinkę do lodówki. Smacznego
Ostra na Słodko